reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile czasu dziennie oglądają wasze dzieci bajki?

Moj Kuba do drugich urodzin w ogole nie byl zainteresowany bajkami, najbardziej lubil reklamy i teledyski na Vivie:-p, po 2 urodzinach zaczal ogladac MIni mini codziennie rano przed sniadaniem . Budzi sie dosc wczesnie bo ok. 7 rano wiec moge sobie spokojnie polezec z pol godzinki ;-)ale przy sniadaniu juz koniec ogladania a potem mamy swoje zajecia, tak wiec tyllko pol godziny oglada i mu to wystarczy.

reklama
Ogolnie widze ze dzieciaczki ogladaja telewizje od okolo 2,5 roku. Ale roznica w czasie jest wielka! Inne tylko 15 min inne do 3 czy nawet 4 godzin. Filip ma teraz 4 latka i zauwarzylam ze coraz mniej interesuje sie bajeczkami. Teraz kazdy wolny czas spedza w ogrodku! Jestem super zadowolona i mam nadzieje ze narazie tak zostanie!

u nas jest dziwnie bo cale dnie na podwórku i w przedszkolu wiec jak zdązymy to ogląda dobranocke czyli jakies 20 min. Nie wiem jak tam w przedszkolu..
w niedziele czasem rano z 30 min bo w sobote nie ma nic.

U nas czasem pół godziny czasem wcale:tak:.
Ale jeszcze na wiosnę odbywały się o to dzikie awantury więc schowaliśmy telewizor:szok:.
Po pół roku odbiornik wrócił a mała się tak odzwyczaiła, że nawet specjalnie nie protestuje, kiedy go wyłączam:tak:.

A u nas to zależy. Obowiązkowo jest wieczorem wieczorynka. W ciągu dnia to staram się to jak najmocniej ograniczyć i włączam mu słuchowiska - takie bajki na płytach , albo jakies wierszyki czytane itp :) Wydaje mi się że to jest bardziej rozwijające niż siedzenie przed telewizorem a Karolek to bardzo lubi :) może też po prostu dlatego że zawsze od początku tak robiłam i nie jest przyzwyczajony tak bardzo do bajek w telewizji. Staram się nie terroryzować że w ogole nic nie oglada ale w tym wieku uznałam że wystarczy dobranocka :-)

Antoś zacząl być zainteresowany bajkami jakies pół roku temu.
Ogląda max. 1 h dziennie, głównie jak wroci z przedszkola od 16 do 17 (o 17 jest teleexpres i on wie, ze mamusia z tatusiem go ogladają i wtedy jest koniec bajek)

czasem wczesniej ma dosyc, wiec wyłącza sam tv i mówi ze juz wystarczy :)

Nasz smyk najchetniej cały dzień by ogladał. Oczywiście ma wydzielany czas, około 3 godzin dziennie.
Ciągle się awanturuje ale na więcej mu nie pozwalamy

reklama
Do góry