Jejku 9 msc i juz oglada bajeczki. Tez bym tak chciala a tak moj Filip dopiero jak mial 2 latka to spokojnie przy telewizorze usiadl. Poszczalam mu nieraz jakies Teletubisie czy cos tam ale tylko minutke sie zatrzymal. No ale teraz mam spokoj i wlasnie po pracy to jest to zbawienie 1,5 godzinne by se ogarnac i ugotowac obiad. Dzis siedzialysmy z kumpelkami na balkonie i pilysmy kawke a dzieciaczki biegaly i piszczaly i ciagle cos chcialy. To ja szybko telewizor cyk i juz byl spokoj. Cala trojka przez godzinke nos w ekran
reklama
heheJejku 9 msc i juz oglada bajeczki. Tez bym tak chciala a tak moj Filip dopiero jak mial 2 latka to spokojnie przy telewizorze usiadl. Poszczalam mu nieraz jakies Teletubisie czy cos tam ale tylko minutke sie zatrzymal. No ale teraz mam spokoj i wlasnie po pracy to jest to zbawienie 1,5 godzinne by se ogarnac i ugotowac obiad. Dzis siedzialysmy z kumpelkami na balkonie i pilysmy kawke a dzieciaczki biegaly i piszczaly i ciagle cos chcialy. To ja szybko telewizor cyk i juz byl spokoj. Cala trojka przez godzinke nos w ekran
u nas tak sie niestety nie da, bo moi wlasnie wtedy jak ktos jest to domagaja sie wiekszego zainteresowania i to nie ode mnie ale od osoby , ktora przyszla, wiec tym bardziej jest to meczace, bo jak wytlumaczyc dziecku ze ktos przyszedl na kawe pogadac z mama a nie bawic sie z nimi
u mnie bajki lecą pół dnia. Ale moje dzieci, zarówno Patryczek jak Natalka, oglądają, tylko Wóz strażacki (15 minut), i czasem jeszcze jedną bajkę, jak im się coś spodoba, ale w sumie to może 30 minut oglądają. Za to uwielbiają słuchać. mogłabym nawet wyłączyć telewizor, byle by słyszeli bajki. Nie wiem czy to dobrze , ale mi się podoba ;D
Witam,
moja Alcia ogląda dobranockę, ale czasami jak później wracamy to włączamy jej na kompie i to trwa ok 30 minut, zdarza się że ogląda cały film dla dzieci ok 1h a czasami wcale. Słyszałam za to, że dzieci dopiero od 3 lat powinny oglądać telewizję i to tylko 15 minut, bo to źle na nich wpływa, ale ja się do tego nie stosowałam.
moja Alcia ogląda dobranockę, ale czasami jak później wracamy to włączamy jej na kompie i to trwa ok 30 minut, zdarza się że ogląda cały film dla dzieci ok 1h a czasami wcale. Słyszałam za to, że dzieci dopiero od 3 lat powinny oglądać telewizję i to tylko 15 minut, bo to źle na nich wpływa, ale ja się do tego nie stosowałam.
anineczka
królowa mrówek :P
Mój starszak też lubi bajki.Ale mój młodszy,1,5 roczny synalek ani razu nie obejrzał bajki.Nie to,że mu nie pozwalam,ale go to wogóle nie interesuje.Nic a nic.Koło telewizora przechodzi jakby go nie było.Raz tylko się zapatrzył bo w tv był kotek,ale 3 sekundy i już go nie było przy Tv :-);-)
Moja starsza pociecha ma 3 latka bajki ogląda od kiedy skończył 2,5 roczku wcześniej tylko teledyski z mini mini i vh1 zwyczajnie nie interesowało go nic innego, a od czasu bajek widać w nim taką mądrość to co zobaczy w tv przekłada na życie. Młodszy natomiast ma prawie 1,5 roku i historia sie powtarza tylko muzyczka obok bajek przechodzi niewzruszony.
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Mój co prawda nie trzylatek, a dopiero niedługo dwulatek, ale bajki bardzo lubi i w sumie mógłby ich oglądać kilka godzin dziennie, ale mu na tyle nie pozwalam. Ostatnio redukujemy mu czas oglądania, bo już do godziny dziennie dochodziło Teraz, jeśli nigdzie poza placem zabaw nie wychodzimy z domu, ogląda ok. 30 minut.
toola
Fanka BB :)
corka ogladala kreciki (5 minutowe) jak miala juz 6 miesiecy, co wieczor sami dobieramy jej bajke, byly juz misie uszatki, reksie dora i wiele wiele innych, Pan Kleks tez juz byl kilka razy
teraz oglada juz kreskowki pelnometrazowe typu mala syranka czy wally, (ale te dlugie tylko na weekendy) a w tygodniu wlasnie na tapecie "bylo sobie zycie" okolo 20 minut
mamy wlasne dvd lub szukamy na necie
bylysmy juz z 10 razy w kinie zawsze z sukcesem
bajka jest 1 dziennie przed spaniem, w dzien tv nigdy nie jest wlaczony bo my z mezem tez nie ogladamy
a najukochansza bajka jest "pani pajaczkowa" ktora i ja lubie i polecam
teraz oglada juz kreskowki pelnometrazowe typu mala syranka czy wally, (ale te dlugie tylko na weekendy) a w tygodniu wlasnie na tapecie "bylo sobie zycie" okolo 20 minut
mamy wlasne dvd lub szukamy na necie
bylysmy juz z 10 razy w kinie zawsze z sukcesem
bajka jest 1 dziennie przed spaniem, w dzien tv nigdy nie jest wlaczony bo my z mezem tez nie ogladamy
a najukochansza bajka jest "pani pajaczkowa" ktora i ja lubie i polecam
Ostatnia edycja:
reklama
toola
Fanka BB :)
dodam ze jesli bajka jest nowa, to ktores z nas siedzi i ewentualnie tlumaczy jak watek jest skomplikowany, potem czasem powtarzamy jesli sie podobaly