reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Idziemy na zakupy :)

Ja mam taki smoczek (byl w pakiecie dla ciezarnych) ale chcialabym uniknac podawania go, chyba ze dzidzius bedzie naprawde potrzebowal ssania by sie wyciszyc.. Wiem ze w pierwszym okresie nie powinno sie nic poza piersia podawac, bo to podobno dwie rozne techniki ssania i maluch moze miec problemy z odpowiednim zlapaniem sutka (a to z kolei bol dla naszych piersi..)

CO do bólu piersi przy ssaniu to znajoma mi poleciła takie nakładki na brodawki. Kupiłam Aventa za 17zł. Mówi że są świetne, bo dziecko nie gryzie sutków a ciągnie pokarm:)

reklama
CO do bólu piersi przy ssaniu to znajoma mi poleciła takie nakładki na brodawki. Kupiłam Aventa za 17zł. Mówi że są świetne, bo dziecko nie gryzie sutków a ciągnie pokarm:)
Takie silikonowe? Ja mam laktator Aventa i on ma tez silikonowa nakladke, tylko to chyba nie to samo?

A propos karmienia piersia, dostalam od mamy swietna ksiazeczke na ten temat: "Piersia spoko"
Jest napisana przystepnym jezykiem (cos w stylu Ciezarowka prze 9 miesiecy) i bardzo do rzeczy
http://www.ksiazkiedukacyjne.pl/prod_32479_Piersia_spoko._Poradnik_dla_mamy_karmiacej.html

Ostatnia edycja:
Takie silikonowe? Ja mam laktator Aventa i on ma tez silikonowa nakladke, tylko to chyba nie to samo?

A propos karmienia piersia, dostalam od mamy swietna ksiazeczke na ten temat: "Piersia spoko"
Jest napisana przystepnym jezykiem (cos w stylu Ciezarowka prze 9 miesiecy) i bardzo do rzeczy
Piersią spoko. Poradnik dla mamy karmiącej - Malwina Okrzesik, Janusz Okrzesik - ksiazkiedukacyjne.pl - internetowa księgarnia edukacyjna

Dokładnie takie: AVENT osłonki nakładki na brodawki Nowe + GRATIS (1013845332) - Aukcje internetowe Allegro

Co do smoczków to mam na razie dwa silikonowe AVENT, na jednym jest napisane że to smoczek do uspokajania, a drugi był w zestawie z butelkami więc nie wiem jaki on jest.
Do tego w razie czego kupiłam jeszcze zestaw 3 kauczukowych Tommee Tippe, bo nie wiem które jej bardziej podejdą.

co do smoczków tzw. uspokajaczy, pocieszycieli itp. polecam zakup kilku różnych firm a i tak nie wiadomo czy się sprawdzą i będą potrzebne
ja przy córci przerabiałam avent, tommee tippe a ostatecznie nuk , silikonowe i kauczukowe
efekt był taki że przez jakieś 2 miesiące próbowaliśmy jej podawać aż wkońcu odpuściliśmy i była wychowywana bez smoczka, mało kto w to wierzył ale ona naprawdę nie potrzebowała go do szczęścia, żaden nie przypadł jej do gustu i przez jakis czas to ja byłam najlepszym żywym egzemplarzem do ssania, później jej to przeszło
także nie jest powiedziane że każde dziecko musi mieć smoczek
teraz zakupiłam juz silikonowy z nuka ale czy się przyda?

Ja swoje dwie córcie wychowałam bez smoczków tyle że jednak jest to poświęcenie bo moje cycki cały czas zastępowały smoczek i tak jak normalnie na spacerze mama wciska dziecku smoka i przestaje płakać to ja musiałam biec do najbliższej ławki i wyciągać cycka żeby zatkać buziulke teraz chce nauczyć smoka od małego ale czy mi się uda:eek:

Przepraszam,że się wcinam w temat.Mam do sprzedania laktator ręczny Tommy tippii z dodatkami za 90złotych plus przesyłka.Kupiłam kilka dni temu w Smyku za 160złotych ale nie przydał mi się już.Zainteresowaną osobę proszę o wiadomość na priw.

można kupić za 90 zł + kurier gratis na allegro ja tak kupiłam

reklama
zdec dobrze,ze przypomnialas o tych nakładkach na sutki , bo miałam je zakupic i kompletnie o nich zapomnialam. A ty jaki masz rozmiar? Bo mi ktos kiedys mowil,ze najlepiej najmniejsze kupywac,czyli S.

Do góry