a jak układacie tę przytulankę przy maluszku? kładziecie dziecko na niej albo ją na dziecko? albo jakoś inaczej? ;-)
ja układam ją miedzy jej rączką a główką i ona wtedy się tak no niej przytula jak na zdjęciu
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Zobacz załącznik 288227
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a jak układacie tę przytulankę przy maluszku? kładziecie dziecko na niej albo ją na dziecko? albo jakoś inaczej? ;-)
a ja sie jakos boje malej taka przytulanke-kocyk zostawiac bo ona notorycznie wszystkim co ma pod reka nakrywa buzie. chyba bym nie spala w nocy przez to. bo jak juz zakryje czyms twarz to zaczyna popiskiwac i sie smiac bo sie przyzwyczaila ze mama przyleci i zacznie nucic "gdzie jest Lili gdzie jest Lili" i bedzie "a ku ku". smiechu po pachy...Ja zaczęłam od pieluszki ale stwierdziłam że podmienie pieluszkę właśnie na taką przytulankę i mały ją woli bo jest milsza niż pieluszka.
a ja sie jakos boje malej taka przytulanke-kocyk zostawiac bo ona notorycznie wszystkim co ma pod reka nakrywa buzie. chyba bym nie spala w nocy przez to. bo jak juz zakryje czyms twarz to zaczyna popiskiwac i sie smiac bo sie przyzwyczaila ze mama przyleci i zacznie nucic "gdzie jest Lili gdzie jest Lili" i bedzie "a ku ku". smiechu po pachy...
te body polecam, sama kupuje Fifiemu, tylko, że on już w 74 śmigaDziewczyny, w C&A mają fajne body bawełniane z długim rękawkiem w cenie 12zł/szt. albo 2-paki za 19zł. Ja kupiłam 2-pak niebieskie+ zielone (był jeszcze różowe + fuksja) i te pojedyncze w kolorowe paseczki i gładkie, turkusowe. Były w misie, w beżowe lub niebieskie paski - jest z czego wybieraćJutro pojadę chyba i dokupię, bo tak wybierałam i przebierałam, że okazało się w domu, że wzięłam tylko jedne w rozmiarze 62, a reszta to 68... A na 62 przydałoby się jeszcze parę..
też mam te bodziaki, zakupione jeszcze za czasów ciąży, są jakościowo bardzo dobrze, ale zawyżona rozmiarówka, mam 62 i Iga spokojnie w nie wchodzi, a innych firm już w 68 śmigaDziewczyny, w C&A mają fajne body bawełniane z długim rękawkiem w cenie 12zł/szt. albo 2-paki za 19zł. Ja kupiłam 2-pak niebieskie+ zielone (był jeszcze różowe + fuksja) i te pojedyncze w kolorowe paseczki i gładkie, turkusowe. Były w misie, w beżowe lub niebieskie paski - jest z czego wybieraćJutro pojadę chyba i dokupię, bo tak wybierałam i przebierałam, że okazało się w domu, że wzięłam tylko jedne w rozmiarze 62, a reszta to 68... A na 62 przydałoby się jeszcze parę..
z tymi rozmiarami to różnie jest- Fifi nosi jedno body jeszcze, które z metki ma rozmiar 56, a w ten rozmiar to on praktycznie zaraz po urodzeniu nie wchodziłteż mam te bodziaki, zakupione jeszcze za czasów ciąży, są jakościowo bardzo dobrze, ale zawyżona rozmiarówka, mam 62 i Iga spokojnie w nie wchodzi, a innych firm już w 68 śmiga
Jeśli chodzi o noszenie dziecka plecami do siebie, to nam kobitka na warsztatach z noszenia dzieci w chustach mówiła, że to jest bardzo duży błąd rodziców i że tak nie powinno się dzieci nosić. Jest to niebezpieczne, poza tym dziecko ma przed sobą zbyt dużą przestrzeń i ma za dużo bodźców. Poza tym jego kręgosłup jest wtedy prosty, a przy noszeniu dziecka brzuszkiem do siebie - kręgosłup jest lekko zaokrąglony (i tak jest prawidłowo). A już przy malutkich dzieciach - nosząc je 'tyłem do siebie' nie widzimy, czy się dziecku coś ulało, czy się popluło, zakrztusiło, czy jest śpiące itp itd.