reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Idziemy na zakupy :)

reklama
o! dziękuję za zdjęcia :-) Kurczę, chyba mojemu też kupię, bo zawsze ma pieluchę na całej buzi, ale jakby szuka czegoś do łapek, a nie mogę go zawsze za rączkę trzymać, jak zasypia ;-) Dzięki :-)

Dziewczyny, w C&A mają fajne body bawełniane z długim rękawkiem w cenie 12zł/szt. albo 2-paki za 19zł. Ja kupiłam 2-pak niebieskie+ zielone (był jeszcze różowe + fuksja) i te pojedyncze w kolorowe paseczki i gładkie, turkusowe. Były w misie, w beżowe lub niebieskie paski - jest z czego wybierać :) Jutro pojadę chyba i dokupię, bo tak wybierałam i przebierałam, że okazało się w domu, że wzięłam tylko jedne w rozmiarze 62, a reszta to 68... A na 62 przydałoby się jeszcze parę..

Ja zaczęłam od pieluszki ale stwierdziłam że podmienie pieluszkę właśnie na taką przytulankę i mały ją woli bo jest milsza niż pieluszka.
a ja sie jakos boje malej taka przytulanke-kocyk zostawiac bo ona notorycznie wszystkim co ma pod reka nakrywa buzie. chyba bym nie spala w nocy przez to. bo jak juz zakryje czyms twarz to zaczyna popiskiwac i sie smiac bo sie przyzwyczaila ze mama przyleci i zacznie nucic "gdzie jest Lili gdzie jest Lili" i bedzie "a ku ku". smiechu po pachy...

a ja sie jakos boje malej taka przytulanke-kocyk zostawiac bo ona notorycznie wszystkim co ma pod reka nakrywa buzie. chyba bym nie spala w nocy przez to. bo jak juz zakryje czyms twarz to zaczyna popiskiwac i sie smiac bo sie przyzwyczaila ze mama przyleci i zacznie nucic "gdzie jest Lili gdzie jest Lili" i bedzie "a ku ku". smiechu po pachy...

dlatego ja tez jej na noc przytulanki nie zostawiam, służy jej do zaśnięcia a potem zabieram:tak:

Dziewczyny, w C&A mają fajne body bawełniane z długim rękawkiem w cenie 12zł/szt. albo 2-paki za 19zł. Ja kupiłam 2-pak niebieskie+ zielone (był jeszcze różowe + fuksja) i te pojedyncze w kolorowe paseczki i gładkie, turkusowe. Były w misie, w beżowe lub niebieskie paski - jest z czego wybierać :) Jutro pojadę chyba i dokupię, bo tak wybierałam i przebierałam, że okazało się w domu, że wzięłam tylko jedne w rozmiarze 62, a reszta to 68... A na 62 przydałoby się jeszcze parę..
te body polecam, sama kupuje Fifiemu, tylko, że on już w 74 śmiga :D

a dla chłopców są po 29 komplety: flanelowa koszula (gruba) + T-Shirt na dł rękaw, moim zdaniem na jesień jak znalazł

jeśli chodzi o przytulanke, leży po prostu obok Filipa, i on chocby było max ciemno ją znajdzie i mizia po twarzy, przyrywa się i zasypia, a wtedy mama zabiera, a z drugiej strony buzi- pieluszka :)

Ostatnia edycja:
też mam te bodziaki, zakupione jeszcze za czasów ciąży, są jakościowo bardzo dobrze, ale zawyżona rozmiarówka, mam 62 i Iga spokojnie w nie wchodzi, a innych firm już w 68 śmiga

też mam te bodziaki, zakupione jeszcze za czasów ciąży, są jakościowo bardzo dobrze, ale zawyżona rozmiarówka, mam 62 i Iga spokojnie w nie wchodzi, a innych firm już w 68 śmiga
z tymi rozmiarami to różnie jest- Fifi nosi jedno body jeszcze, które z metki ma rozmiar 56, a w ten rozmiar to on praktycznie zaraz po urodzeniu nie wchodził :)

reklama
Jeśli chodzi o noszenie dziecka plecami do siebie, to nam kobitka na warsztatach z noszenia dzieci w chustach mówiła, że to jest bardzo duży błąd rodziców i że tak nie powinno się dzieci nosić. Jest to niebezpieczne, poza tym dziecko ma przed sobą zbyt dużą przestrzeń i ma za dużo bodźców. Poza tym jego kręgosłup jest wtedy prosty, a przy noszeniu dziecka brzuszkiem do siebie - kręgosłup jest lekko zaokrąglony (i tak jest prawidłowo). A już przy malutkich dzieciach - nosząc je 'tyłem do siebie' nie widzimy, czy się dziecku coś ulało, czy się popluło, zakrztusiło, czy jest śpiące itp itd.

Wiem, że nie jest to najlepsza pozycja dla dziecka. niestety moj szkrabek musi wszystko widzieć i nie lubi jak jest twarzą do mnie. Póki co z zakupem nosidelka czekamy aż mała zacznie 6 miesiąc (tak poradził ortopeda), no ale już zaczynam się rozglądać. Oczywiście nosidełko bedzie służylo na niedługie wyprawy - np do sklepu wiec max godzine mała będzie w nim przebywać.

Do góry