reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"ICH PIERWSZY RAZ"- czyli nowe umiejętnosci naszych pociech

A u nas od kilku dni nastąpił przełom jeśli chodzi o zabawę zabawkami. Już nie pcha wszystkiego od razu do buzi tylko ewidentnie zaczęła się nimi bawić. Co prawda dość szybko ją zabawa nudzi, bo max wytrzyma 5-10 min, ale jak na Julę to i tak wielki postęp, bo wcześniej interesowały ją tylko kable, komputer i gniazdka.

reklama
Madziu u nas to samo jak Blanka zobaczy Oliwię to jest pisk!!! szaleją razem, Oliwia jej ucieka a Blanka goni na czworaka za nią, wspólne kąpiele bajka - łazienka pływa.
Blanka nauczyła się robić kosi, kosi, i jak mówię baram buc to nastawia główkę żeby się stuknąć o moją. A tak, tata, baba.
Wstaje przy wszystkim, pierwsze próby puszczania się. Chodzi trzymana za 2 rączki.

Zazdroszcze tym, ktore maja juz 2 dzieciaczki. Moj Bartek jak widzi na dworze jakies dziecko, to automatycznie przestaje plakac, bawic sie itd. Siedzi jak zahipnotyzowany, a po jakis czasie zaczepia to dziecko. Dobrze by bylo,zeby mial rodzenstwo, ale na razie chcyba sie jeszcze wstrzymamy. Psychicznie juz chyba dojrzalam, tylko boje sie,ze moj organizm jeszcze nie jest gotowy :-( Poza tym podejrzewam,ze dziecko, ktore wychowuje sie z innymi dziecmi szybciej sie rozwija.

Zazdroszcze tym, ktore maja juz 2 dzieciaczki. Moj Bartek jak widzi na dworze jakies dziecko, to automatycznie przestaje plakac, bawic sie itd. Siedzi jak zahipnotyzowany, a po jakis czasie zaczepia to dziecko. Dobrze by bylo,zeby mial rodzenstwo, ale na razie chcyba sie jeszcze wstrzymamy. Psychicznie juz chyba dojrzalam, tylko boje sie,ze moj organizm jeszcze nie jest gotowy :-( Poza tym podejrzewam,ze dziecko, ktore wychowuje sie z innymi dziecmi szybciej sie rozwija.
u nas jest tak samo, jak zobaczy dzidziusia to siedzi jak zahipnotyzowany. Ja psychicznie też dojrzałam na drugiego dzidziusia, ale @ brak. Kiedy będzie miało być to będzie:-D

Kuba też zaczyna stac samodzielnie ale za rękę jeszcze nie chce chodzić od razu siada na podłodze Widocznie jeszcze nie jego czas:-D Z nowych umiejętnosci to opanował sciąganie prania z suszarki szprzątanie po mamie (znaczy ponowne zrzucanie na podłogę) i obgryzanie łóżeczka Czy wasze dzieci tez tak namiętnie skrobią zębiskami po drewnie?:eek::-)

Anhira - Karola też skrobie zębiskami łóżeczko, tzn narazie szczebelki, bo wyżej nie sięga :sorry:
A z nowości - dostałam dzisiaj buziaki od Karoli - aż łezki mi polecialy, bo tak sama z siebie mi dała :rofl2:

Po szczebelkach to nie bo turystyczne ale obślinione jest regularnie :-)

Izkab gratulacje...mnie też ścisneło jak Piotrek pierwszy raz mnie cmoknął :-)

Ja zapomniałam napisać że pomimo naszych super dokonań Piotrek nadal nie siada :-D :-D On jest jakiś dziiiiiiiwny ;-)

reklama
Do góry