reklama
mamjakty
styczniówka 2009
aha
kuleczka_ok
Zadomowiona(y)
jeśli dziecko podkurcza paluszki przy chodzeniu - jego stópki nie są jeszcze gotowe do chodu, nalezy wówczas zachęcić dziecko do raczkowania a jak siedzi , masować stópki, aby rozkurczało paluszki i je prostować.
nasze stópki tez mają podkurczone paluszki
nasze stópki tez mają podkurczone paluszki
kuleczka_ok
Zadomowiona(y)
.........a co do umiejętności to "tańczy" przy muzyce
jak siedzi łapie się za kolanka i buja oraz lekko podskauje unosząc pośladki, macha raczkami, bije brawo
jak stoi podtrzymywane to non stop skacze i się śmieje w głos
najchętniej przy muzyce z mini mini albo z you tube bebe lilli
jak siedzi łapie się za kolanka i buja oraz lekko podskauje unosząc pośladki, macha raczkami, bije brawo
jak stoi podtrzymywane to non stop skacze i się śmieje w głos
najchętniej przy muzyce z mini mini albo z you tube bebe lilli
U nas nie ma podkurczania więc pewnie gotowy...No i staje już na całych stópkach...a tak sie martwiłam ;-) \
Więc mamuśki nieraczkujących nie martwić sie :-) Mój nie raczkuje a teraz jak mi śmignął z rozwojem to meksyk w domu
Więc mamuśki nieraczkujących nie martwić sie :-) Mój nie raczkuje a teraz jak mi śmignął z rozwojem to meksyk w domu
My od wczoraj pelzamy, i to bardzo sprawnie :-)
Zawsze myslalam,ze dzieci najpierw pelzaja, raczkuja itd., a dopiero potem stają, no ale moje dziecko widac jest indywidualista i wszystko robi odwrotnie ;-)
Zawsze myslalam,ze dzieci najpierw pelzaja, raczkuja itd., a dopiero potem stają, no ale moje dziecko widac jest indywidualista i wszystko robi odwrotnie ;-)
kasia@kruszyna
Zadomowiona(y)
no my już raczkujemy od miesiąca i stajemy na nóżkach ok. 3 tygodni, może więcej. w każdym razie już ma taką fazę że jak wstanie to próbuje powoli się puszczać i bach na pupę. czasami mu się uda ustać kilka sekund. stópki raczej ma prosto.
mamjakty
styczniówka 2009
Ola juz ponad miesiąc staje ale nadal podkurcza paluszki - nie zawsze ale jednak. za to jak sobie chodzi to na prostych stópkach przeważnie, czasem na paluszkach.
a Ola sobie "śpiewa" jak słyszy muzykę :-)
a Ola sobie "śpiewa" jak słyszy muzykę :-)
reklama
Moja Zuzka też tańczy jak słyszy muzyke, najczęściej reklamową hehe bo reklalmy to w ogóle ulubiona bajka bliźniaków, no i muszę się Wam pochwalić moim dzielnym i silnym synkiem wczoraj zrobił sam pierwsze kroki :-) przeszedł całkiem spory kawałek ode mnie do babci, dumna jestem na maksa z niego. Teraz mu sie spodobało i cały czas robi próby ponownego tuptania Ależ ten czas leci...
Podziel się: