reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

"ICH PIERWSZY RAZ"- czyli nowe umiejętnosci naszych pociech

Blanka też papuguje po Oliwii. A moje pysia mądrysia wyrzuca do kosza zużyte pampersy. Bierze w łapki i szoruje do kuchni. Boski widok.

reklama
Ja wytargałam stary filmik, jak Natasia wyrzucała pieluszkę - ale była z siebie dumna...:-):tak:
[video=youtube;MSm8_-GYYP0]http://www.youtube.com/watch?v=MSm8_-GYYP0[/video]

Pysia Natasia jest po prostu MEGA SŁODKA!!!
Dla Matinka duże brava choć z tym włażeniem po schodach to nie wiadomo czy się cieszyć:sorry2:

Pysia - słodkie :-D

A Ola próbuje stawać na głowie :szok: - wiem, pisałyście, że Wasze dzieciaki tak robią, ale normalnie ja patrzeć na to nie mogę... Już samej uda jej się wejść na wersalkę, chociaż przeważnie potrzebuje pomocy - za krótkie nóżki ma :-D Ze schodzeniem nie ma problemów :tak:

Pysia, Natalka jest rewelacyjna :)))
Ola myje zęby tzn. mama szczotkuje zęby Oli a Ola mamie :))).
Mówi "bam" i samodzielnie schodzi z naszego łóżka.
Nocnik to wróg!!!

Dzięki dziewczyny :-)

A u nas nocnik to też nie ciekawego, ale małymi kroczkami oswajamy Mata z nim- dziś znowu zrobił siku do nocnika, i to dość szybko...:-D:tak:

Pysia - zgadzam się z dziewczynami - Natalcia jest przesłodka, tylko schrupać :-D

Karolka nauczyła się podglądać :-D jak ktoś wchodzi do łazienki, to kładzie się na podłodze i patrzy przez dziurki w drzwiach - nie wiem skąd jej się to wzięło :-D

Dzięki dziewczyny :-).

Lucy, fajnie, że Piotruś dużo mówi:tak:, mój Mati na razie poszedł w inną stronę (fizyczny rozwój), mówi niewiele:sorry2::baffled::no:, dopiero co nauczył się powtórzyć dane słowo, o które go proszę, bo do tej pory nie kumał, jak go prosiłam np. by powiedział "mama", to się tylko śmiał, a teraz ładnie powtarza...
:tak:

reklama
No to jeszcze ja....pysiu słodkości :tak: :-) Filmik mega...:-)

Piotrek też nie wiele mówi...a dokładniej nawija non stop ale po swojemu...Z normalnych słow nauczył sie tylko tych które coś mu dadzą...np z wyrzutem "mamooo" albo daj...albo co to...itp....tata porzucił i nie chce gadac ;-)

Z nowych umiejętności:
umiemy biegać !! jeszcze czasami noga sie gdzieś zaplączę o drugą ale ogólnie lata jak rakieta po mieszkaniu chamując na ścianach i drzwiach :-)
Namiętnie zwala wszystko z półek...szczególnie tej nad wanną i na nowo ustawia po swojemu....podobnie z innymi półkami i szafkami do których ma dostep...
No i nauczył sie czesać...mnie lub siebie ( a my oboje tacy owłosieni że hoho :-) )....to tak chyba tyle...

Do góry