reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ICH PIERWSZY RAZ"- czyli nowe umiejętnosci naszych pociech

Wygodnictwo??Ty chyba dziewczyno sobie kpisz? wygodnictwem jest sadzanie na nocniku dziecka, które jeszcze nawet siedzieć nie umie - to jest wygodnictwo.....wygodnictwem jest sadzanie na nocniku dziecka które nie ma pojęcia czego od niego chcesz a siku robi bo nie kontroluje jeszcze tych potrzeb...a jak chcesz oszczędzac to nie rób sobie dziecka bo to wydatek na lata i na tym za cholere nie oszczędzisz....ganisz innych a może najpierw spójrz na siebie...?

reklama
Hahahaha :-D Adiva - jak tylko przeczytałam posta ANAAA to wiedziałam, ze pierwsza się odezwiesz i tak czekałam co napiszesz :-D:-D:-D nie zawiodłas mnie ;-):-D
a jeżeli chodzi o kontrolowanie potrzeb w tym wieku, to są dzieci, które potrafią to robić ;-) Karola nie dość, że woła, to nawet wstrzymać potrfi na troszkę :-p:-D

Wygodnictwo??Ty chyba dziewczyno sobie kpisz? wygodnictwem jest sadzanie na nocniku dziecka, które jeszcze nawet siedzieć nie umie - to jest wygodnictwo.....wygodnictwem jest sadzanie na nocniku dziecka które nie ma pojęcia czego od niego chcesz a siku robi bo nie kontroluje jeszcze tych potrzeb...a jak chcesz oszczędzac to nie rób sobie dziecka bo to wydatek na lata i na tym za cholere nie oszczędzisz....ganisz innych a może najpierw spójrz na siebie...?
Wygodnicto uwiez ze sa osoby co kladam dziecku kilka zbawek na ziemie i klada sie dalej spac co otym powiesz slucham Ty nieznasz a ja znam i to nie jedna
024013950.png

ticker.php

Co do Ciebie polecm ksiazke NASZE DZECKO - Rozwoj pielegncja i wychowanie zaiwestuj i poczytaj co pisza i puluchaj pediatru co mowi o piluchach typu pampresy
024013950.png

ticker.php

Hahahaha :-D Adiva - jak tylko przeczytałam posta ANAAA to wiedziałam, ze pierwsza się odezwiesz i tak czekałam co napiszesz :-D:-D:-D nie zawiodłas mnie ;-):-D
a jeżeli chodzi o kontrolowanie potrzeb w tym wieku, to są dzieci, które potrafią to robić ;-) Karola nie dość, że woła, to nawet wstrzymać potrfi na troszkę :-p:-D
Mi chodziło o dzieci w wieku 4 lub 8 miesięcy....takie nasze roczniaki to jak najbardziej :-) ciesze sie że nie zawiodłam ale teraz ide za radą dagi i bez komentarza....:confused2:

Wow !!! :-D:eek::sorry: Ja tam się nie wtrącam, każda mama uczy dziecko, kiedy chce, ja mam na to opinię, ale każdy mieć ją może, lepiej się nieraz nie wtrącać, ale jeśli chodzi o sadzanie 4 miesięcznego dziecka, to rzeczywiście już przesada :szok::no::szok:. No, i tyle ode mnie... ( a jeśli chodzi o mnie, to ja zaczęłam sadzać Natalę krótko po roku, ale nie załapała, więc przestałam, potem jeszcze próbowałam, ale bez skutku, no i dopiero jak skończyła 2 lata i 3 m-ce nauczyła się - w 2 tygodnie :laugh2::rofl2::tak:,a wcześniej to jak ja uczyłam, niby że w mokrym się szybciej nauczy, tzn. jak będzie siedzieć w mokrych gatkach i te sprawy, a ona nic, potrafiła pół godziny chodzić bez pieluchy, w mokrych majtach, spodniach itp.:szok: Każde dziecko jest gotowe w innym czasie)

reklama
Ja zaczelam sadzc dziecko na nocnik w nieku 4 miesiecy i dzis nie wola bo nie mowi jeszcze ale jak ja posadze to po chwili zrobi siusiu mniej wiecej 4 do 6 razy na dzien ja sadzam.
Wyczytalam w gzecie ze czym szybciej tym lepiej bo jest oszczednosc na pieluchach no ale wygodnicto dla nie ktorych wygrywa. Znam osoby co maja dzieci w wieku 3,5 roku i chodza jeszcze z pielucha bo im sie niechce samo dziecko sie nie nauczy.
ticker.php

o matko...skąd TY się kobieto urwałaś...

Adiva You are my hero:tak:Zgadzam się z Tobą w pełni.

Do góry