reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ICH PIERWSZY RAZ"- czyli nowe umiejętnosci naszych pociech

reklama
a ja od wczoraj jestem przeszczesliwa maly zaczol wolac MAMA :-D:-D bo do teraz to tylko tata i tata az zazdrosna bylam :cool2: no ale sie doczekalam mama:tak:

a i zaczyna pokazywac gdzie ma buzie, jezyk no i oczko ale tylko w pluszaku swoim ulubionym bo do swojego oczka to zawsze palca wsadzi:cool2:

Gratulujemy sukcesów:-):-):-)
cichutko też się pochwalimy, że Jacuś chodzi, choć raczkowanie jest szybszym sposobem transportu i nadal u niego ta umiejętność dominuje;-)

Gratuluje dzieciom nowych postępów. Brawa dla Bartusia i Jacka - no to teraz śmigać będą ;-):-):tak:.

Celinko, super, że Bartuś ma swe pierwsze kroczki za sobą :-D:rofl2:, ale szkoda, że nie widziałaś:-(. Mój Mati dziś zaliczył tą umiejętność - przeszedł połowę korytarza też zupełnie sam:tak::tak::tak:, jestem przeszczęśliwa :-):-):-):-):-), no i miałam kamerę w pokoju (bo tworzę dla niego płytkę CD z największymi - jak na razie - osiągnięciami np. jak bije brawo, jak pokazuje chomiczka palcem, albo wciska różne mechanizmy w zabawkach starszej siorki), więc mi się udało sfilmować naprawdę pierwsze kroczki mego synka !!!
:rofl2::cool2::-p

My też gratulujemy świeżo upieczonym chodziarzom :tak:
Karola się w końcu nauczyla robić papa, umie zrobić amen Bozi (jak tylko jej pokażę krzyż, albo obraz i powiem, ze tam jest Bozia, to sama robi amen ;-) i na spacerze jak mijamy figurkę to tak samo), umie pogrozić komuś palcem jak powiem zrób titi, a jak powiem "pokaż jaka jesteś duza" to tak wysoko rączki do góry podnosi, że się dwa razy dłuższa robi ;-):-D:-D i jak zapytam jak robi kotek, to tak śmiesznie miauczy, że wszyscy placzemy ze śmiechu :-D

Pierwsze słowo naszych dzieci jest bardzo ważne, u Jaska był to dziadek, a u Tuśka jest to... mniam :-D. Nie liczę mama, bo to już opanował, a teraz jak coś je i mu zmakuje to mniam, albo jak coś bardzo chce to tez mniam :-).

No i musimy uważac jak podnosimy się z krzesła po coś i chcemy na nie opaśc ponownie, bo może się okazac że wyszło ono wraz z maluchem, który używa go jako chodzik :-p.

I ma wilkiego guza na głowie, bo zleciał mi z łóżka :-(. Podejrzewam współpracę z bratem, ale nie mam pewności. Ma taki motorek w pupie, że nie mogę nawet obejrzec się przez ramię.

Moja córcia teś smiga na czworakach z "zawrotą" prędkością- nie raz już nie zdążyła rączki dobrze przesunąć przez to. Nauczyła się bawić, że ktoś ją goni (zazwyczaj brat) i ona ucieka i piszczy:laugh2: Wstaje przy czym się da- najlepsze są nasze nogawki spodni i dalej już podąża trzymana za rączki. Mamy problem z bucikami bo kupiłam takie, że córcia jes sobie odpina- ciekawa jestem jakie wy macie??? (Nie mam pewności czy na dobrym wątku pytam?)

Piotrek zasuwając na czworakach wygląda jak mały buldog :-D rączki jakoś tak w U wygina i wygląda mega uroczo przy tym :-)
No i ponieważ już sam normalnie samodzielnie chodzi zaczał nam poginać na paluszkach...Tzn jak idzie wolno idzie normalnie...ale jak zauważy coś baaaaaardzo ważnego i chce tam być szybko-już-natychmiast to zapindala na paluszkach...jak baletnica...
Jakaś inna mama mówiła że to normalne ponoć....nie wiem ile w tym prawdy....
Filmu nie umiem nakręcic.....no tak sie Zaraz zaczął wstydzić ostatnio jak ktoś obiektyw w niego wyceluje że koniec - nie ruszy sie i już :dry:

reklama
Ola też zaczyna robić pierwsze samodzielne kroczki :-D:-D tak 2, 3 i bęc ;-) co chwilę ćwiczy, idzie trzymana za jedną rączkę :tak:
Poletko ja kiedyś kupiłam butki z befado tego typu:
BEFADO - wygoda i zdrowie naszych stóp

ale ich nie zakładam małej, raz na jakiś czas na trochę tylko żeby się przyzwyczajała, a tak to w skarpetkach chodzi ;-)

a co do chodzenia na paluszkach - w sumie nie zwróciłam uwagi jak chodzi, ale jak stoi to jeszcze dość często na paluszkach.

Do góry