reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ICH PIERWSZY RAZ"- czyli nowe umiejętnosci naszych pociech

Moja córcia wczoraj pierwszy raz stanęła bez trzymanki. Trwało to jakieś 5 sekund po czym kapnęła się, że nie trzyma się niczego i bam na tyłek. Ciekawe ile czasu minie od takich prób samodzielnego stania do chodzenia,,,, Jak to u Was wyglądało?:sorry:

reklama
u nas Ola już tak od około 2 tygodni sama potrafi ustać, z dnia na dzień co raz dłużej - ale tak sama celowo nie stanie, tylko właśnie tak przez przypadek się puści i stoi - bo np zabawi się zabawkami ;-)a kroków samodzielnie jeszcze nie robi ;-)
pewnie to od dziecka zależy - znam dwa przypadki - jedno dziecko strasznie wcześnie zaczynało wstawać, a samodzielne kroki zrobiło dopiero po ok 4 miesiącach, a inne znowu dopiero koło roczku zaczynało wstawać, ale jak już stanęło tak odważyło się w miarę szybko na samodzielne kroczki ;-) więc pewnie nie ma tu reguły :-)

Moja córcia wczoraj pierwszy raz stanęła bez trzymanki. Trwało to jakieś 5 sekund po czym kapnęła się, że nie trzyma się niczego i bam na tyłek. Ciekawe ile czasu minie od takich prób samodzielnego stania do chodzenia,,,, Jak to u Was wyglądało?:sorry:

u nas od samodzielnego stania do chodzenia minelo 2 tygodnie teraz maly biega sam nieraz to jakby mial piorko w tylku w te i spowrotem a jak mu pampera zmieniam to mi zawsze ucieka i gon mama tak chichra sie ze szok...
a i uwielbia sie chowac a ja udaje ze go nie widze i szukam go przy okazji wyjde do kuchni i pomieszam obiad bo on w kryjowce siedzi i nie wyjdzie:-D a ja udaje ze go nie widze on ma radoche a ja moge cosik zrobic:cool2:

nasza karolka staneła jakieś 2-3 tyg temu pierwszy raz w łózeczku i od tego czasu chce stawać wszędzie, teraz ma fazę trzymania się jedną łapką rantu ławy i stoi tak dość długo a jak się znudzi to zrzuca sobie coś na podłogę i trzymając sie tą jedną ręką ławy schyla się żeby podnieść, położyć na ławie i znów zrzucić i znów podnieść i tak w kółko :sorry::sorry::sorry: nawet pół godziny tak ćwiczy :happy::happy::happy: ale też jestem ciekawa czy przechodzi roczek :rofl2: to już niedługo więc trzymam kciuki żeby się puściła :laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Madzia - super :-D gratulujemy wszystkim chodzącym dzieciaczkom :tak::-D
ja to się pewnie tak szybko nie doczekam :-p Paulinka sama zaczęła chodzić jak miala równo roczek, więc nie sądzę żeby Karolcia zaczęła wcześniej ;-) Paula przez trzy miesiące chodziła trzymana pod paszki albo za rączki i widzę, że historia się powtarza :eek: moje biedne plecy :rolleyes2:

Do góry