Moja córcia wczoraj pierwszy raz stanęła bez trzymanki. Trwało to jakieś 5 sekund po czym kapnęła się, że nie trzyma się niczego i bam na tyłek. Ciekawe ile czasu minie od takich prób samodzielnego stania do chodzenia,,,, Jak to u Was wyglądało?
reklama
mamjakty
styczniówka 2009
u nas Ola już tak od około 2 tygodni sama potrafi ustać, z dnia na dzień co raz dłużej - ale tak sama celowo nie stanie, tylko właśnie tak przez przypadek się puści i stoi - bo np zabawi się zabawkami ;-)a kroków samodzielnie jeszcze nie robi ;-)
pewnie to od dziecka zależy - znam dwa przypadki - jedno dziecko strasznie wcześnie zaczynało wstawać, a samodzielne kroki zrobiło dopiero po ok 4 miesiącach, a inne znowu dopiero koło roczku zaczynało wstawać, ale jak już stanęło tak odważyło się w miarę szybko na samodzielne kroczki ;-) więc pewnie nie ma tu reguły :-)
pewnie to od dziecka zależy - znam dwa przypadki - jedno dziecko strasznie wcześnie zaczynało wstawać, a samodzielne kroki zrobiło dopiero po ok 4 miesiącach, a inne znowu dopiero koło roczku zaczynało wstawać, ale jak już stanęło tak odważyło się w miarę szybko na samodzielne kroczki ;-) więc pewnie nie ma tu reguły :-)
Moja córcia wczoraj pierwszy raz stanęła bez trzymanki. Trwało to jakieś 5 sekund po czym kapnęła się, że nie trzyma się niczego i bam na tyłek. Ciekawe ile czasu minie od takich prób samodzielnego stania do chodzenia,,,, Jak to u Was wyglądało?
u nas od samodzielnego stania do chodzenia minelo 2 tygodnie teraz maly biega sam nieraz to jakby mial piorko w tylku w te i spowrotem a jak mu pampera zmieniam to mi zawsze ucieka i gon mama tak chichra sie ze szok...
a i uwielbia sie chowac a ja udaje ze go nie widze i szukam go przy okazji wyjde do kuchni i pomieszam obiad bo on w kryjowce siedzi i nie wyjdzie a ja udaje ze go nie widze on ma radoche a ja moge cosik zrobic
aniaj151
Fanka BB :)
U nas też tak ok 2 tygodnie stał sam no może 3 tygodnie, bo dzisiaj zrobił 5-6 samodzielnych kroczków i za chwilę to powtórzył!!!Ale miał radochę a mama i tata jeszcze większąu nas od samodzielnego stania do chodzenia minęło 2 tygodnie
nasza karolka staneła jakieś 2-3 tyg temu pierwszy raz w łózeczku i od tego czasu chce stawać wszędzie, teraz ma fazę trzymania się jedną łapką rantu ławy i stoi tak dość długo a jak się znudzi to zrzuca sobie coś na podłogę i trzymając sie tą jedną ręką ławy schyla się żeby podnieść, położyć na ławie i znów zrzucić i znów podnieść i tak w kółko nawet pół godziny tak ćwiczy ale też jestem ciekawa czy przechodzi roczek to już niedługo więc trzymam kciuki żeby się puściła
U nas też tak ok 2 tygodnie stał sam no może 3 tygodnie, bo dzisiaj zrobił 5-6 samodzielnych kroczków i za chwilę to powtórzył!!!Ale miał radochę a mama i tata jeszcze większą
moj juz sam chodzi od jakiegos miesiaca wrecz biega nie mge go nieraz dogonic tak ucieka
i w koncu udało mi sie nagrac młodego...
View My Video
View My Video
reklama
izkab
matka wariatka
Madzia - super gratulujemy wszystkim chodzącym dzieciaczkom
ja to się pewnie tak szybko nie doczekam Paulinka sama zaczęła chodzić jak miala równo roczek, więc nie sądzę żeby Karolcia zaczęła wcześniej ;-) Paula przez trzy miesiące chodziła trzymana pod paszki albo za rączki i widzę, że historia się powtarza moje biedne plecy
ja to się pewnie tak szybko nie doczekam Paulinka sama zaczęła chodzić jak miala równo roczek, więc nie sądzę żeby Karolcia zaczęła wcześniej ;-) Paula przez trzy miesiące chodziła trzymana pod paszki albo za rączki i widzę, że historia się powtarza moje biedne plecy
Podziel się: