reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ICH PIERWSZY RAZ"- czyli nowe umiejętnosci naszych pociech

Madzia mlody swietnie zasuwa :-D No i ladnie, spokojnie bułke je. Moj jak dostanie, to od razu wszystko do buzi pcha i musze mu usuwac, zeby sie nie zadlawil ;-)
Moj jak sie trzyma lozka, to prawie biega wzdluz niego, ale sam jeszcze nie chodzi( mialam napisac, ze sie jeszcze nie puszcza, ale o by bylo dwuznaczne ;-) ).

reklama
moja Ola tak samo jak Bartuś - biega przy wersalce i meblach, ale jeszcze boi się odważyć żeby samej zrobić jakieś kroczki :sorry: ale czekamy, cierpliwie czekamy :-D
a Krzysiu super chodzi :-):-) tak ostrożnie, ale tak pewnie - no superowo :tak: a postepy niezłe poczynił - szybko jakoś to u Niego poszło :tak: zaczął raczkować, zaraz już się wpinał no i teraz chodzi! brawo :-D

Madzia gratulacje dla Krzysia! ale ta bulke rzeczywiscie elegancko, wolniutko je! moj tak jak Bartus Celinki cala by wepchal do buzi...

Wczoraj byliśmy u Milenki, która w połowie listopada skończyła roczek i dopiero od niedawna raczkuje, a Ola nadal nie raczkuje i nie cierpi pozycji wyjsciowej do raczkowania. Przemieszcza sie pełzając do tyłu i ciągnie ją do pionu. Nie da sie posadzić tylko na nóżki staje.W łóżeczku próbuje sie dźwignąć. Jest bardzo ostrożna i to ją blokuje.

Kupinosia - córcia mojej siostry też na początku listopada skończyła roczek i jeszcze sama nie chodzi - za rączkę i owszem, ale sama nie chce... taką ma blokadę :eek: moja Paula też nie raczkowala, tylko pełzała do tylu i roczek jak to się mówi przedeptała :-D nie martw się, na twoja Olę też przyjdzie wkrótce czas ;-)

a Kris skonczyl dzis 11 miesiecy i z nowych umiejetnosci mowi "ne ma" rozkladajac rece wnetrzem do gory, ale smieszny jest w tym strasznie :-D

Krzys tez dzis skonczył 11 miesiecy
jak rozmawiałysmy z mama o |Juli to pokazał ja paluszkiem na kalendarzu
nowoscia jest tez słowo dzi- pokazuac nadrzwi

Madzia - ale fajnie chodzi Twój mały krasnal :-)
Izkab - ja sie nie martwie, na razie jestem spokojna. Zaczne sie martwić jak Olka skończy 18 miesięcy i nadal nie będzie chodzić, bo książkowo do tego czasu dzieci już powinny :tak:U mojego brata ciotecznego Majka zaczęła właśnie w 18 miesiącu

No to zaczynam nadrabiać zaległości:: Wicia zaczęła raczkować przed końcem ósmego miesiąca potem dość szybko zaczęła wstawać i chodzić przy meblach. Teraz dość długo stoi sama i zaczyna się puszczać tak na trzy cztery kroczki!
Kosi,kosi i papa na zawołanie;-)Buzi tez daje oczywiscie obsliniajac niesamowicie.
No i uwielbia "masować" naszego labradora:-)

reklama
Lucy - może to kolejny etap :tak: może Piotruś ćwiczy jakąś inną umiejętność :-) pamiętam jak Ola miała taki etap, że ładnie nam gugała a potem długo długo nic, w tym czasie za to już sama siedziała i poruszała się na tyłku :tak: no a potem na nowo nam się rozgadała ;-)

Do góry