reklama
Iskierka71
Fanka BB :)
wyrzucam :-d:-d:-dania, trzy kroki moderatora: Blagam-wymagam-.... (czekamy na wasze typy)
ja tez mam 2 zeby podlamane, wiem, jak to boli, ech, a przy jedzeniu czy piciu nie placze?
jak sobie kiedys te dwa zeby ułamalam na nartach, to nei moglam przez tydzien jesc, bo tak mnie bolalo.. tak jakby te zeby zostaly "odsloniete" i takie wrazliwe
jak sobie kiedys te dwa zeby ułamalam na nartach, to nei moglam przez tydzien jesc, bo tak mnie bolalo.. tak jakby te zeby zostaly "odsloniete" i takie wrazliwe
witam was
po ciezkiej nocy wczoraj popoludniu zjadlam loda i nie wiem zimno na zoladku czy jakos w zle miejsce wpald ale tak zaczelo mi byc niedobrze i ciagle odbijalo mi sie tym lodem, nic nie jadlam juz pozniej, wczesnie polozylam sie do lozka ale nic mi nie przechodzilo dopiero jak moj M. przyszedl w nocy z pracy taki przesiakniety tymi kuchennymi zapachami i jak go tylko powachalm to zaraz do kibelka polecialam ale od razy bylo mi lepiej i juz dzisiaj na szczescie nie ma sladu ufffff
Nana ja bym poszla do dentysty zeby mu to zalakowal bo jednak zanim mu on wyleci to minie jeszcze jakies 5 lat a tak moze mu sie zaczac wczesniej psuc i to tez nie zdrowe
Sencilla po suwaczku widze ze od dzisiaj twoja corcia oficjalnie gaworzy gratki szybko te dzieci nam sie starzeja hihihii
Anetko mojemu zrobila sie taka jakby egzema ciagle to ma mokre i niczym nie umie mu to wysuszyc jutro ide do lekarza
Aniu gratki dla Viktorka a ja nie wiem jak mam Daanka oduczyc nocnego sikania bo on jeszcze tyle leje
po ciezkiej nocy wczoraj popoludniu zjadlam loda i nie wiem zimno na zoladku czy jakos w zle miejsce wpald ale tak zaczelo mi byc niedobrze i ciagle odbijalo mi sie tym lodem, nic nie jadlam juz pozniej, wczesnie polozylam sie do lozka ale nic mi nie przechodzilo dopiero jak moj M. przyszedl w nocy z pracy taki przesiakniety tymi kuchennymi zapachami i jak go tylko powachalm to zaraz do kibelka polecialam ale od razy bylo mi lepiej i juz dzisiaj na szczescie nie ma sladu ufffff
Nana ja bym poszla do dentysty zeby mu to zalakowal bo jednak zanim mu on wyleci to minie jeszcze jakies 5 lat a tak moze mu sie zaczac wczesniej psuc i to tez nie zdrowe
Sencilla po suwaczku widze ze od dzisiaj twoja corcia oficjalnie gaworzy gratki szybko te dzieci nam sie starzeja hihihii
Anetko mojemu zrobila sie taka jakby egzema ciagle to ma mokre i niczym nie umie mu to wysuszyc jutro ide do lekarza
Aniu gratki dla Viktorka a ja nie wiem jak mam Daanka oduczyc nocnego sikania bo on jeszcze tyle leje
AnnaJ007
Fanka BB :)
Sencilla nie podjudzaj bo to żalosne jest.
P.S. już wiem czemu inne dziewczyny założyły wątek pogaduchy....
P.S. już wiem czemu inne dziewczyny założyły wątek pogaduchy....
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
gorąco tu ostatnio jak w piekle......
reklama
GOsia, no wlasnie mala zaczela gaworzyc tydzien temu, ale balam sie tu to napisac, zeby nie bylo, ze jakos to zle nazywam, czy moze mi sie pomylilo? albo cos jeszze...
gratulacje! Nie czuj sie sterroryzowana ;o) w koncu nie jestes logopeda! Nie dzwiwilabym sie gdyby tu nie bylo takiego oficjalnego podzialu, a co wiecej nawet wiekszosc matek nie znala by takiej terminologii... I jako ciekawostke podam tutaj artykul ktory wlasnie znalazlam. Holenderskie dzieci kracza oraz belkocza i nikt tu sztywno nie opisuje w jakim okresie wystepuja dane dzwieki. Ale ciekawie napisane Milej lektury.
Taalontwikkeling baby in het eerste jaar | | Oei ik groeiOei ik groei
EGZEKWuje - nie zartujeNana, a to mleczaczek pewnie? wypadnie
Ania, trzy kroki moderatora: blagam-wymagam-.... (czekamy na Wasze typy)
Swoja droga widzisz, ja to jednak mam racje przydaly by sie wakacje , co ?
Ania rowniez gratuluje wielkiego sukcesu Wiktora, bardzo szybko sie nauczyl! Dzieciaki mojej sasiadki maja 2,5 roku i jakos powoli idzie im ten nocnik, trzeba im jeszcze zakladac pampersy. Moze dlatego, ze robia tak jak znajomi Nany, stawiaja nocnik na srodku salonu i w ogole dzieciaki nie do konca wiedza o co tam chodzi po siadaja na nim odwrotnie. LOL