reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Ja jeszcze do Anetki bo mówiła że w PL jedną kroplę wit.D dawała a tu 10. Tutaj są w mikrogramach a w PL w j.m i po przeliczeniu tak właśnie wychodzi że 10j.m=400mikrogram czyli 1 kropelka=10 kr.

reklama
Dziewczyny mam pytanko,wiecie jak sie zwraca tutaj do ksiedza holenderskiego czy jest jakis specjalny zwrot na powitanie czy moze tak jak do wszytskich?Bo tak mysle i moze jednak ochrzcimy malego tutaj w holenderskiej parafii,,,,jeszcze nie wiem na[ewno ale sie zastanawiam.Moze ktos chrzcil tu dziecko??

Sencilla ogromne gratulacje!!!!!!

Ze też miałaś siły kompa odpalić po porodzie ;-):-D

anp ja wszystkie kościelne sprawy załatwialam tutaj w polskiej parafii. latwiej i szybciej ;-)

reklama
Tak ,fajnie ale ja do polskiej mam 30 km a holenderska pod nosem,to chyba lepiej bedzie tutaj a znajoma mi mowila ze wystarczy isc do ksiedza i powiedziec mu kiedy sie chce ochrzcic i on ochrzci i nie musi byc na mszy wiec lepiej.ale narazie sie zastanawiam-jeszcze nie wiem jak zrobimy,dlatego pytam czy moze ktoras z Was chrzcila w holenderskiej parafi,???

Do góry