reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Hmmm dziewczyny ale dziwnie. Moja Miśka uwielbiała kąpiele a tu nagle od 2 dni jak ją daje do brodzika to odrazu chce iść do mnie na ręce a jak ją daję do wody z powrotem to się drze...

mam nadzieje, że jej to przejdzie ;/

reklama
Ostatnia edycja:
UH ogarnęłam trochę kuchnię, zrobiłam sałatkę gyros i pomału zbieram się do spania bo nie wiem co mnie dziś w nocy czeka ;)
mam nadzieje, że kolana w końcu mnie przestaną choć trochę boleć.. znowu zaczęłam biegać. biega mi się świetnie. Mój Kuba się śmieje, że mi Zevenbergen zabraknie bo już sporą trasę robię a kolana zwłaszcza to pooperacyjne daje się we znać... i jak tu dbać o siebie..

DObranoc Kobitki :)

aaaa i zapomniałam. Proszę napiszcie mi jak oduczałyście swoje dzieci piersi. Bo ja już nie wiem jak to zrobić.. I nie wiem czy faktycznie nie przejadę się teraz na miesiąc do Polski... a jednaaaaaaaaak...

AnnaJ, z tego co mążmi mówił i się orientuje w sprawie deportacji bezrobonych z innych krajów...to jest to tylko wypowiedź o poglądach ministra, a nie ma to podstaw prawnych, a w zasadzie nie jest to zgodne z prawem...więc na razie możemy spać spokojnie;-) (Do zobaczyska jutro.)

Ogarnęłam dzisiaj całe mieszkanie, aż się błyszczy. Uff...

Dobry wieczór wszystkim.
Zaczynając od początku, to cieszę sie, że w swoim "sędziwym" :-D wieku nie jestem na tym forum odosobniona..... :-)
Dziś tez byłam w pracy, od 8 do.... 15.00 - dłużej nie dałam rady. Za szybko, za ciężko i za dużo osób, które trzeba wyręczać w pracy, niestety.... Plecy bolą mnie do teraz, jak sie schyliłam podczas pracy to miałam wrażenie, że się nie wyprostuję. Bolał mnie brzuch u dołu i po obu bokach tak jakby z przedźwigania (a kompletnie nic nie dźwigałam!!!).
Zwolniłam się wiec 2h wcześniej i na jutro załatwiłam sobie wolne. Chyba wybiorę się do swojego lekarza i zapytam co robić....
Na razie skorzystałam z dobroci domowników i poleżałam trochę "plackiem" Teraz tylko sprawdzę pocztę i znikam do łóżeczka.

Pytałyście o pierwszą komunię św. - chyba każda polska parafia organizuje dla dzieci pierwszą komunię św. i wierzcie mi - nie jest ona ani tak stresująca ani tak kosztowna jak w Polsce. Dużo by o tym tutaj pisać, mój syn przystępował do pierwszej komunii św. w polskim kościele w Rotterdamie, a zainteresowanych odsyłam do mojego bloga-pamiętnika: Słodko-gorzka Holandia - bloog.pl
Chrzciny też zamierzamy tutaj zrobić. Tutaj mieszkam, mam meldunek i "swoją" parafię. W PL nie mam już nawet meldunku i uważam, że bezsensem byłoby robić chrzciny (czy komunię) w PL - ale to MOJE ZDANIE i żadna z was nie musi się z nim zgadzać :-)
Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrej nocki.

bry...

sencilla ja widzialam ale gdzie:eek: -hmmmm.... moze ja w jakim krawieckim sklepie? :sorry:

Iskierka blog super:tak: napewo poczytam w wolnym czasie...

Axe - ja moich prawie nieodluczalam bo on duzi byli /4kg,4kg i 4,6kg/ i glodomory wiec automatycznie musialam przejsc na cos bardziej sycacego i butla im nie przeszkadzala...:-D
Ale Karine karmilam do 17 mies. i najpierw zrezygnowalam z karmien w ciagu dnia /tylko rano i wieczorem zeby sie z nia poprzytulac/ a potem juz tylko wieczorem i ..tak mleko zanikalo...:rofl2:

reklama
HEjka!!!To znaczy Dzień dobry my wstaliśmy razem z moim M,mały budzi się czesto przed budzikiem,,,,
Iskierka tez się wezme za czytanie Twojego bloga,,,,a lekarz pewno Ci powie że nie masz robić ciężkich rzeczy w pracy i nic pozatym bo ja też byłam raz jak byłam w ciąży,,,no i od 7 miesiąca lekarz z UVW zalecił żebym po pół dnia pracowała,ale to dlatego że goraco i duszno w pracy miałam,i nogi mi strasznie puchły.
Sencilla fajna stronka z przepisami.
7axe7 mojemu maluszkowi nie wystarczało moje mleko wiec dokarmiałam od 4 miesiąca,to znaczy w dzień butelke dostawał i troszke odemnie a z czasem odemnie tylko w nocy i tak po miesiącu przeszlismy na butle,,powodzenia

miłego dnia!!!

Ostatnia edycja:
Do góry