reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

hejka
ja szykuje pomału dom na 4 urodzin Alicji w niedzielę robimy przyjęcie A dziś jadę na imprezkę do męża pracy

ja tu jestem od czerwca Mąż już 7lat Od poniedziałku biorę się mocno za naukę języka Macie jakieś sprawdzone sposoby?Na razie Piotrek mnie uczy :rofl2:

reklama
ja chcę się w domu uczyć Przynajmniej na początku Mąż chodził trochę do szkoły i mówi ze w domu też się nauczę Spróbuje najpierw tak

Dzień dobry (bo słoneczny jak na razie). Zdenerwowałam się trochę od rana, ale to było do przewidzenia....
Otóż w środę rano otrzymałam sms-a z mojego biura pracy żebym dala im znać w jakie dni jestem dostępna do pracy w następnym tygodniu. Zadzwoniłam więc i tłumaczę, że oprócz poniedziałku mogę pracować normalnie w każdy dzień. I dziś rano przychodzi sms z biura - cytuję tłumacząc na polski: "twój planing na następny tydzień to pon+wt 8.00-17.00 oraz pt. 8.00-17.00"
zastanawiam się czy tam debile pracują, czy jak? Bo to już nie pierwszy raz tak robią i nie tylko mnie....
Gdy oddzwoniłam to usłyszałam tradycyjne "przepraszam, zapomniałam". Wrrrrrrrrr.
Na szczęście zamienili mi ten nieszczęsny poniedziałek na środę, ale oczywiście zdenerwować się musiałam. Idę zaraz sobie zrobic ciepłą kawusię i ogarnąć trochę kuchnię bo... wygląda jak pobojowisko.
Tak na marginesie - prawie miesiąc bez pracy ( bo najpierw święta, potem grypa itp) i zastanawiam się jak ja wstanę w ten wtorek.....;-)

ja chcę się w domu uczyć Przynajmniej na początku Mąż chodził trochę do szkoły i mówi ze w domu też się nauczę Spróbuje najpierw tak
Dużo można się nauczyć z tv , zaczynajac od bajek dla dzieci,,,bo z nich szybko się łapie słówka,,a nie ma u Was kursu przez gemeente....u nas jest,dla tych ktorzy sa zameldowani,idź może zapytaj,,,,i możesz poźniej dostać dyplom ukończenia zawsze to już coś.
mi idziemy na spacerek i do cb,odezwe sie pozniej i napisze wage itd.

milego popoludnia

anp no to nieźle moja waży 9100 heh :) ale Twój był olbrzym jak się urodził więc co się dziwić :)

a co do nauki.. mi ciężko w domu się uczyć... Ola ja mam książkę w pdf i słówka na mp3 więc mogę Ci zgrać czy też przesłać jak chcesz. Ty masz tyle łatwiej, że Mąż umie język i dzieci pewnie też ;)
Miłego wieczoru :)

My właśnie po wizycie u fotografa. Udało się zrobić zdjęcie do paszportu. Jak wyszło oceńcie same;-)

Paszport.jpg

My właśnie po wizycie u fotografa. Udało się zrobić zdjęcie do paszportu. Jak wyszło oceńcie same;-)

Zobacz załącznik 425271

Fajne foto ;) a co do jezyka to warto sie rozgladnac za wolontariuszami:tak: ja naprawde duzo sie przy niech nauczylam, moj M tez plynnie gada po holendersku ale ...jakos jego nie uzywam do nauki:-D

aOla powodzenia w przygotowaniach - u nas tez ida pelna para:cool2:

reklama
Dziewczyny, mam problem. Strasznie bolą mnie plecy w okolicach nerek (powyżej). Wiem, że od dziecka mam krzywy kręgosłup i nic na to nie poradzę, ale może która s z was się orientuje czy mogę używać jakiejś maści rozgrzewającej?
Nie wyobrażam sobie jak wystoję we wtorek 8h w pracy, skoro dziś bolą mnie plecy po około 3h zakupów....

Do góry