dziewczyny, niespiace Mamusie, ja tez mialam zawsze ciezko, jesli chodzi o spanie moich dzieci. nawet teraz Tosi sie cos przestawilo i np. dzis w nocy wstawalam z nia 2 razy. Ale wiecie co? wiem, ze to meczy i czlowiek chcialby sie po prostu bachnac na lozko i o niczym nie wiedziec i slodko spac do poludnia. Ale wtedy przypominam sobie moja Babcie, ktora miala niepelnosprawne dziecko (brat mojej Mamy), 100 % niepelnosprawnosci, nie widzi, slyszy tylko troche, wlasciwie nic nie rozumie (jesli chodzi o takie "racjonalne" rozumienie), cale zycie w lozku. teraz to juz dorosly mezczyzna, ale caly czas jak dziecko, zajmuje sie nim moja ciocia teraz. I najpierw Babcia, a pozniej teraz Ciocia musi do niego wiele razy w ciagu nocy wstawac, bo on przeciez ani sie nawet sam nie zalatwi. i ciagle karmic, i ciezko, bo to przeciez dorosly clzowiek juz jest. A nasze dzieci zapamietaja nasze poswiecenie (naprawde, chocby gdzies w podswiadomosci) i beda dawac nam swoja milosc, i wyrosna z tego. To tylko przejsciowe przeciez, kilka lat najwyzej, i zdrowe sa, a co one biedne moga zrobic, przeciez sa calkiem od nas zalezne.
my tez kiedys bylysmy dziecmi i nasze mamy tez sie dla nas poswiecaly, zawsze jak mysle o poswieceniu i milosci mojej Mamy to mi sie plakac chce i teraz to chce ja kochac jak najmocniej, za to wszystko, co mi dala. Nawet za te nieprzespane noce. Bardzo chorowalam, jak bylam dzieckiem, i ona przy mnie non stop siedziala. A przeciez tez pewnie oczy jej sie zamykaly i marzyla tylko o spaniu, teraz to wiem. A nigdy od niej ani cienia zniecierpliwienia nie odczulam, tylko milosc. Nasze dzieci tez to zapamietaja, na sto procent
no, to sie rozpisalam
my tez kiedys bylysmy dziecmi i nasze mamy tez sie dla nas poswiecaly, zawsze jak mysle o poswieceniu i milosci mojej Mamy to mi sie plakac chce i teraz to chce ja kochac jak najmocniej, za to wszystko, co mi dala. Nawet za te nieprzespane noce. Bardzo chorowalam, jak bylam dzieckiem, i ona przy mnie non stop siedziala. A przeciez tez pewnie oczy jej sie zamykaly i marzyla tylko o spaniu, teraz to wiem. A nigdy od niej ani cienia zniecierpliwienia nie odczulam, tylko milosc. Nasze dzieci tez to zapamietaja, na sto procent
no, to sie rozpisalam