reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

dzien dobry..
my dzis mam za soba gorsza nocke bo spalam z malym na rekach,przelozylam juz cb,bo nie bede z malym dzis na dwor wychodzila.Rano kawka i dalej nosze,a o 7 mielismy pobudke,to znaczy wstawalam,teraz malusze zasnal ale na rekach,jak poloze to sie budzi wiec jakos sie przemecze.Dobrze ze chociaz je i pije,nadal ma 38,5 ale nie daje narazie nic tylko oklady,moze zwalcze ta gpraczke sama.

Sencilla kwitniesz,naprawde slicznie Ci z brzuszkiem,,i faktycznie jest malenki,ale jeszcze pare tygodni,teraz malenstwo szybko rosnie.Mama pewno szczesliwa ze mogla z Wami pobyc....

Moja mama dzis dzwonila ze kupila 5 chlebow bo chyba koniec swiata sie zbliza,,,,,faktycznie u nas wieje jak chole.... ,i rano burza byla.A u Was jak???Dziwne to ze w styczniu burza,przeciez zima nigdy burz nie bylo,a gdzie nasz snieg??

reklama
Sencilla dziękuje CI bardzo. Dziwne jest to, że odebrałam tek międzynarodowy akt urodzenia w Polsce w USC ;/ Jak może być nie pełny? Hmmm... Nie rozumiem kurczę...

Anp
zdrówka dla Alexa i sił dla Ciebie!
a śniegu jak dla mnie może nie być. Nie lubię!!!!!!!!!!! :)

7axe7, a masz kopię tego aktu urodzenia? jesli tak, to mozesz mi go wyslac na maila, a ja zerkne, co moze w nim brakowac.

No tak więc mojego Kuby i Misi jest poprawne a na moim jest błąd, którego nie zobaczyłam w USC .. ale pech... Na każdym jest data i miejsce urodzenia, imię nazwisko, imię i nazwisko rodziców... a na moim są imiona ale bez nazwisk heh... Nic dzwonię do Mamy żeby to załatwiła... bo tyle papierów ostatnio mój kuba wysyłał.. Mam nadzieję, że z belastingu i svb nie był potrzebny im mój akt ur. ... a jak tak to będę musiała im wysłać dobry.

Dziękuje jeszcze raz Sencilla!

nie ma sprawy, napisalam Ci tez na priva. wydaje mi sie, ze akt urodzenia jest potrzebny tylko do "przerobu" danych do gemeente.

tak tak dokładnie po to :) I tak chcę się przeprowadzić za 2-3 miesiące do Bredy i znowu będę się meldować na nowo. Ale chcę to załatwić tak jak ma być. Akt urodzenia nowy już ma moja Mama. Kuzyn za tydzień mi przywiezie :)

A ja zrobiłam sobię listę warzyw po holendersku i idę jak się Miśka obudzi na to wiatrzycho na bazarek. Będę sobie robiła takie listy :) zawsze jakieś słówko nowe wskoczy... tylko jeszcze jakbym wiedziała jak to się czyta hahaha:zawstydzona/y:

hihi to mozesz pokazac sprzedawcy liste, na pewno sie domysli :)
ja pracuje w firmie warzywnej, znam wszystkie odmiany warzyw wszelkiego sortu na pamiec ;)

reklama
a jak się mowi po holendersku "Nie umiem rozmawiac po holendersku" i jak mozesz to napisz jak sie czyta ;PPP :) bo ostatnio podlecaiala do mnie Mala dziewczynka, wsumie bardziej do mojej córki i po holendersku a ja do niej po angielsku... heheh

Do góry