reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Dzien dobry!

Gosiu kto by tak nie chcial!

Ja za bardzo pochwalilam synka ze fajnie spi i dzis pokazal co potrafi....od 3-30 do 6 zabawy sobie urzadzal.Chwile pospal i juz wstalismy.

reklama
anp tak niestety z naszymi maluchami bywa. i tak nie masz co narzekać bo Twój Maluch już chociaż noce przesypia a moja taka duża i jeszcze ani jednej nocy nie przespanej heh... od 2 do 10 pobudek musi być...

Wczoraj (mam nadzieję, tfu tfu tfu odpukać) wygrałyśmy walkę z gorączką. CHodziła z tym turbanem aż do czasu spania i kąpiel w letniej wodzie, bez syropu się obeszło. Jeszcze po kąpaniu miała lodowate rączki i nóżki a głowe gorącą ale po 30 min zabaw w łóżku i zjedzenia cyca temp się unormowała i jest do teraz... ALeeeeeee co dziwne. Znowu miała dziś atak płaczu o północy. Czyli tak samo jak wczoraj i nawet o tej samej godzinie. Trwał trochę dłużej bo ok. 5 min. Mega darcie. Na ręce jak ją brałam to wyginanie, cyca nie chciała, cumla nie chciała... Dopiero jak zaczęłam ją miziać po plecach udało mi się dać jej cyca i usnęła.. w nocy ofcorse często cycek musiał być bo jakby nie...

zastanawiają mnie te ataki płaczu.. czyżby moja Mała miała lęk separacyjny!? coś w tym może być...
Miłego dnia dla Was!

Iguana ładnie razem zwierzaczki wyglądają.Trzymam kciuki za Janka na szczepieniu.

Mój Tymuś po szczepieniu wczoraj dostał temperatury-38,5 nie płakał tylko spał-dałam paracetamol w czopku i temp.spadła.

7axe7 mam nadzieję że Twojej małej przejdzie te płakanie, biedactwo...

Gosia, Karola trzymam kciuki za dalszy przebieg ciąż bez dolegliwości i dobre samopoczucie!!!no i oczywiście za wasze maleństwa w brzuszkach..niech rosną.

Clauditka gratuluję pierwszych kroczków...teraz się zacznie:-)...będziesz wszędzie biegać za małym...

Anna, paracetamol w czopkach? Fajnie, nie pomyślałam o tym. Mi w aptece sprzedali w kropelkach...ale dla dzieci od 3 m-ca. Musieli mi wyliczyć dawkę dla 2 m-go dziecka, bo tyle mniej więcej miał Janek na poprzednim szczepieniu.

7axe7, jaki fajny psiak i fota.

Na szczęście wczoraj wieczorem wreszcie puścił mi ten zastój mleka. Sama jestem sobie winna, bo pani w poradni lakatcyjnej mówiła, że mam zmieniać pozycje do karmienia i przynajmniej raz dziennie karmić w pozycji "spod pachy". Mam takie piersi, że się troche "rozlewają" pod pachy i w pozycji od przodu czasem Jankowi ciężko wyciągnąć mleko z dalszych miejsc.;-) Nie lubię pozycji spod pachy, źle mi się Janka trzyma tak, wolę tą jak leży z przodu...no i kilka dni sobie odpuściłam i karmiłam tylko od przodu. Na szczęście puściło, ból nie był duży tym razem, tylko dyskomfort dokuczał, bo to jest takie uczucie jakbym miała wielki kamień pod skórą pod pachą;)

Pani w poradni laktacyjnej powiedziała, że Janek pije mleko jak "maszyna";) i to prawda, bo odciągnął dość szybko, zaledwie kilka karmień i po zastoju;) Dzielny synuś.

Ostatnia edycja:
No i juz wiem dlaczego nie chcial spac,albo chorobsko,ale nic sie nie dzieje ,albo zabki---bo jest tylko goraczka!

Iguana ja podawalam Panadol Junior od poczatku jak mial wysoka temperature!Najpierw po pol,a teraz juz moze caly jakby co!

7axe7 nauczy sie sama spac daj jej troche czasu!
Clauditka ja rowniez gratuluje kroczkow,,,

witam
7axe7 pewnie te nagłe nocne płacze to od zębów, mojemu Szymonowi też parerazy się tak zdarzyło że się obudził z mega płaczem i tak z 5min, a on zawsze całe noce śpi więc obwiniam zęby.

Szymuś się uczy ale narazie to tak od mamy do taty potrafi pare kroków zrobić, więc pewnie jeszcze chwile minie i zacznie śmigać:)
a wasze dzieci miały może biegunkę na ząbki, bo mój na ząbki to nie gorączkował w ogóle, ale ostatnio miał biegunke a chłopak zdrowy, więc możliwe że to od zębów?

Misia cały dzień bez gorączki i nawet zaczęła już coś jeść oprócz mojego cycka. Mi zapalenie też przeszło. Mam nadzieję, że jutro będę mogła wyjść z domu... bo ileż można siedzieć na kwadracie z dzieckiem... zwariować idzie... przydaliby się tu jacyś znajomi...

Adele - Set Fire To The Rain (Live at The Royal Albert Hall) - YouTube Polecam na dobranoc. Buziaki dla Was!

reklama
Do góry