reklama
Iguana_
Fanka BB :)
Dziewczyny, czy orientujecie sie w cenach uslug fotograficznych? np. sesja slubna, rodzinna, jakies urodziny, chrzest itd.
Profesjonalne sesje tutaj są dość drogie...przekonałam się o tym jak szukałam fotografa do uwiecznienia nas z mężem i z brzuszkiem. Polecam międzynarodowy protal dla fotografów...wystarczy wpisać w wyszukiwarce odpowiedni kraj, miasto i wyskoczy długa lista forografów. Można bezpośrednio zapytać ich o ceny sesji u nich:
Where Professional Models Meet Model Photographers - ModelMayhem
Jak ja pytałam, to ceny wahały się od 150 do 250 Euro, albo i drożej... za 2 godzinną sejse foto w plenerze (bo wiadomo studio droższe).
Dzisiejsze ważenie Janka przebiegło już bardzo spokojnie, bez wspomagania smoczkiem. Był niesamowicie zainteresowany wszystkim co się dzieje i uśmiechał się do pani pielęgniarki, która rozmawiała sobie z nim po holendersku:-) hehe
Waga na dzisiaj 4320 gram
Dzien dobry...
u nas totalnie nieprzespana noc, bo Tosia ma zapalenie ucha.. placz i placz.
zasnelam dopiero gdzies przed 5 nad ranem...
Ania, z fletem nie mialam do czynienia, ale mysle, ze na marktplaats mozna kupic. Mam kolezanke flecistke z filharmonii, ale ona ma flet jakis super drogi zabytkowy i w ogole. Albo wybierz sie do konserwatorium muz. (jesli jest w bredzie) lub do szkoly muzycznej i popatrz na tablice ogloszen, czy ktos nie sprzedaje?
Ania, z fletem nie mialam do czynienia, ale mysle, ze na marktplaats mozna kupic. Mam kolezanke flecistke z filharmonii, ale ona ma flet jakis super drogi zabytkowy i w ogole. Albo wybierz sie do konserwatorium muz. (jesli jest w bredzie) lub do szkoly muzycznej i popatrz na tablice ogloszen, czy ktos nie sprzedaje?
Dzien dobry...
ok ale nie slyszalam o takie szkole w Bredzie pilnie szukam i musze znalesc
Iguana rosnie ci synus, rosnie.... jak dziecko ladnie sie rozwija to az cieszy nie?:-)
Moj Victor uzywa smoczek tylko do spania, ale ostatnio tak od miesiaca zauwazylam ze w nocy go wogole nie trzyma a jak mu wczoraj chcialam wlozyc go do buzi to o sciane nim trzasnal i... juz wiecej nie probowalam:-):-) To chyba koniec naszej smoczkowej kariery bo jak np zasypia w aucie albo w wozku to go nie potrzebuje...;-)
A ja mam zlecenie od Karci ktora jest w szkole...na obiad maja byc pierogi z jagodami wiec biore sie do dziela!
hej dziewczyny, mam pytanko do WAs w imieniu kolezanki, czy wiecie moze, czy samotna matka ktora wlasnie przyjechala z polski ( na dodatek w ciazy) ma prawo do jakichs swiadczen, porodu itd? niestety musiala uciekac od meza..
Ania,
ale nas dreczysz.. tak bym zjadla pierozki!
wlansie do moich malych przyszla kolezanka i kolega na wspolne SAMEN SPELEN.. mam nadzieje, ze po 2 godzinach poznam jeszcze moj dom
Pierogi gotowe.Sencilla nic tyko jesc... chetnie bym ci kilka przeteleportowala ale jeszcze..tego nie wymyslili a co do kolezanki to pojecia nie mam...moze powinna wykupic ubezpieczenie, jakis maly etat jak jeszcze moze pracowa / ktory miesiac?/ a wogole to mieszka u kogos zebys sie zameldowac albo co...
anp
mama Alexa
Hej dziewczyny!
Igauana rosnie Ci drugi mezczyzna,dodaj jakies nowe zdjecia zebysmy mogli zobaczyc maluszka.
Sencilla dzieki za fotki ale jednak poczekamy jakAlex zacznie siedziec moze na poczatku przyszlego roku sie zdecydujemy,a o kwote to nie myslalam o tym musialabym sie dokladnie zorientowac.
Aniahaven tez bym zjadla pierogi..mniam....
Dziewczyny mam pytanko -czy brala moze z Was ktoras slub cywilny tutaj???Jesli tak to czy trzeba dostarczyc jakies dokumenty do Gemeente jesli sie jest zameldowanym,(osoby biorace slub sa polakami),czy wystarczy jechac z dokumentem tozsamosci i po prostu umowic date.
Z gory dziekuje za odpowiedz!!!
milego dnia
Igauana rosnie Ci drugi mezczyzna,dodaj jakies nowe zdjecia zebysmy mogli zobaczyc maluszka.
Sencilla dzieki za fotki ale jednak poczekamy jakAlex zacznie siedziec moze na poczatku przyszlego roku sie zdecydujemy,a o kwote to nie myslalam o tym musialabym sie dokladnie zorientowac.
Dziewczyny mam pytanko -czy brala moze z Was ktoras slub cywilny tutaj???Jesli tak to czy trzeba dostarczyc jakies dokumenty do Gemeente jesli sie jest zameldowanym,(osoby biorace slub sa polakami),czy wystarczy jechac z dokumentem tozsamosci i po prostu umowic date.
milego dnia
Hej dziewczyny!
milego dnia
witaj..
Na pewno potrzebny Ci bedzie zupelny akt urodzenia i zaswiadczenie z Urzedu Stanu Cywilnego w Polsce ze jestes stanu wolnego i mozeszz wyjsc za maz za granica.Oczywiscie musi byc przetlumaczone...
jesli masz tutaj zameldowanie... to mozesz w Urzedzie Gminy zawrzec zwiazek malzenski...
dokumenty:
- akt urodzenia (najlepiej na druku europejskim, wtedy nie musisz tlumaczyc)
- zaswiadczenie ze jestes panna/kawalerem
- uittreksel z GBA
a reszte mozna poczytac na forum niedziela.nl
reklama
Iguana_
Fanka BB :)