reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Anna zalezy mi bardziej na takiej masywnej, nie chce typowej parasolki, mam właśnie wózek 3w1 ale jest ciężki a ta spacerówka wydaję się ogromna i na 1 piętro muszę składać ten wózek abym mogła wogóle wejść na schody, dlatego szukam coś lżejszego ale też lepszej jakości żeby mi wytrzymała powiedzmy 2 lata.Maclareny wiem są dobre ale koszt ok 200e, a to dla nas za dużo:( na marktplatsu tez czasami patrze, ale nic mi w oko nie wpada.

reklama
Współczuję Ci tego wnoszenia wózka!!!:-( Ja jak szukaliśmy mieszkania (w maju tego roku) to wymogiem dla mnie było żeby nie było schodów albo była winda albo było gdzie zostawić wózek, nie brałam pod uwagę więc wagi wózka, było mi to obojętne bo mnie przerażało wnoszenie gondoli po schodach(z dzieckiem czy bez dziecka).Mój waży około 14 kg, nie wiem czy to dużo czy mało jak na taki typ wózka.
Ile dla Ciebie powinien ważyć taki wózek???
Jeśli chodzi o nowe to w sklepie www.babypark.nl mają takie stoisko wyprzedażowe np. modeli(kolorów)z zeszłego sezonu,ale nie orientuję się w cenach...

Anna dzięki za stronke, właśnie szukam sklepów w rotterdamie, mam już parę muszę się wybrać i zobaczyć namacalnie, bo przez internet niechce zamawiać, muszę widzieć co kupuje:)wiesz ten mój nawet niewiem ile waży ale sporo, chyba razem ze spacerówką 16 kg plus dziecko to jest 25kg, hehe a mam takie wąskie schody,że tak najpierw zanosze dziecko, potem jedną część wózka, potem stelaż , a na końcu jeszcze zakupy jak mam:)i tak latam z góry na dół:)No jak kupowałam wózek to mieszkałam na parterze:D

Hej...oto moje racuszki,jak na pierwszy raz to wyszl;y bardzo smaczne!!!poczestuje Was...troszke pozno no ale wczesniej nie mialam czasu zeby przed komputerem usiasc,
milego wieczoru

Załączniki

• P1070993.jpg
    P1070993.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 36
dzien dobry, wlasnie z pracy przyszlam, padam na twarz, bo mi sie migrena zaczyna :( dobrze, ze chociaz piekna pogoda. co na obiadek robicie?

reklama
Wreszccie weekend, tzn. że mąż będzie w domu i troche mi pomoże przy Małym;-)

Na razie spasowałam z tym kursem języka holendeskiego, nie dam rady teraz chdzić jeszcze 2 x w tygodniu na 2,5 godziny na zajęcia plus nauka do egzaminów, testów i masa zadania domowego....bo najważniejszy jest dla mnie powrót do mojego angielskiego. Może od przyszłego tygodnia? Zobaczę.

Nie wiedziałam, że tutaj tak ciężko zapisać się na wizytę do dentysty. Byłam do tej pory tutaj raz... będą jeszcze w ciąży, ale zlitował się z przyjęciem lekarz, bo ja w ciąży i ból dziąsła mi wtedy mocno dokuczał.... A teraz terminy można dostać za 5-6 tygodni...albo wcale nie chcą Cię przyjąć, jeśli nie jesteś ich pacjentką lub nie poleca Cię ich pacjent. Jak mnie pytali skąd mam kontakt, to mówiłam parwdę, że z netu...bo nawet nie umiałabym podać ani jednego nazwiska ich pacjenta, heh. No i jedna lekarka się zlitowała (chyba dlatego, że ma jakieś polskie korzenie) mam termin na wizytę w najbliższą środę, bo już czas zrobić w końcu jakiś przegląd:tak:

Do góry