reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Witam Was :tak::tak:
Czarna u nas Peuterspeelzaal kosztuje 20e, a jeśli wystąpisz do geemente o kartę ooievaarspas to wtedy nie płacisz nic. Z tą kartą masz również zniżkę na basen, kino, teatr itp:tak::tak::tak: Właśnie sobie o tej karcie przypomniałam, więc muszę wypełnić formularz i wysłać:tak::-)
aOLA Twój mąż jest tu 10lat, bardzo dobrze zna język, a Ty się jeszcze zastanawiasz:confused::-) Uwierz mi my mieliśmy o wiele trudniej i ułożyło się, więc głowa do góry, pakuj się i przyjeżdżaj:tak::tak::tak: Twój synek skończył 5 latek, więc nie czekaj z decyzją zbyt długo, aby nie miał dużych zaległości, im wcześniej pójdzie do szkoły tym lepiej:tak: Mój Niko pierwszego dnia poszedł do szkoły z kartką w kieszenie i jak chciał iść do wc to pokazał kartkę:tak::-D Następnego dnia nie chciał już iść z kartką, bo potrafił powiedzieć zdanie, że chce iść do WC:tak::tak::tak: Po 3 miesiącach Niko zaczął się dogadywać i śpiewać holenderskie piosenki:tak::tak: Dziecko szybko się uczy, więc nie masz o co się martwić:tak:

reklama
czesc, wpadam sie przywitac, narazie siedze jakoś okrakiem na krześle, więc musze jeszcze dojsc do siebie,mam nadzieje ze za kilka dni juz bedzie okej i wtedy cos więcej napisze;) ale ogólnie jest wporządku, tylko zosia troche wariuje..

natka serdeczne gratulacje,wracaj szybko do siebie

aneta dzieki za info o tej karcie,zaraz zerkne czy u nas tez to jest, bo moze bede miala pecha tak jak z tym kursem jezykowym,u nas tego nie ma w gminie :(

dziękui za odpowiedzi i przywitanie
dla alicji pasowałoby mi takie przedszkole dla obeznania z dziecmi:p i przede wszystkim z jezykiem Szukam teraz u siebie kursow języka hol ale bida tu straszna (tzn w cz-wie) Chcemy jechac do niego koło maja bo zbieramy kase zeby kupic tam mieszkanie Zobaczymy co wyjdzie
Na pewno nei będzie mi brakować zimy Koszmarnie tu dzisiaj a ma być coraz zimniej brrrrrrr

Dzień dobry :-)

Szaro buro i ponuro... Byłyśmy na spacerku, ale zmarzłyśmy strasznie, wiec teraz grzeję się z Ingą pod kocem a Biana jeszcze śpi w wózku :-)

aOLA, witaj :-) Porozmawiaj z mężem, niech zapisze małą do peutera, już teraz, więc jak przyjedziesz będziesz miała dla niej miejsce :-) Zawsze te trzy godzinki mała będzie z dziećmi. I z językiem się oswoi.

reklama
tylko ja nie wiem czy bedziemy mieskzać w Roosendaalu czy może w Bredzie czy w okolicy Zależy gdzie mieszkanie znajdziemy

i jeszcze putanie
jesli piotrus rocznikowo bedzie 6latkiem to czy bedzie problem z dostaniem się do szkoły
no i jesli ala dostanie sie do p...(coś tam) to czy gdzy skonczy 4 lata to bedzie przepisana do szkoły czy mam wybór?
aaa i czy jesli bedziemy tam od maja to oni pójdą do szkoły/przedszkola od razu czy od wrzesnia?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry