Czarna_Smoczyca
Fanka BB :)
tylko ja nie wiem czy bedziemy mieskzać w Roosendaalu czy może w Bredzie czy w okolicy Zależy gdzie mieszkanie znajdziemy
i jeszcze putanie
jesli piotrus rocznikowo bedzie 6latkiem to czy bedzie problem z dostaniem się do szkoły
no i jesli ala dostanie sie do p...(coś tam) to czy gdzy skonczy 4 lata to bedzie przepisana do szkoły czy mam wybór?
aaa i czy jesli bedziemy tam od maja to oni pójdą do szkoły/przedszkola od razu czy od wrzesnia?
Do szkoly powinien Piotrus pojsc od razu,ale tu musicie sie wczesniej zorientowac gdzie beda miejsca.Co do Ali to tak jak juz pisalam w dniu 4 urodzin dziecko idzie do szkloy do ktorej wczesniej zostalo zapisane(no chyba,ze te wypadna w czasie wakacji czy ferii to oczywiscie zaraz po),czyli tez najlepiej jesli zajmiecie sie tym najwczesniej jak to tylko mozliwe.
Moze sie tez zdarzyc,ze nie bedzie dla niej wolnych miejsc w P...cos tam i wtedy od razu trafi do szkoly jak skonczy 4 latka.
Niech maz juz sie zorientuje gdzie sa wolne miejsca w interesujacym was okresie bo naprawde w wiekszosci placowek kolejki sa mega dlugie.Tutaj rodzice czesto zapisuja maluszki do zlobkow zanim sie dzidzia urodzi.Mam kolezanke ktora jest tu ze swoim 2,5 letnim synkiem od czerwc i nadal czeka na wolne miejsce
powodzenia zycze