reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Czesc dziewczyny!!!
Wlasnie siedze przy sniadaniu i pysznej herbacie. Jak wczoraj pisalam przyjechala moja Gosia z PLi przywiozla mi takie sliczne i slodkie ciuszki dla malego ze masakra. Zaraz pojde przejzec jeszcze raz wszystkie moje zbiory.:-):-):tak:
Agasta ja w sumie tez specjalnych zachcianek nie mam, jestem szczesliwa jezeli przyjdzie mi na cos ochotai nie musze pol dnia sie zastanawiac co sobie na obiad zrobic. Jedynie mam wciaz ochote na owoce moze nie w takich ilosciach jak na poczatku, jedyne comnie martwi to mleko bo nigdy nie bylam wielka fanka mleka:no: i tak pozostalo, mleko pije w sladowych ilosciach i jakos nie umie zmienic tego bo zawsze o mleku przypominam sobie kiedy juz nie chce mi sie pic. No i z kawa mam spokoj bo jakos organizm nie domaga sie za czesto wlasciwie to kawe pije towarzysko
Agasta ty juz tylko 8 dni a ja jeszcze 3 miechy mam nadzieje ze szybko przeleci. ;-) Za tydzien do poloznej. A powiedzcie mi dziewczyny czy na kazdej wizycie polozna robi wam usg??? i czy to ma jakis wplyw na dziecko??? teraz wydaje mi sie ze poslucha tylko rytm serca bo ostatnio mialam usg.:confused:
Agasta trzymaj sie z malym!!!!
Do pozniej papapa

reklama
witam dziewczynki,

u nas swieta minely milo, spokojnie i w rodzinnym gronie... :tak: ale wszystko to co dobre, niestety szybko przemija... no, ale przed nami jeszcze dwa dni "szczegolne"... :tak:;-)
gdzie wybieracie sie na Sylwestra dziewuszki?

Sencilla, wszystkiego naj... najlepszego w dniu Twych urodzin.... zdrowka, szczescia, milosci, pociechy z coreczek, powodzenia w zyciu osobistym i zawodowym oraz spelnienia najskrytszych marzen... :-):tak::-):tak:

Gosia, ja bylam pod kontrola ginekologa (ze wzgledu na moja jedna nerke) i USG mialam robione na kazdej wizycie... :tak: a slyszalam rozne opinie na temat wplywu tego badania na dziecko...
Pauka, gratuluje, w koncu uslyszalas to wytesknione slowo "mama" ... :tak::-) z pewnoscia duma Cie rozpiera... ;-) czy to pierwsze slowko Majusi...
Ania, no no, ale Twoj maz laski poderwal... :-D;-)
Ann, dbaj o siebie i zacznij teraz chodzic wczesniej spac... :tak:
Smoczyca, serdecznie witam na forum i gratuluje fasolki... :tak:

Witajcie kobitki, po dluzszej mej nieobecnosci. Dzis nad ranem przylecielismy z Pragi, jestem ledwo zywa, wiec wiecej napisze pozniej.
A teraz:
Magdaleno, dziekuje za zyczenia, znowu jestem o rok starsza :baffled:;-) Ale nadal czuje sie jak 18-tka, haha :-D
Nowe Mamusie i fasolki, witajcie na forum:tak:
No i oczywiscie milego popoludnia dla wszystkich!

Sencilla przyłączam się do życzonek, zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia życzę, bo to najważniejsze. Reszta przyjdzie sama :-)

Gosia ja miałam usg robione 4 razy (z czego 1 tylko należało do obowiązkowych).
Pierwsze standardowe w 12 tygodniu, by wyznaczyć datę porodu i sprawdzić czy wszystko z maleństwm ok.
Drugie w 24 tygodniu robione na nasze życzenie w specjalnej przychodni żeby rozpoznać płeć dziecka.
Trzecie w 34 tygodniu trwało może ze 2 minuty i było zrobione tylko po to, żeby sprawdzić czy dziecko rzeczywiście ułożone jest główką do góry, tak jak podejrzewałam.
No i 4 miało miejsce w 36 tygodniu w szpitalu podczas kontroli u ginekologa ze względu na moje biodra. Właściwie to wykonali je by sprawdzić czy dziecko się przekręciło i jest ułożone prawidłowo, ale trwało to wszystko troszkę dłużej, bo przy okazji mierzyli dzidziusia :-)

W środę ide znowu na kontrolę, ale usg raczej położna robić mi nie będzie. Pewnie znowu posłuchamy serduszka dzidziusia, wykona standardowe pomiary i będzie po wszystkim.
Gdzies kiedyś czytałam, że jeżeli kobieta nie urodzi w wyznaczonym terminie, to wtedy robią jeszcze usg, ale czy to prawda to nie wiem.

Sencila!

Miło że już jesteś...Ja też ci składam życzenia z okazji urodzinek;

Życzę Ci, abyś w tym
trudnym czasami świecie
potrafił odnajdywać pewny grunt pod stopami.
Abyś zawsze wiedział po co i dla kogo warto żyć
i o co walczyć.
Abyś kochał i był kochanym.
Życzę Ci marzeń wielkich i odważnych
i odwagi by je spełniać.
Aby to o czym tak marzysz się spełniło,
a to co tak kochasz, aby Twoje było.
Żyj tak, aby każdy kolejny dzień,
był niesamowity i wyjątkowy.
Wypełniaj każdą chwilę tak,
aby potem wspominać ją z radością.
Szukaj w sobie siły, entuzjazmu i namiętności.
Próbuj życia i układaj je w swój własny sposób.
Żyj najpiękniej jak umiesz - po swojemu.
Spełniaj się! :-D:-D:-D
Żyj mądrze i dokonuj odważnych wyborów.
Próbuj, bo jeśli nie będziesz próbował,
nie będziesz wiedział co tracisz...
Idź przez życie z odwagą w sercu, o
toczony ludźmi, których kochasz...
Najlepszym człowiekiem jest ten,kto nie utracił swego dziecięcego serca...więc kochaj i bądź kochanym,a każdy Twój dzień będzie miał sens...

________________.e$$$$$$.____
_______._______e$$$$$$$$$____
____e$$$$e____$$$$$$$$$$$$___
___$$$$$$$u__u$$$$$$$$$$$$___
__e$$$$$$$$__$$$$$$$$$$$$$___
__$$$$$$$$$__$$$$$$$$$$$$$___
__$$$$$$$$”__$$$$$$$$$$$$____
__$$$$$$$$___$$$$$$$$$$$”____
__$$$$$$$_____$$$$$$$$$______
___$$$$*_______*$$$$*”_______
_$___________________________
_$e__________________________
_”$$______________________e$_
__”$$u_________________.e$$__
___”$$$e.___________.e$$$*___
_____*$$$$$eeeeee$$$$$$$”____
_______”$$$$$$$$$$$$$*_______
___________”"***”"”__________

Mnóstwo buziaków!;)

Nie będzie mnie przez chwile bo mamy problem z internetem!:szok::wściekła/y::-(
Co do zachcianek to ja z Kariną w ciąży jadłam małże w occie jeden słoik dziennie :szok:, a przy Enim nie znosiłam czosnku i jego zapachu nawet!:szok::rofl2:

Pozdrawiam wszystkie!:-D

Kobietki chyba odeszły mi wody...
Wstałam z kanapy i nagle zrobiło mi się morko. Poszłam do łazienki no i na mocz to to raczej nie wyglądało. Nie mam żadnych bólów, ani skurczów.
Czy to już?

Hej kobietki,
przed chwilka byla u mnie położna. Posłuchałyśmy serduszka wymacała mi brzuch i wszystko jest w porządeczku. Jutro rano wpadnie znowu o ile sytuacja nei rozwiąże się w nocy.
Nie mam skurczów, żadnych bolów także zobaczymy.

Sencilla dziś się chyba juz nei uda.
Dominika dzięki, dam znać jak już będzie po wszystkim.

reklama
Agasta,

nareszcie sie doczekalas... :-):tak: trzymam kciuki i duuuzo szczescia zycze... :-) ;-) ja mialam poczatki takie same, odeszly mi wody, a nie mialam zadnych skurczow... :tak: dzidzi sie w ogole nie spieszylo...:-D dopiero po 24 godzinach podali mi pierwsza tabletke na wywolanie skurczow... :tak: ale kazdy przypadek jest oczywiscie inny... powodzenia zycze... :-):tak:;-)

Do góry