reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Witam serdecznie.
Ja się mało w tym wątku udzielam, bo nie chciałabym dublować postów...
W powyższym temacie napiszę tylko jedno - bardzo się cieszę, że wreszcie ktoś poza mną zauważył kto tak naprawdę nakręca niemal każdą aferę na forum... A co, ja też potrafię być wredna:-D:-D:-D
W ogóle...Wielkanoc nadchodzi a mi to totalnie zgrzewa. Do rodziny nie jedziemy, sami będziemy siedzieć. Jakoś tak...nie mam ochoty na cokolwiek.
Witaj w klubie, mam podobnie. Sytuacja z pracą niepewna, wciąż przybywa nam wydatkow... Nie dość, że jutro jadę do mechanika na wymianę przedniego łożyska (tylko 130€), w planie naprawa rozrusznika (ponad 50€), to jeszcze wczoraj mijalam tira spod kól ktorego wyprysnął maly kamyczek wprost na przednią szybę. Efekt - rysa na pól szyby od strony pasażera. Nie do reperacji, a moje ubezpieczenie tego nie obejmuje.... Psuje mi się pralka, niby na gwarancji, ale nie można się dodzwonić do serwisu... Co będzie następne? Boję się myśleć...
Moj Tymek dalej chory to juz ponad miesiac.W piatek bylam u lekarza mialo pzrejsc samo...No a dzis Tymek dostal mega goraczki i uszko go boli.Znow bylam u lekarza.Infekcja ucha ale ni ema co sie martwic samo przejdzie.Tylko cizko patrzec jak tak sie dziecko meczy i placze.
Nana, nie dostalaś zadnych kropelek do uszka???? Uszy, gardło i nos są połączone ze sobą, a nieleczone infekcje mogą prowadzić nawet do uszkodzenia słuchu.... Akurat na to jestem "uczulona" bo moja mama ma od dziecka problemy z uszami, a na jedno ucho nie slyszy od 7 roku życia....

reklama
Nie bede dziekowac co by nie zapeszyc.
Nie ISKIERKO nie dostalam nic.Lekarz powiedzial mi ze w holandii jak dlugo mozna tak dlugo nie daje sie antybiotykow.Powiedzial ze trzeba czekac ze moze byc wysoka goraczka nawet kilka dni a mam dawac oczywiscie paracetamol.No kiedys Tymek juz mial infekcje uszka ale bez goraczki ,a teraz ma wysoka goraczke.Wlasnie sie o to martwie ze inf.nie leczona moze uszkodzic sluch no ale lekarz tez o tym chyba wie:confused:

Nie chcę nikogo straszyć, ale ostatnio w tvn chyba widziałam, jak jakaś babeczka miała reakcję alergiczną po zbyt częstym zażywaniu środków przeciwbólowych (m.in. zawierające paracetamol). Wpadła w jakąś śpiączkę i jej skóra schodziła płatami :szok:. Ponoć to rzadko się zdarza, ale jednak. Brrr..

u nas pierwsze zapalenie ucha bez gorączki... drugą z lekka gorączką , oba z antybiotykiem :)

yy nana19 moj lekarz mowi ze jak juz jest goraczka to juz antybiotyk..... ostatnio nawet dał mi antybiotyk i powiedział ze mam nie dawac dopoki nie dostanie goraczki no i na wieczor dostała wiec podałam anty.....

Ostatnia edycja:
Co można fajnego kupić na primarku, bo może tam kiedyś w końcu trafię? A jak nie, to mam Lijnbaan blisko :-). Jak tutaj stoi cenowo taka Zara? W PL strasznie sobie windują ceny i ponoć jakość nie lepsza, niż w H&M?

Oj jak milo, och jak przyjemnie! I Sencilion wrocil! Jest zycie ! Jest moc!

Astrid dopiero luty a ty juz o swietach? Ja nawet nie wiem kiedy sa :sorry2: ale pamietam swoje poczatku w Holandii jak plakalam, ze rodzina w Polsce a ja w robocie musialam siedziec. Po wielkanocy przyjezdza do nas moj tata, juz sie nie moge doczekac! A co do artykulu, to pozal sie Panie Boze , co za smieci podaja , zyg... :dry: czlowiek charuje, rodzi w warunkach roznych, a tu jeszcze dostaje parowke z przemialu resztek kurzych... No smacznego :/

Nana biedny ten Twoj Tymek. Oby nastapila szybka poprawa.

Ciesze sie, ze tu juz jakos bardziej swieze powietrze i czekam i licze, ze inne babeczki tez sie pojawia spowrotem!

Astrid , primark to delikatnie mowiac tanizna, ale czasem niektore rzeczy naprawde dobrej jakosci. Kupilam kiedys czulenka na koturnie i chodzilam wrecz biegalam dosc intensywnie i nic z nimi sie nie stalo ponad 2 lata!! ale zamsz sie wyswiechtal. kosztowaly chyba 15 eur . najbardziej mi sie podobaja tam posciele, poduszki, torebeczki , ale francja elegancja, no nieeee... No i jest bi za bi, trzeba z rana jechac jak nie ma ruchu, bo do przymierzalni sa kolejki ponad polgodzinne.

Ostatnia edycja:
Taaa i nie zawsze w szpitalu znieczulenie podadzą, o szklance wody nie wspominając, bo np. nie chodziłaś do szkoły rodzenia :szok: i fochy z kurzej du.pki. A co do przemiału...dzisiaj oglądałam program, jak w PL tylnymi drzwiami wprowadzali jakieś rozporządzenie o rytualnym uboju zwierząt, w sensie bez ogłuszania a potem się z tego wycofywali, bo wyciekło i afera. Ciekawe ile ustaw przeszło bez echa, bo ludzie się jarali mamą Madzi czy kłótniami o związki partnerskie? :sorry2: Mnie tam zgrzewa osobiście, kto sobie w jakie związki wchodzi. Byleby nie cierpiały na tym osoby trzecie. Mnie to nie dotyczy, większość kłócących się też, więc nie widzę sensu rozdrapywania tego i jarania się przy każdej emisji Wiadomości :dry:.

reklama
Gosia wdech -wydech ,wdech-wydech:-D:-D
Ayni no juz za miesiac ,niby jeszcze cas ale tak to przeleci ze szok:tak:
My tez kazda Wielkanoc od 5 lat spedzamy tu i juz jestem przyzwyczajona:tak:
Astrid zara do tanich sklepów nie nalezy ale droga tez nie jest:sorry2: czasem mozna cos fajnego na przecenie kupic za pare centów:tak: no parenascie e:-D

a my tak sobie siedzimy bo MIlenka sobie zabawy uzradza:szok::cool::sorry2:

Do góry