reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Witam wieczorowa pora ;-)

Ja jak zwykle czekam az wszyscy zasna zeby cos napisac.
Karola pytalas o uzebienie mojej najmlodszej pociechy a wiec pisze ma jak narzie tylko 2 dolne jedynki ale gorne dziaselko ma strasznie nabrzmiale wiec lada dzien beda gorne jedyneczki.

My tez bylismy z lampionem i z kolegami od Kuby pochodzic po domach, ale niestety oczekiwanie calotygodniowe skonczylo sie placzem i histeria. Musielism wrocic do domu...Przeroslo go to wszytsko wystraszyl sie tak naprawde nie wiem czego.

A mam pytanie pamietacie jak to bylo z waszym okresem po porodzie. Bo ja dostalam pierwszy okres jak Filip skonczyl 8 miesiecy (byl strsznie obfity i jak na mnie dlugi)i teraz minelo juz 1.5 miesiaca i nie mam a brzuch boli mnie okropnie tzn podbrzusze. Patrzalam w kalendarzyku i wedlug niego w dniu owulacj kochalismy sie z mezem ale zabezpieczamy sie a nie mam odwagi testu zrobic bo bym chyba zawalem skonczyla....

Majkamc mam ten sam problem w tym roku swieta w PL pierwsze od 4 lat i tez mam te same osoby do obdarowania a pomyslu brak. Chetnie poczytam jakie macie propozycje

Ostatnia edycja:
reklama
hej Dziewczyny,
jesli chodzi o prezenty, to my tradycyjnie zamawiamy w Hemie albumy ze zdjeciami, robimy wlasnoreczenie z pomoca programu, a pozniej odbieramy, po kilku dniach. Wszystkim sie zawsze podobaja takie prezenty.
JA robie tez czesto koszyczki, kupuje koszyczek jakis wiklinowy, i do niego kupuje np. dwa ladne reczniki, jeden maly, drugi wiekszy, zel pod prysznic, myjke, i ozdabiam go np. sztuczna orchidea, zawiazuje wokol folie przezroczysta, wstazka i maly liscik przyczepiony.

Moje dzieci z kolei wlasnorecznie robia ksiazeczki "tematyczne", np. kwiaty i liscie, na kolorowych kartkach rysuja przerozne kwiaty, ktore np. im uprzednio pokazuję na necie, a do tego wklejamy rozne liscie znalezione w parku i podpisujemy lacinskimi nazwami. To takie "glupotki" dla babci i dziadka, ale bardzo sie z tego ciesza.

A dla dzieci robimy wlasnoreczne puzzle, na duzym kartonie rysujemy miasto, domy, samochody (wersja dla chlopcow) lub bal lalek (dziewczynki), wycinamy z tego "puzzle", wkladamy do ladnego pudelka, wstazeczka i jest. I ladnie, i niedrogo :)

Ja tez raz jestem na forum, raz mnie nie ma, Tomek uczy sie chodzic i wszedzie chce zajrzec, wszystko wziac do buzi i wszystko dotknac :cool2: no same wiecie jak to jest, matka usiedziec nie moze na tylku :-D

Anetko ja dokladnie nie pamietam, ale pierwszy okres mialam normalny, nastepny mialam 2 dni, a ostatni 5 dni:confused: 2 okres tez mi sie dosyc spoznil, juz myslalam tez ze w ciazy jestem, ale w koncu nadszedl ;-) jak do tygodnia nie dostaniesz, to zrob test, ale jak dla mnie to mysle ze poprostu okres musi wrocic do swojego rytmu i moze zajac mu to troche dluzej, w koncu 9 miesiecy musial na to czekac heheheheeh :)))))) bedzie goed Anecia!

Iskierka to co tam przeczytalam w tym linku od Ciebie to jest jakis smiech na sali :confused: masakra, no i jak zyc w PL?? do byle gowna sie doczepia:dry:

Majkamc, ja na szczescie w poprzednim roku i w tym nie mam problemu z prezentami, bo zostajemy w NL i nikt nas nie odwiedzi, bo nikogo nie zapraszalismy :cool2: ja mamie zawsze dawalam pieniadze, tacie kupowalam jakies perfumy ladne (lub zestaw for men:cool2: - dezodprant, woda po goleniu i perfumy), siostrze tez perfumy lub cos z ciuchow co wiem ze jej sie podobalo, lub np. jakies ladne kolczyki :tak: Wiecej rodzenstwa nie mam, to nie musialam sie wysilac;-) Z prezentami zawsze ciezko, choc jak mowi moja kolezanka - Ty znasz swoich bliskich najlepiej i sama powinnas wiedziec co im kupic, a nie pytac innych o zdanie, bo kazdy ma inny gust, itd. Mysle, ze ma w tym wiekszosc racji, ja jak nie wiem co kupic, to zawsze wlasnie jakies perfumki, albo np. butelka jakiegos dobrego alkoholu? :sorry2: to sa raczej prezenty ktore sie nigdy nie zmarnuja hihi :-) to tak wedlug mnie oczywiscie :tak: no ale ja ogolnie nie lubie sie wysilac z prezentami :-D

Sencilla pomysl na prezent zwiazany ze zdjeciem jest super. Myslalam kiedys o tym ale za bardzo nie znam sie na obrobce zdjec a widzilam takie fajne albumy 'ala" ksiazka. Bede myslala o tym bo taki prozent dla babc jest rewelacyjny zwlaszcza ze widuja dzieci raz na rok albo rzadziej.

Sencilla pomysl na prezent zwiazany ze zdjeciem jest super. Myslalam kiedys o tym ale za bardzo nie znam sie na obrobce zdjec a widzilam takie fajne albumy 'ala" ksiazka. Bede myslala o tym bo taki prozent dla babc jest rewelacyjny zwlaszcza ze widuja dzieci raz na rok albo rzadziej.

Aneta, wystarczy, ze sciagniesz sobie program np. wlasnie z Hemy, a pozniej to juz jest naprawde prosto. MOzesz sama wybierac uklad zdjec, podpisy, jakies ozdoby (kwiatki, ramki itd. ), albo dac na ustawienie "automatyczne" i program zrobi sobie "swoja wizje" z Twoich zdjec. Jesli nie cuzjesz sie jeszcze w tym pewnie, to wlasni emoze taka opcja by Ci bardziej odpowiadala?
My robimy tez takie albumy dla siebie, jako pamiatka, bo wiadomo, te zdjecia w komputerze to nie to samo...

Sencilla masz racje, w komputerze to tak bezplciowo :dry: ja tez regularnie wywoluje zdjecia w kruidvacie, a Tomusiowi wlasnie koncze album, choc zostawilam jeszcze pae pustych miejsc, zeby do roczku sie pomiescily wszystkie zdjecia i chyba co roku bede mu taki albumik robic, bo uwielbiam ogladac jego zdjecia :-)
dobrze, ze ktos tak pomyslal kiedys i teraz mozna wywolywac zdjecia robione cyfrowkami :sorry2:
ja tez mam manie wieszania zdjec na scianach, i u nas w salonie wlasnie tak wisza, musze sobie jeszcze w sypialni jakies zdjecia z mojego dziecinstwa powiesic, zeby bylo co wspominac hehehe :happy2:

reklama
ISKIERKO oj ja wiem dobrze jak oni potrafia sie czepic.My w zasadzie przedstawilismy im juz zrodlo dochodow i nie bardzo wiem o co im dalej chodzi...

ANETKO trzymam kciuki by ulozylo sie po waszej mysli:-).Ja bym zrobila test bo nie wytrzymalabym tej niepewnosci:no:

MOj Tymcio ciagle sie do nas przytula i co chwile sprawdza czy jestem w poblizu ,chyba ten pobyt u opiekunki tak na niego wplynal.kiedy go tam zostawialam to nie plakal machal mi na dowidzenia ale jednak tesknil... moj maluszek

Ostatnia edycja:
Do góry