reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Nana udalo Ci sie znalezc prace? Gratulacje! Bardzo sie ciesze! No i swietnie ze stan zdrowia waszego kuzyna sie poprawil, teraz to juz z gorki na pazurki :) oby szybko powrocil do sprawnosci.

a z tymi wlamaniami to nie dziwne ze w tv ciagle reklamuja zabezpieczenia przeciw wlamaniom na okna i drzwi interpolis czy jakos tak... Najwidoczniej coraz wiecej wlaman a ludzie na efektywnosc policji raczej liczyc nie moga...

reklama
hej kobietki...no generalnie jeśli chodzi o dysk na którym zapisuje zdjęcia tez mam:sorry: dwa lata temu zrobiłam porządki i sa na nim zdjęcia od narodzin Karinki ale tych niezdazylam zgrac bo zawsze cos:eek: i planowałam to zrobić w sobote...:tak:nawet sobie ten twardy dysk przyniosłam z góry żeby niezapomniec... i powiem wam szczerze to jego najbardziej gorączkowo szukałam w tym bałaganie majac nadzieje ze GO nie ukradli:szok: bo chyba bym się zalamala....:zawstydzona/y:nana Gratulacje!!! pochwal się ... /u mnie dalej ENTER nie działa bez sensu/

kobitki nie ma sie czym chwalic ,raczej moge sie pozalic.mialo byc pieknie stawka 10,78 brutto za godzine .Sprzatanie domkow.Ludzie nie mili (w wiekszosci polacy)Bylam tam 5 godz ale placa tylko za sprzatniecie domkow .na kazdy domek 45 min.Bylam tam wiec 5 h ,a mam zapalcone za sprzatniecie 4 domkow czyli za 3 h pracy.porazka bo Tymek byl u opiekunki 5,5 h .Zarobilam 30 e ,20 opiekunce dotego paliwo.No nie oplaca mi sie to .Jutro ide znow ale raczej im podziekuje.

Nana no szalu nie ma, ale zawsze jakis grosz wpadnie w kieszen. A nie masz jakiejs kolezanki ktora z dzieckiem siedzi w domu i by sie zaopiekowala za przyslowiowa kawe czy cos ?

A to jakas stala , legalna praca?

AYNI no zaden grosz mi nie wpadnie tylko musze doplacac,bo placa mi przykladwo za 3 h pracy ale jestem tam 5 bo najpierw na cos czekamy poznij sprzatanie ,pozniej sprawdzaja czystosc itd ale juz za to nie placa .no nie mam takiej kolezanki ktora za kawe zostanie z Tymkiem.Owszem jakby mi cos wypadlo czy cos to tak ale no kto zostanie mi z dzieckiem na kilka godz dziennnie .Tak to legalna praca.Wiem ze moge dac go do zlobka i mi zwroca za zlobek jak legalnie pracuje .No ale tylko za godz pracy ,pozatym tam nigdy nie wiadomo na ile godz ide do pracy bo to zalezy ile domkow do posprzatania i to poprostu jest nie uregulowany czas pracy.

Gosia1977 widze, ze masz dziecie w wieku mojej Majki (trzy miesiace roznicy, bo Maja jest z poczatku lipca) :tak:

Nana taka praca, gdzie tylko sie doklada do calego interesu rzeczywiscie nie ma sensu. A umowe masz na zero godzin, czy na jakies minimum? Fajnie, nie ma co. Placa Wam za 3 godziny, trzymaja w robocie 5 godzin. :crazy::crazy::crazy:

Nana, wydaje mi sie, ze powinni jednak mimo wszystko zaplacic za 5 godzin.. A jesli to legalna praca, to bym dala Tymka do zlobka.

Jeszcze nie podpisalam kontraktu ale ma byc na 0 godz.No niestety nie placa tak tylko za sprzatanie domku a jak jest cos nie tak to trzeba poprawiac no w swoim czasie oczywiscie.SENCILLA ciezko by bylo ze zlobkiem bo nigdy nie wiem kiedy ani na ile bede szla do pracy.No a w zlobku to raczej trzeba sie choc troche okreslic.Np. ide tez jutro ale normalnie to mowili mi ze tylko pon. i piatek.No ale jest robota na jutro ale nie wiem na ile.No a w zlobku zwroca mi za 3 h pracy za dojazd i ten pobyt w pracy to juz nie.Nie moge zostawic Tymka w zlobku i powiedziec ze nie wiem na ile godzin.

reklama
Wedlug tego, co mi wiadomo to zapisujac dziecko do zlobka trzeba tylko zadeklarowac, w ktore dni maluch bedzie z niego korzystal. Nie ma znaczenia ile godzin, bo i tak licza za caly dzien. Kontakt na zero godzin nic tu nie zmienia. Tyle, ze oczywiscie trudniej ustalic w jakie dni dziecko bedzie chodzilo do zlobka. Chyba, ze umowisz sie z pracodawca, ze bedziesz pracowac tylko w konkretne dni.
Belasting obchodzi tylko czy masz umowe o prace i tyle. Jesli chodzi o wysokosc kinderopvangtoeslag to i tak zawsze belasting placi tzw. voorschot i rozlicza z tego za rok, wiec i tu nie ma problemu.
Nie jest tez dla nich wazne ile godzin pracujesz. Mozesz pracowac np. 3 dni, a posylac malucha do zlobka 5 dni w tygodniu.

Ostatnia edycja:
Do góry