reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
ASTRID zajzalam na twojego bloga i widze ze piekny brzusio masz ,wyraznie urosl:-)
Tez pojde na przeszpiegi, a co ;p

Bry ja juz po pracy
ktoś pisał że się mało udzielam ostatnio, to fakt. Nie mam chęci, ostatnio coś nie najlepiej się czuję, wiecznie mi się spać chce, dziś myślałam że nie wstanę z łóżka a w pracy to zasnę zwłaszcza w południe. Nie mogę na chleb patrzeć bo az mnie cofa, a co dopiero mam zjeść. a smażyłam jajka dziś to M się śmiał bo mówię że śmierdzi rybą smażoną, a jak zdjęłam to mi ciastem pachniało haha, ależ ja mam skojarzenia he he, także wybaczcie, ale nie mam sił, zjem coś i się położę.
Kurcze juz myslalam, ze nie chcesz do nas zagladac tez te niesnaski wieczne , mam nadzieje, ze to nie to :zawstydzona/y: Napisz chociaz czasem jak sie czujesz, mam nadzieje, ze wroci szybko energia do zycia i pisania :tak:

Astrid, a moze pouczysz sie chrumkania ? Powinni zrobic niderlandzki dla ciezarnych ; Maglosia spotyka Inge na porodowce. Inga, hoe ver ben jij met jouw zwangerschap ? - Malgosia , ik ben 38 weken zwanger. :-D Ano i zajrzalam na bloga, noooo brzuch nie do poznania ! rosnie w oczach! Ostatnio nie byl az tak duzy jak tam zagladalam!

Witam!!!
Jakiś czas temu już "u Was" pisałam. Mój mąż pracuje w Holandii, w Goudzie.
Aktualnie szukamy mieszkania na wynajem i w lipcu mamy zamiar przenieść się wszyscy.
Mam do Was pytanie. Jakie są mniej więcej ceny mieszkań w okolicach Rotterdamu/Goudy/Alphen?
Przeglądamy sporo ogłoszeń, ale niestety umeblowane mieszkania są dla nas za drogie... Chyba, że wchodzę na stony jakiś drogich pośredniaków... ;-) jak najlepiej szukać mieszkania? Macie jakieś doświadczenia?

Witaj BlackWizard, my chyba sie znamy z forum Multimamy, prawda? :) :tak:

Widze, ze Twoje starsze dzieciatko pojdzie za 8 miesiecy do szkoly tutaj, fajnie :tak:

Witam!!!
Jakiś czas temu już "u Was" pisałam. Mój mąż pracuje w Holandii, w Goudzie.
Aktualnie szukamy mieszkania na wynajem i w lipcu mamy zamiar przenieść się wszyscy.
Mam do Was pytanie. Jakie są mniej więcej ceny mieszkań w okolicach Rotterdamu/Goudy/Alphen?
Przeglądamy sporo ogłoszeń, ale niestety umeblowane mieszkania są dla nas za drogie... Chyba, że wchodzę na stony jakiś drogich pośredniaków... ;-) jak najlepiej szukać mieszkania? Macie jakieś doświadczenia?

Witaj, to zalezy jakiego mieszkania szukacie, ile ma miec sypialni , czy w bloku czy szeregowcu itd czy zalezy wam na centrum miasta czy tez gdzies na obrzezach.. A ile chcecie przeznaczyc na mieszkanie miesiecznie, ze piszecie, ze niektore za drogie ? Rotterdam jest z pewnoscia tanczy niz Gouda czy Alphen aan den Rijn.
Ciezko powiedziec , bo nie wiem co masz na mysli, mozna wynajac mieszkanie z 1 sypialnia, albo z 3-ma wiadomo, ze wtedy ceny sie nieco od siebie roznia. Przewaznie wszedzie zostaniecie poproszeni o kaucje w wysokosci 1-go czynszu i czesto prowizje dla maklera. Oczywiscie nie musicie brac umeblowanego mieszkania, lepiej wg mnie sie samemu urzadzic, niz potem miec klopoty ze wzrotem kaucji, bo wlasciciel sobie ubzdura jakas plame na kanapie czy cokolwiek.
:tak:

reklama
Szukamy mieszkania z dwiema sypialniami, żeby dzieci miały swój kącik i my. Znaleźliśmy jedno za 500 euro w Goudzie, właśnie mąż do mnie dzwonił, że na poniedziałek jest umówiony i będzie je oglądać :-) Co do kaucji to jesteśmy tego świadomi, w Polsce zresztą jest tak samo. Może i racja, że lepiej nieumeblowane. Łóżeczka mam turystyczne więc dzieci będą miały gdzie spać, a i my jakoś sobie poradzimy :tak:

Do góry