reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Nie, to nie były kosze na śmieci, tylko wiaderka. Dziecko by się tam zmieściło ;-). Co do pampersów, to myślę, że na początek kupimy zwykły kosz i tyle.
Astrid - jeśli to było cos takiego: Marktplaats.nl > luieremmer lime bebe jou - Kinderen en Baby's - Badjes en Verzorging to to jest wiaderko na zużyte pampersy.
Tu masz np cały komplet z wanienką: Marktplaats.nl > Luxe Babybadje Bebe Jou (met thermometer) en accessoires - Kinderen en Baby's - Badjes en Verzorging

reklama
Iskierka nie żartuj ze to wiaderko jest na pampersy :szok: ja mam taki komplet ze stojakiem i mi kolezanka powiedziała ze to wiadro sie po to uzywa zeby do niego wode spuścic z wanienki , aby wanny nie nosic po całym mieszkaniu z wodą :szok: zwariowałam hehe

Obie macie racje, to wiaderko jest do pampersów ale także do napełniania i spuszczania wody z wanienki :)
http://www.bebe-jou.nl/product/bekijk/16/Luieremmer.html

Ostatnia edycja:
Iskierka nie żartuj ze to wiaderko jest na pampersy :szok: ja mam taki komplet ze stojakiem i mi kolezanka powiedziała ze to wiadro sie po to uzywa zeby do niego wode spuścic z wanienki , aby wanny nie nosic po całym mieszkaniu z wodą :szok: zwariowałam hehe
Do spuszczania wody z wanienki sluży specjalny wąż, który dokupuje się np w HEMIE
Nie, to było zwykłe wiaderko, bez żadnej pokrywki. Wydaje mi się, że to taka tańsza wersja Tummy Tub i innych tego typu :confused:.
Astrid, nie ważne co to było, ja i tak nie zamierzam tego używać. Kupie sobie ten Sangenic, wkłady chyba dokupije się powiedzmy raz na miesiąc i mam wrażenie że będzie to raczej szczelne i nie będzie w sypialni charakterystycznego "smrodku" :-D
ja tez juz idę spac. Mąż jeszcze patrzy na mecz, ale ja juz mam dosc.....
Dobranoc all

Loooo Matko myslalam ze nigdy nie skoncze:eek: o maly wlos prawie sie zdrzemnelam nad tymi 10 stronicami:szok::szok::szok:... no ale juz jestem i WSZYSTKO wiem:-D...szalone jestescie...wiec po krotce tak;
Karola my jestesmy spakowane juz a wyruszamy w piatek nad ranem czyli ok 2.oo :tak:jak wszystko pojdzie ok...jak bylo na placu?Oczywiscie dobrze pamietasz ja Victora:cool2: kapalam w tym wiaderku zaraz wam fote wstawiem - mi i jemu sie bardzo podobalo -polecam:-) /pozycja embrionalna wiec dziecko bardzo spokojnie sobie kuca-siedzi/
Anetko gratki dla Fifiego -dzielny maluch:tak::tak::tak:a komp to pozeracz czasu okrutny na szczescie ostatnio mnie wszystko inne pochlania:-);-)
Sencilla u mnie Karina czasami do 22.00 spaceruje -czyta -rozmawia ze mna etc albo cos tworzy w pokoju... Erni za to juz o 19.00spi /czasami wczesniej/:-p a Victor hmmm.... czasami jak brat czasami jak siostra ale generalnie sam sie soba zajmuje /lezy w pokoju i bawi sie autami -zadnych placzy niema/ TO NIEZMIENIA FAKTU ZE GENERALNIE MOJE DZIECIAKI 1-OBIAD, 2-KAPIEL, 3-DO SPANIA i o 20.00 przewaznie nikt sie nie plata, bo ja z moim M tvi i winko:-D albo inne cosik robimy... aaa i kazdy spi w swoim lozku - moga przyjsc w weekend z ranca do nas albo poprzytulac sie przed szkola na 5min:-D
Nana c**a blagam jak moderator...bez wulgaryzmow moje Panie.... :confused::sorry2:
Madziula ja mam do sprzedania MUTSY 3in1 plus 2spiworki :tak::tak::tak: max to 150euro...kiedys byl na marktplaatsu ale nie mialam czasu podnosic tego ogloszenia wiec spadlo:-p/fotki na dole ci wstawie tez/
Ayni za twoje echo trzymamy kciuki - daj znac...:tak:

Ja sie kobiety boje ze mnie 4 dni na forum niebedzie:eek:to chyba nocke bede musiala poswiecic na doczytanie was:-D:-D
poza tym wlasnie znalazlam ubranko do chrztu rozm 74 chyba plus butki ktos chetny za 15euro;-) i wiaderko mam tez z 10euro -sprzedam!!!
tez zmykam -pa

Załączniki

• wozek.jpg
    wozek.jpg
    41,3 KB · Wyświetleń: 39
  • DSCF8069.jpg
    DSCF8069.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 34
  • 148848_171622756191690_100000319014909_457462_5883132_n.jpg
    148848_171622756191690_100000319014909_457462_5883132_n.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 31
Iskierka ja mam sangenic i jeden worek jest na okolo 120 pampersow, co przy noworodku pampers musisz zmieniac co 2-3 godziny, a czasami czesciej to sie nie oplaca, bo te worki dosyc drogie sa. na starsze dziecko bardziej sie 'oplaca' :) narazie kosz stoi i czeka na lepsze czasy hehehehehehe, uzywalam go pierwsze 2 tyg, ale kupa noworodka jeszcze tak nie smierdzi, to mozna jeszcze wytrzymac :) ja mam kosz na balkonie i tam wrzucam pieluchy, a przeciez po nocy mozesz wziac jednorazowke z zuzytymi pieluchami i wyrzucic, nikt nie kaze trzymac Ci ich tam pare dni ;) wtedy nic nie smierdzi :)

witam, ja jeszcze nie polazlam, a trzeba, bo jutro dzien znow, logopeda, goscie z drugiego konca holandii przyjezdzaja, no i trza byc na chodzie..
jakos nigdy sie nie moglam przekonac do tego wiaderka.. wole kapac w wannie i patrzec, jak cudownie Lila sie wyciaga na cala dlugosc wanienki :tak:

kosza na pieluchy tez nie mam, po prostu na biezaco wyrzucam, a do kosza wkladam w osobnej malej reklamoweczce, wiec nic mi nie smierdzi.

Ayni, ja widze, ze mamy podobny tryb i sklonnosci. Ja tez wlasnie buszowalam po stronkach uniwersytetu w amsterdamie :tak:;-) moze cos wkrotce wybuszuje ;-):sorry2:

reklama
Do góry