reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Do dziewczyn które brały lub biorą tabletki antykoncepcyjne, czy tutaj robi sie jakieś badania zanim lekarz przepisze tabletki?? Czytałam ze prawidłowo powinno sie robić poziom hormonów i próby wątrobowe....
Ja nie mialam żadnych badan nawet w PL robionych......
Iskierka -jak tak patrzyłam, co z tego autokaru zostało, to jednak nie prędko chciałabym zostać pilotem wycieczek :szok::szok:
Mnie zszokował widok tego autokaru i to, że te wszystkie dzieci są/były w wieku mojego syna....:dry:

Iskierka pobilas rekors jesli chodzi o posta-tasiemca:nerd: plissss nie miesci sie na dwa razy w moim ekranie...
Przepraszam :zawstydzona/y: Na swoje usprawiedliwienie dodam, że temat "kościół" zawsze mnie tak nakręca.
Aniu, z nadmiaru wiadomości pokręciłaś chyba troszkę :-D
Gołąbki robiłam ja, wyszły wyśmienicie. Mąż mnie pochwalił, bo nie dość że robiłam je pierwszy raz w życiu, to jeszcze od razu SUKCES.
Dziękuję za informacje o paszportach. Faktycznie, sama będę musiała zadzwonić i o wszystko zapytać, bo gdybanie nie ma sensu.

reklama
Sencilla, wiatraczek, LUCY... mam prośbę ode mnie i od mojej kuzynki, możecie mi podać do Was maile? Ona by wam podesłała ankietę... w maju ma oddać pracę magisterską i niestety nikt nie chce z Nią gadać... a potrzebuje zaczerpnąć pare wiadomości od takich Mam z rodzin - wielojęzycznych :) Będę Wam bardzo wdzięczna.

wiatraczek dziękuję za tą stronkę, jest świetna!

Astrid, ja na palcach u jednej reki moge policzyc, kiedy sie zle czulam, a wymiotowac w ogole nie wymiotowalam. Czuje sie swietnie !!

Dziewczyny mam 2 pytanka :

1) czytalam w gazecie dla ciezarnych Zwanger , ze mozna kupic wino bezalkoholowe - czy ktoras probowala kiedys ? Zastanawiam sie czy w smaku jest takie samo czy bardzo oszukane ...

2) Czy ktoras rodzila moze w Geboortehotel (Kraamhotel) ? Podobno takie hoteliki zorganizowane sa przy szpitalach i mozna rodzic w domowej atmosferze ze swoja polozna , w razie co szybko myknac do szpitala. Zastanawiam sie ile kosztuje taka usluga , przegooglowalam troche ale nic nie znalazlam , zanim spytam polozna to chcialam was spytac, moze ktoras tak juz rodzila ?

My mieszkamy na wsi, do Bergen Op Zoom autobusem jedzie sie okolo 40 minut, ambulans w razie co musi w 20 min dostarczyc mnie do szpitala, ale ja uwazam ze to dlugo i duzy dystans, dlatego tak zaczelam glowkowac nad domowymi warunkami blizej szpitala..

Astrid, ja na palcach u jednej reki moge policzyc, kiedy sie zle czulam, a wymiotowac w ogole nie wymiotowalam. Czuje sie swietnie !!

Dziewczyny mam 2 pytanka :

1) czytalam w gazecie dla ciezarnych Zwanger , ze mozna kupic wino bezalkoholowe - czy ktoras probowala kiedys ? Zastanawiam sie czy w smaku jest takie samo czy bardzo oszukane ...

2) Czy ktoras rodzila moze w Geboortehotel (Kraamhotel) ? Podobno takie hoteliki zorganizowane sa przy szpitalach i mozna rodzic w domowej atmosferze ze swoja polozna , w razie co szybko myknac do szpitala. Zastanawiam sie ile kosztuje taka usluga , przegooglowalam troche ale nic nie znalazlam , zanim spytam polozna to chcialam was spytac, moze ktoras tak juz rodzila ?

My mieszkamy na wsi, do Bergen Op Zoom autobusem jedzie sie okolo 40 minut, ambulans w razie co musi w 20 min dostarczyc mnie do szpitala, ale ja uwazam ze to dlugo i duzy dystans, dlatego tak zaczelam glowkowac nad domowymi warunkami blizej szpitala..

No to masz fajnie, bo ja na początku ciąży myślałam, że wywinę się na lewą stronę. Na drugim miejscu był sen.
Ja się zapisałam do Geboortecentrum Sophia , jest on przy szpitalu Erasmus w Rotterdamie, w budynku pediatrii. Z tego, co wiem, to mi pobyt tam pokrywa ubezpieczenie.

witam i ja :-)
w koncu was doczytalam ;-) a temat ksieza, kosciol i lekarze to zawsze temat rzeka :-p ale tak to jest ze wszyscy mamy z nimi do czynienia i kazdy ma jakies kontrowersyjne kawalki z zycia wziete :-D
Mysmy dzisiaj caly dzien w ogrodku przesiedzieli, zaliczylismy karwei i nakupowalam drzewek i krzewow za smieszne pieniadze :tak: jutro mamy jeszcze pare drzewek do wsadzenia no i w koncu musze pomidory wysiac.
Axe ankiete tez moge wypelnic
a w sprawie antykoncepcji jest jeszcze opcja ze facet moze sie dac wysterylizowac, oczywiscie opcja dla par ktore juz nie planuja dzieci

a w sprawie antykoncepcji jest jeszcze opcja ze facet moze sie dac wysterylizowac, oczywiscie opcja dla par ktore juz nie planuja dzieci

niezly pomysl:-D:szok: nie wiem czy mij M by sie na to zdecydowal - kiedys o tym nawet rozmawialismy ...skonczylo sie na zartach ze jak mu zabiore dzieci to by on chcil miec choc jeszcze 2 z inna :rofl2::-D:-)

reklama
Astrid dzieki za link , poczytam zajrze przynajmniej jak to wyglada, mam nadzieje ze w Bergen tez jest :tak:
chociaz to mniejsze miasto.

A jesli chodzi o wino , szampany, rumy i inne bezalkoholowe to znalazlam w necie strone, mozliwosc zamowienia online . Kocham Holandie za to, wszystko pod reka bez wychodzenia z domu, no i ceny przystepne, buteleczka czerwonego za 5 EUR jak w sklepie.

Moze ktoras bedzie zainteresowana, podaje link
Alcoholvrije rode wijnen

Do góry