Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Nie pomoge maz polak i bardzo sie ciesze:-) a co do tych polakow pijacych tutaj ,no to fakt ,ze to moze draznic ludzi i nie dziwie sie ze drazni.No ale nie mozna generalizowac bo inne priorytety ma rodzina zyjaca tutaj na stale a inne pracownik sezonowy.Tworzenie takich stron w internecie potepiam ,bo to tylko prowadzi do eskalacji niecheci i nawet ktos kto nie mial problemu z polakami jak sobie to poczyta moze sie negatywnie nastawic do nas.Powiem wam jeszcze ze niedawno ogladalam program o Hitlerze.No i niestety w oczy rzuca sie podobana sytuacje w przedwojennych niemczech do tej jaka mamy teraz tutaj.tam tez niby kierowano sie pobutkami spolecznymi ,ze niby zydzi zabieraja niemcom miejsca pracy itd.Byla taka nagonka jak na polakow teraz.dzieci na lekcjach matematyki uczono ile kosztuje utrzymanie dzicka lekko ,srednio i mocno uposledzonego w stosunku do dziecka zdrowego.Wpajano im od najmlodszych lat ze narod musi byc silny i zdrowy a slabi nie maja racji bytu.Tutaj przeciez preferuje sie zdrowe ciaze ,zdrowych ludzi ,ciaz patologicznych sie nie ratuje a chorym czy niedoleznym funduje sie eutanazje.Nie pisze ze morduje sie tu ludzi ,jak raz ktos mi zarzucil ale preferuje sie tu zdrowych ludzi ,zdrowe ciaze ,bo chorzy czy uposledzeni to wydatki dla spoleczenstwa,obciazenie.Bulwersuje mnie fakt ,ze aborcje czy eutanazje pokrywa ubezpieczenie a za porod w szpitalu bez wskazan trzeba zaplacic.
Przeraża mnie to tutaj. W ogóle to bez sensu, skoro płacę za ubezpieczenie, to mam prawo chyba czegoś od nich wymagać?