reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Wszystkiego Najlepszego dla twojego synka :)

A ja mam pytanie czy ktora z was miala nudnosci w te ostatnie dni przed porodem bo ja spedzilam wlasnie pare dobrych minut przy wc i nie mam pojecia czemu wymiotuje a czuje sie normalnie po za tym...

Ubieram sie i lece odebrac Kube od babci a pozniej do Ikei dzisiaj juz moge chodzic. Mam nadzieje ze i tobie sencilla przejdzie ten bol :)

A co do tego jezyka to naprawde nie przejmujcie sie dziewczyny ja mialam to samo wystarczylo poslac Kube do szkoly i sie tak rozgadal ze sama jestem w szoku. Jednak w przedszkolu spedza malo czasu a w szkole to od pn do pt i to polowe dnia dziecko siedzi wiec ma wiecej czasu zeby przyswoic jezyk.

reklama
Sencilla szkoda ,ze tak daleko mieszkam ,pomoglabym ci:tak: Uwielbiam prasowac takie slodkie ,malenkie ciuszki :tak: Juiz wkrótce skoncza sie te bóle ....:tak:

Clauditka sto latek dla synusia ! :tak:

Gosiu milego opdpoczynku:tak:

Dziekuje dziewczyny za pocieszenie ,bardzo mnie tym uspokoilyscie :tak:

dziewczyny juz niedlugo wam ulzy i bedziecie trzymaly w ramionach swoje malenstwa.ANETKA takie objawy moga wskazywac ze niedlugo sie zacznie...powiem wam ,ze ja i tak was bardzo podziwiam bo ja to nie moglam prawie chodzic juz w 7 m,a czym dalej bylo tym gorzej.i choc maly urodzil sie w 8 m to ja czulam sie jak po terminie.pamietam swieta siedzialam w kuchni i mowilam mezowi co ma robic ,pomagalam mu troszke ale ja z kolei mialam bol w odcinku piersiowym kregoslupa i rece mi dretwialy.

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja

Axe przekro mi z powodu babci...:-( .Co do karmienia to ci nie poradze nic ciekawego:no: Michala karmilam tylko 2,5 mies. Moze w pl bedzie spokojniej to oduczysz? Mezowi sie nie dziwie ,bo sama bym sie wkurzala :sorry2:

Dziewczyny jak u was z jezykiem u 3 latków? Wczoraj mi pani powiedziala ,ze mieli testy i Michalek nie zabardzo ,proste slowa tak ale kolory ,czasy( vandag ,morgen itp) ubrania ... to nie za dobrze:no: Ale jemu czasy sie po polsku myla ,a co dopiero po hol.:sorry2: Strasznie mnie tgryzioe ,wczoraj se nawet poplakalam ,maz mnie opiern.. ze jest maly i na pewno nie bedzie mial wynilków jak rodowity holender:happy2: :sorry2:

Karola wez nie przejmuj sie plisssssss....:sorry2: jak Erni z przedszkola wychodzil to mnie pani na rozmowe wziela ze ona musi w papierach mi wpisac ze on malo mowi... hmmm - on poprostu ten baby nie trawil:wściekła/y:/ciagle go douczala jezyka/ i jak poszedl do szkoly to dopiero pokazal co umie:-)... poszlam do pani zapytac jak on sobie z jezykiem radzi a ona zdziwiona:sorry2: ze o to pytam bo ...on wszystko rozumial i jeszcze pytania zadawal...:cool2: takze spoko nie szalej, jak Sencilla mowi niesmialosc tez robila swoje... a Michal tez tak ma?

jutro kachane TLUSTY CZWARTEK - moj M sie juz zaoferowal ze paczki upiecze bo jutro w domu, juuupi:-D!!!

Jesli Szymus ma dzis urodzinki to skladamy mu;

a co do paczek ja nie korzystalam:dry:jakos tak wyszlo hihi....
Sencilla ja prasuje to mi podrzuc - zadna gora mi nie straszna!;-):tak:

KAROLA nasz Mikolaj chodzil do przedszkola 2 lata i teraz od pazdiernika chodzi juz do bassischool i .............tez kiepsko mowi nawet powiem bardzo kiepsko...
wczoraj bylam na spotkaniu w szkole z jego pania i mowi ze faktycznie kiepsko mu idzie ale sa duze postepy patrzac od poczatku rozpoczecia szkoly i jezeli tak dalej bedzie to okey nie mam sie martwic bo napewno pojdzie do drugiej grupy poniewaz w innych dziedzinach mu super idzie...pocieszyla mnie
a logopeda robil mu testy ostatnio i powinnien miec powyzej 100 cos tam a on ma 85 wiec tez nie ma rewelacji na 4.5 roku
liczy do 15 po holend. dni tyg zna , kolory zna, odroznia mniejsze wieksze grube hude dlugie krotkie itd wiec pani mowi ze tylko pozostal problem ukladania zdan , bo rozumie wszystko co mowia tylko odpowiada tak jak umie , ja jestem dumna z niego bo jak zaczynal szkole to prawie nic nie gadal a teraz jak dlamnie to mowi bardzo duzo a ze nie wyraznie i nie wszystko to............ma czas zeby to nadrobic przeciez to maluchy jeszcze!!:-D:-D:tak::-)

Dziekuje za wsparcie ,juz sie nie martwie:-):tak: Pierwsze dziecko ,pierwsze testy do tego hormony i tak wyszlo :tak::sorry2:

Aniu ja dzis w planie mam upiec paczki i chrust :tak: na obiad fasolka po bretonsku wiec czas na paczki sie znajdzie :tak:

Dzien dobry!!!

Wszystkiego naj dla Szymusia!!!Sto latek!!!,i duzo zdrowka!!

urodziny33.gif

A
ja z jednej pracy wrocilam,kawka u mamy,zaraz do domku łazanki szybko zrobic i znow do pracy itak mi jakos zaczal ten czas szybko leciec.
7axe7 fajnie ze udalo Ci sie zalatwic ten wyjazd,
Gosiu fajnie ze juz weeknd Ci sie zaczal,udanych zakupow!!
Aniu pochwal sie strojami jak juz beda zrobione.A dobrze ze przypomnalas o tlustym czwartku,bo mi wylecialo z glowy,wogole jakas zakrecona jestem myslalam ze juz dzis czwartek!
Morgenrood jak znajdziesz chwile to sie odezwij bo dwa razy dzwonilam ale nie moglam Cie zastac.
Dziewczyny 3majcie sie...wiemy ze Wam ciezko w tych ostatnich tygodniach ale zaraz dzidziusie sie urodza i sie zapomni.
Zapomnialam juz co tam jeszcze naskrobalyscie bo tyle tego ze hoho...macie super tempo!
milego popoludnia:-):-):-)

Nana, ja tez siebie podziwiam, haha, wlasnie z tym bolem sprzatnelam wiekszosc mieszkania i ledwo zyje...:confused2:
Karola, dzieki, buzka dla Ciebie

dziewczyny, ja nie nadazam za Wami.. haha, musimy w koncu jakies forumowe spotkanko zorganizowac, aby sie nagadac, hihi

Ostatnia edycja:
reklama
SENCILLA jak Ty to robisz ?ja to sie obawiam jak poradze sobie w drugiej ciazy a nie mam tu nikogo do pomocy.zawsze uwazalam ze ciaza to nie choroba i w pierwszej staralam sie byc dzielna ale okolo 6 m zmoglo mnie.nawet holenderska polozna pow.mi ze nie wolno mi pracowac nawet w domu.ja tez mialam fizjoterapie na kregoslup ,bo na poczatku ciazy mialam lekki wypadek autkiem i uszkodzilam sobie kregoslup.jednak szybko musialam zrezygnowac z fizjo ,bo cwiczenia wzmagaly mi skurcze.mam w domu taki masazerek na krzeslo i tym sie wspomagalam.no i jeszcze cudowne rece mojego M.

Ostatnia edycja:
Do góry