reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Axe wiem ,wiem to chyba hormony tak dzialaja :sorry2: Dzis juz lepiej ,bedziemy cwiczyc w domu:tak: Fajnie ,ze masz juz bilet zarezerwowany ,na ile lecisz?
My dopiero w maju:shocked2:

reklama
moj maz tez jezdzi rowerem,czasem autem jesli jest naprawde wredna pogoda.jednak 35 km w jedna strone to troche za duzo .jak ktos ma biurowa prace to i nawet wskazane zeby sie troche poruszal ale moj M jak sie nacharuje u siebie, to czasem objadu nie ma sil zjesc.do tego czas dojazdu jest dla nas wazny.

Witam
Ja juz po pracy i do niedzieli mam wolne :-) zaraz jedziemy na pociagowa wycieczke do Eindhoven no i przy okazji troche po sklepach polatac.
Karola rozumiem cie, my tez posylamy Daanka na dodatkowe zajecia do przedszola bo powiedzieli nam ze troche gorzej idzie mu z jezykiem w porownaniu z innymi dziecmi :sorry: chociaz jak go porownuje z corka sasiadki to wcale tak zle nie jest, no ale niech tam niech sie uczy. Ja sama sie gryze czy powinnam z nim wiecej po holendersku rozmawiac bo nie chce zeby w szkole odstawal tylo dlatego ze troche mu gorzej idzie z jezykiem. Z drugiej strony chce zeby tez polski umial i tak zawsze mam dylemat :confused2:
Axe tez bym pojechala z checia :tak:

7axe7, przerazil mnie ten smoczek! :szok:
Karola, absolutnie sie nie przejmuj, holendrzy maja fiola lekkiego na punkcie ich WSPANIALEGO i NIEPOWTARZALNEGO jezyka. moja Marys tez wyslali do logopedy, ze niby ma braki w slownictwie i zle sie wyraza, a u logopedy sie okazalo, ze zasob slownictwa ma powyzej (holenderskiej) przecietnej (ma 113, gdy przecietna dla 5-latkow to 100), a jej "problemy" jezykowe wynikaja z ... niesmialosci.. ja tak od poczatku twierdzilam, no ale dopoki tego na papierku nie dostana, to nie ma co gadac.
NIe stresujmy dzieci, Michalek ma dopiero 3 latka i jeszcze bedzie gadal jak najety Zobaczysz, trudniej mu bedzie jesli juz, to z polskim, a nie z holend..

Nana, a firma meza zwraca mu koszty dojazdu?
7axe7, bardzo mi przykro z powodu babci.. a jednoczesnie ja podziwiam, ze taka aktywna jest...
Ja dzis znow czuje sie sama jak babcia, ten kregoslup mnie po prostu dobija,, ledwo chodze..
dobrze, ze te moje male sa grzeczne i kochane, bo dzis z nimi caly dzien sama w domu jestem. Marys ma balet po poludniu, ale nie jestem w stanie z nia tam dojechac..
tak mi brakuje w takich chwilach mamy, ciotki, kuzynki itd..
Gora ciuszkow dla maluszka lezy do wyprasowania, obiad, sprzatanie, a po prostu nie ma kkomu tego zrobic..
ech...
(pomarudzilam troche, wybaczcie ;) )

hejka
Sencilla to już końcówka ciąży więc zaniedługo bóle przejdą.
7axe przykro mi z powodu babci, no i fajnie że się do pl wybierasz, a kiedy wracasz spowrotem?

dziewczyny bo wy pewnie też się zapisywałyście na te ciążowe paczki, bo ja dla szwagierki pozałatwiałam a dziś mi przyszło z wij że mam 5 e zapłacić, ale niewiem w sumie za co, paczki jeszcze z prenatalu nie odebrałam, tez miałyście tak?

u mnie dziś tak wieje że głowe urywa, dobrze że do sklepu sama poszłam, bo mały dopiero co wyzdrowiał.

pozdrawiam miłego dnia

7axe7 twoja babcia to silna kobieta,tez mam ukochana babcie ma 93 lata i wciaz drze jak dostaje wiadomosc z polski bo ona nie zdaje sobie sprawy ze ma juz tyle lat i czasem zachowuje sie nie jak na swoj wiek. SENCILLA nie nie zwracaja za dojaz ,moj M pracuje bezposrednio,pozatm ma naprawde blisko

Ostatnia edycja:
reklama
clauditka 100 lat !dla twojego synka,milego dnia.gdyby moj synek urodzil sie w terminie moze byli by z tego sameg dnia:-)

Do góry