reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

LU2012CY ja rodziłam 2tyg po terminie i w PL. 2tyg leżałam na patologii ciąży żeby mnie mieć ciągle na obserwacji. Wody zielone, łożysko stare i jeszcze na dodatek Misia owinięta pępowiną 2x. Ale skończyło się na szczęście all ok! Troszkę oksytocyny i Misia wyskoczyła :) a co do porodu w domu.. Bałabym się :) Ale wiadomo najlepiej we własnym domu :)

reklama
Witam serdecznie
Jakis czas temu napisaalam moze dwa posty, ale brak czasu i konsekwencji robi swoje...
od jakiegos czasu znowu sledze ten watek i zbieram sie z zamiarem napisania. Zauwazylam , ze pojawia sie coraz wiecej mam z okolic Utrechu. Sama mieszkam niedaleko, bo w Nieuwegein. Zauwazylam takze, nie pamietam dobrze u kogo, za co przepraszam...ze ktoraj z was ma chow-chowa...chyba dlugowlosego. Super psy...sama posiadam takowego tylko krotkowlosego. Musze konczyc, bo dzieci roznosza jak kazdego wieczoru dom...pozdrowienia dla wszystkich...

Witam wieczorowa pora:)...wlasnie polozylam maluchy spac. Coreczka konczy w marcu trzy latka, a synek skonczyl w grudniu rok:)...male rozrabiaki:)...ale juz marzy mi sie trzecie, poczekamy jednak, az oby dwa pojada do szkoly. pozdrowienia

Witam Was
Witam nowe mamusie:-) fajnie ze tak duzo sie nas tu pojawia.....
A ja dzisiaj jestemnie do zycia :no: nie wiem co mi jest brzuch mnie boli i w sumie nie wiem czy to zoladek, niedobrze mi, jesc nie mam ochoty i wogole cale cialo mam takie obolale i slabe. Nie wwiem czy cos zjadlam czy co..... bylam rano w pracy i po 2 godz. poszlam do domu :zawstydzona/y:
Dziewczyny orietujecie sie jak to tu wyglada z maciezynskim u osob pracujacych na pol etatu???? chodzi mi ile wyplacaja, czy biora pod uwage tylko ostatni miesiac czy srednia z ostatnich trzech :confused:

Gosia ja pracuje na pol etatu,ale u dwoch pracodawcow.Jeden wezmie pod uwage 3 mies przed pojsciem na macierzynski,a drugi 3 miesiace,ale sprzed 4 tyg przed macierzynskim.dziwne to I nieco zagmatwane...

Sencilla niewiem czy doczytalas mojego ostatniego posta :) wiec pytam jeszcze raz :-) gdzie zdecydowalas sie na porod? I jak Tobie mijaja te ostatnie tyg?
7axe7to sie bidulko nastresowalas pewnie :) ale jak widac my kobitki silne jestesmy no i coreczke masz sliczna to wynagradza nawet najgorszy porod :)

Sencilla dzieki, a orientujesz sie czy to pracodawca sam ustala ?? Ja musze isc do naszego ksiegowego zaniesc zaswiadczenie ale ciagle zapominam :sorry2: musze spytac jak to jest u nich w hotelu

reklama
Czesc

Witam nowe mamusie:tak:

Gosia ja dzis tez sie czuje okropnie:no:.Glowa mnie od rana boli ,a tu jerszcze szkola do popoludnia :eek: teraz mi nawet nie dobrze sie robi:eek: Zrobilam obiad ,upieklam ciasto jablkowe i pizze na kolacje. Zjadlam tylko malutki kawalek bo mi ochota przeszla. Michalek do tego znowu kaszle i ma katar:no:

Anp Michal od 3 dni tez ma dziwne suche, czerwone plamy w okolicach pachwiny:no: nie mam pojecia co to moze byc:no: Nie boli go ani nie swedzi,pewnie tez w pon lekarza zalicze.

ide pod prysznic i do lózka , niech sie ten okropny dzien skonczy....

Do góry