reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Anp, ja mam wiele talentow ;-):-):-D
pracuje nie w gastronomii, jestem uitzendbegeleider, czyli jak moja mama to mowi, KADROWA :laugh2:czasem cos tam tez potlumacze.
a studia tez zupelnie inne skonczylam, jestem mgr turystyki i rekreacji na AWF, a drugi moj zawod to technik instrumentalista haha, fajnie brzmi. a po ludzkiemu, jestem pianistka, choc czasu nie mam na cwiczenie i juz daleko w tyle jestem w porownaniu do tego, co umialam.
a co do kuchni, po prostu lubie gotowac i piec, mniam. i lubie jesc, hihi, to najbardziej :laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Iskierka Misia śpi ze mną... uczyłam ją w łóżeczku ale było jeszcze gorzej. Za tydzień będę miała łóżeczko drewniane to może bardziej je polubi, bo turystyczne nie przypadło jej do gustu...
karola jak tak piszesz o koleżance to widzę siebie rzeczywiście... Moja Misia o dziwo jak dziś zjadła cyca o 10 rankiem kiedy się obudziłyśmy tak nie jadła go cały dzień. Cały dzień buła, jajko, biszkopt, jabłko, herbatka, zupka i kaszka na dobranoc.... potarmosiłyśmy się w łóżku przez godzinkę, pośmiała się poskakała po Mamie i poszła spać... zobaczymy na jak długo:laugh2: a co do mleka modyfikowanego moja niestety jak zakończymy z cycem nie będzie jadła flachy bo nie jest nauczona i nie lubi... a mleka modyfikowanego tym bardziej.. więc daje jej mleko krowie np z biszkoptem i jedzenie stałe ... albo sama je, albo łyżeczką... nie wiem czy to dobrze, że tak będzie ale wapń w diecie jest więc to chyba jest najważniejsze.
clauditka pytanie do Ciebie bo już od paru dni o tym myślę : możesz mi powiedzieć Kiedy złożyliście wniosek o socjalne mieszkanie, że teraz jesteście na 6 miejscu? ciekawa jestem kiedy Nam przyznają...
Iguana : jeśli chodzi o muzykę to prze różnie... lubię zespoły z czasów młodzieńczych moich rodziców /queen, vangelis/ ale i te czasy mają wiele talentów... Mogę Ci odpowiedzieć na pytanie kogo płytę chętnie bym teraz kupiła :) A więc Adele na pierwszym miejscu :) Mocny piękny głos.

Ale mam ochotę na szpinak... Robię raz w tygodniu przynajmniej i albo jem solo albo łączę z makaronem lub do obiadu jako powiedzmy "surówka"...
A ogólnie po za tematem już 4 dzień biegam i czuję się z tym booosko!

DObrej nocy dziewczynki kochane :)

Iskierka Misia śpi ze mną... uczyłam ją w łóżeczku ale było jeszcze gorzej. Za tydzień będę miała łóżeczko drewniane to może bardziej je polubi, bo turystyczne nie przypadło jej do gustu...
karola jak tak piszesz o koleżance to widzę siebie rzeczywiście... Moja Misia o dziwo jak dziś zjadła cyca o 10 rankiem kiedy się obudziłyśmy tak nie jadła go cały dzień. Cały dzień buła, jajko, biszkopt, jabłko, herbatka, zupka i kaszka na dobranoc.... potarmosiłyśmy się w łóżku przez godzinkę, pośmiała się poskakała po Mamie i poszła spać... zobaczymy na jak długo:laugh2: a co do mleka modyfikowanego moja niestety jak zakończymy z cycem nie będzie jadła flachy bo nie jest nauczona i nie lubi... a mleka modyfikowanego tym bardziej.. więc daje jej mleko krowie np z biszkoptem i jedzenie stałe ... albo sama je, albo łyżeczką... nie wiem czy to dobrze, że tak będzie ale wapń w diecie jest więc to chyba jest najważniejsze.
Znam ten ból, moje dzieci też nie lubiły spania w łóżeczku i dość szybko musiałam je zlikwidować. Po trochu jest to moja wina, bo na nocne karmienie nie chciało mi się wstawać co dwie godziny i wolałam spać całą noc z dzieckiem przy piersi.
7axe7 - skoro mała dosyć zjadła w dzień to spróbuj faktycznie nie dostawiać jej do piersi w nosy (szczególnie jeśli domaga się co 2 h). Spróbuj z ta herbatką. ja wiem jakie to męczące, ale... któraś z was musi być konsekwentna i powinnaś to być ty (mimo płaczu dziecka)... pomęczysz się jeszcze noc, dwie i może akurat się uda...
ja wiem, ze to może się wydać okrutne w waszych oczach, ale czasem naprawdę matczyna konsekwencja potrafi zdziałać cuda.
Powodzenia.

Hejka
Ale smaka naobilyscie tym szpinakiem :tak: ze chyba sama sie skusze. Dawno juz ryby nie jadlam wiec moze sie skusze ze szpinakiem. A jaki ma smak wogole szpinak ????
Dzisiaj bylam u poloznej, wszystko w porzadku tylko sie okazuje ze lozysko mam bardzo nisko ulozone wiec musze miec jeszcze jedno echo zrobione, jezeli sie nic nie zmieni wtedy bede miec cesarke......
U nas tez dzisiaj troche nerwowa noc bedzie bo Daanus spi pierwszy raz w duzym lozku:rofl2: oblozylismy dookola koldrami w razie jak by spadl wiec zobaczymy..... chce go juz powoli przyzwyczajac zeby pozniej nie wszystko na raz bylo no i zeby nie byl zazdrosny ze wszystko musi braciszkowi oddac :happy2: szkoda tylko ze zasnal nam juz na dole na kanapie bo chcialam zeby swiadomie poszedl do nowego lozka spac no ale jutro sprobujemy
Karola te zachcianki to tez mnie zadziwily bo przy Daankowi nie mialam nic a teraz to sledzie zagryzam dzemem i na to chipsy :-D
Iguana ja teraz najczesciej holendeskiego radia slucham, ale dzisiaj sobie pomyslalam ze musze sie zaopatrzyc w polska kolekcje jakies stare kawalki zeby i Daanus sie osluchal z polska klasyka:-)
uciekam juz spac bo jutro do pracy a nie wiadomo ile razy trzeba bedzie do mlodego wstac jakby tak na podlodze wyladowal :-p

Ja też zmykam zaraz,,,Gosiu Twój Danus to duży chłopak ale nie moge sobie go wyobrazić w dużym łóżku,,oby mu sie spało jak najlepiej.Nie martw się łożyskiem,bedzie wszystko dobrze,ja też miałam tak na jednym usg a póxniej sie okazało że jest ok,,,,,,,no ale i tak cesarka była,

dobrej nocy papa

anp a czemu cesarką się skończyło?
Gosia na pewno będzie all ok :) a Mały chyba będzie w szoku jak się przebudzi w nocy ehehe :)

Ja też się już kładę... Moja od 21 już 3 pobudki miała... 2x po cumla, 1x cyc, nawet dwa cyce heh.. po takiej dawce powinna spać do 9.... zobaczymy co za wspaniała noc mnie czeka :) Dobranoc :)

bry...

Gosiu mam nadzieje ze wszystko bedzie ok:tak: i jak maly przespal noc?:confused:

Moje dzieciaczki -cale trio ;) od urodzenia spaly w lozeczku karmienie ok 3 w nocy i znowu do siebie... Jak skonczyly rok dostawaly nowe - duze lozko i...nigdy nie bylo z nimi probleemu bo chetnie spaly tam / wszystko razem przygotowywalismy - nowa posciel jakies dekoracje lampeczke i... nie bylo jakies przepawy ze od dzis ty tu spisz.Po prostu buziaczek na dobranoc i...slodkich snow!:-D

dobrze ze juz dzis czwartek bo mnie te baby wykoncza:baffled:

milego dzionka!

reklama
uhhh melduje się i ja :) Dziś darcie od 00.30 do 2.30.... nie dałam jej cycka bo była "nażarta" kaszką i o 23 miała 2xcycek przepełniony mlekiem... usnęła w takiej pozycji, że miałam 20cm łóżka ale ciul ważne, że ona usnęła i dopiero o 5 zjadła cycka - czyli tak jak być powinno myślę.... i tak niechcący się na niego napatoczyła bo spałam bez bluzki heh... i wstałyśmy nie dawno... ciekawe czy codziennie się będzie tak darła czy wkońcu zrozumie, że nie ma sensu?

Miłego czwartku!! :)

Do góry