reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Mam pytanko, przeczytałam, że niemowlakowi karmionemu mlekiem matki dobrze jest dostarczać dodatkowo witaminę D w płynie ewentualnie wzbogaconą jeszcze wit. A i C, bo tylko wit. D nie jest zawarta w mleku. Czy dawałyście Waszym pociechom jakiś konkretny preparat witaminowy na samym początku?

Hej
Po pierwszym tyg. witamine D i K,ta mi polozna zalecila
pozdrawiam

reklama
Oki, wielkie dzięki. Dopytam w tej sprawie położną na następnej wizycie.

wszystko Ci powie polozna lub dowiesz sie z consultatiebureau.

Konsultacje? Tutaj po porodzie chodzi się na jakieś regularne konsutacje z dzidzią? Do położnej, lekarza rodzinnego, pediatry?
W sumie to zastanawiałam się jak to jest już po porodzie, gdy dzidzia zachoruje...Czy dzwonię do swojego lekarza rodzinnego, czy dalej przez jakiś czas widuję się z położną?

Po porodzie przychodzi pani z kraamzorg,polozna byla u mnie tez co drugi dzien czyli tak z 3 razy ,mierzyla cisnienie,sprawdzala czy dochodze do siebie i czy wszystko oki,no i wazyla dziecko,i raz lekarz rodzinny tez byl obejrzec czy wszystko ok i poznac swojego nowego pacjenta.
A chodzi sie na bilans do cb ale po 6 tyg pierwszy raz i w drugim miesiacu jest 1 szczepienie tez w cb.
Ale jezeli dziecko zachruje to idziesz z nim do swojego lekarza rodzinnego.
Nie wiem czy zrozumiale to napisalam,jesli masz jakies pytania to pisz,ja jestem na bierzaco bo miesiac temu to wszystko sie dzialo.
dobrej nocy...:-):-)

Iguana, no wlasnie, jak masz jakies pytania, to my wszystkie juz to przerabialysmy, wiec smialo pisz :)
do consultatiebureau chodzisz z dzieciaczkiem do 4 roku zycia.

a tak w ogole to.. dzien dobry!
wcinam tosta i biegne do pracyyyyyy!!!!!!............................

Dzien doberek!!!:-D

Sencilla ales ty zapracowana!:tak: my tez juz od rana na nogach - pranie sie juz suszy, po sniadanku i kawce zabieram sie za prasowanie dla klientow...;-)
Wczoraj tez bylismy znowu nad jeziorkiem poplywac - ktos pytal o wode..nie zaciepla ale kolor lazurowy ze az stopy widac i taki zapach miala ze trudno sie bylo oprzec:sorry2:...
Poza tym plywanie dobrze wplywa na figure a ja tu wlasnie podjelam nowe wyzwania wiec nie bylo sie co zastanawiac:-):-):-):-)

Wieczorem u nas lataly balony...pieknie bylo i tak nisko ze nam ludzie zdjecia robili , hihi...

Załączniki

• DSCF6617.jpg
    DSCF6617.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 29
  • DSCF6619.jpg
    DSCF6619.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 30
  • DSCF6624.jpg
    DSCF6624.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 28
  • DSCF6627.jpg
    DSCF6627.jpg
    6,4 KB · Wyświetleń: 30
  • DSCF6649.jpg
    DSCF6649.jpg
    8,5 KB · Wyświetleń: 30
  • DSCF6630.jpg
    DSCF6630.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 29
Hej!
Ja o 8 mialam pobudke,a teraz udalo mi sie uspac malego??A jak Wasze dzieci zasypiaja,same czy musicie w jakis sposob im pomoc,bo moj albo przy piersi albo tancze z nim-troche dziwne no ale....pomaga.Wczoraj mial atak bolesci brzuszkowych,:-(plakal ze az mi tez sie chcialo,dzis moj maz jedzie po pracy po Infacol.
Mam jeszcze jedno pytanko,jak nauczyc dziecko spac w lozeczku,bo nauczylam go spac z nami,wiem nie powinnam,ale byl taki maly i plakal w nocy a u nas przestal,no i chyba mi wygodniej tak.Ale juz chce go powoli uczyc w lozeczku na noc.
Aniahaven fajne fotki,i Twoj syn jaki sliczny,a te jego oczy!!!
milego dnia pozdrawiam:-)

Hej!
Ja o 8 mialam pobudke,a teraz udalo mi sie uspac malego??A jak Wasze dzieci zasypiaja,same czy musicie w jakis sposob im pomoc,bo moj albo przy piersi albo tancze z nim-troche dziwne no ale....pomaga.Wczoraj mial atak bolesci brzuszkowych,:-(plakal ze az mi tez sie chcialo,dzis moj maz jedzie po pracy po Infacol.
Mam jeszcze jedno pytanko,jak nauczyc dziecko spac w lozeczku,bo nauczylam go spac z nami,wiem nie powinnam,ale byl taki maly i plakal w nocy a u nas przestal,no i chyba mi wygodniej tak.Ale juz chce go powoli uczyc w lozeczku na noc.
Aniahaven fajne fotki,i Twoj syn jaki sliczny,a te jego oczy!!!
milego dnia pozdrawiam:-)

Witaj... moj maly tez wlasnie zasnal:tak:a zasypia sam od pierwszego dnia w lozeczku go kladlam tak jak pozostala dwojke;-).. rano wietrze mu pokoj, jak przychodzi jego czas na drzemke klade go do lozeczka, karmie...buziaka,smoczek czasami, pielusie ma swoja ulubiona tez, najczesciej on juz na boczek sie obraca a ja wychodze i zamykam drzwi... Potem tylko sprwadzam czy sie nierozkopal bo jak mu zimno to krotko spi... I TYLE jesli chodzi o usypianie... nie wiem jak inne mamy:-D

A co do bolesci; herbatke koperkowa i lezenie na brzuszku polecam...:tak:

reklama
Do góry