reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Witam,
ja o 17:00 z pracy wróciłam:rofl2: Miałam dziś sprzeczkę z nowym szefem:wściekła/y: powiedziałam mu co myślę i chciał mnie do domu odesłać, ale pracy było, że hoho, więc jednak mnie nie odesłał :cool::rofl2: Szukam pilnie innej pracy, bo coś czuje, że z tym nowym szefem długo nie popracuje, ja to zawsze mówię co mi na sercu leży i nie potrafię zagryźć języka:angry::no:
Natka świetnie wyglądasz:tak::tak::tak: Było 8 osób + nas 2, 3 dzieci i nasze 2, a 7 osób nie przyszło i 2 dzieci:eek:, ale już poinformowali mnie wcześniej, ze ich nie będzie:tak:
30 osób to ja bym w mieszkanku nie zmieściła:no::no:
Ja już prezenty mikołajkowe częściowo mam:tak: Dla Nikodema Nintendo o którym marzył, a dla męża wodę po goleniu i może jeszcze jakiś sweterek dokupię, dla Oliwierka jeszcze prezentu brak,ale dostał 30e na urodzinki, więc chyba mu dołożę i jakieś radio cd mu kupię:tak::tak:, bo zabawek mają aż za dużo, 2 duże pudła już schowałam, bo przejść w pokoju nie można było:no:

reklama
Dzień dobry...

U nas biało... dzieciaki przeszczęśliwe!:-D
Anetko ja też już mam prezenty Mikołajowe z głowy, wczoraj nadrobiłam zaległości..:tak:
Do szczęścia brakuje mi tylko mężusia...:-( bo on ciągle w PL...
Gosiu dlaczego tak mówisz że jak wieloryb? Kochanego ciałka nigdy za wiele a chyba już nikt na niego nie moze narzekac jak ja...:tak: a o z zrzuceniu to mi sie nawet myślec nie chce..taki len ze mnie...:-)

Witam
U nas tez bialo sie zrobilo:-) Daan wczoraj pierwszy raz widzial snieg i tak troche byl zdziwiony gdzie sie wszystko stracilo:-D bedziemy musieli o sankach pomyslec.
Rano bylam 1 dzien na testach alergicznych, obkleili mi plecy w czwrtek beda to zrywac a w piatek bedzie wynik, ciekawe czy rzeczywiscie jestem na cos uczulona. Ja obstawiam krem nivea
Aniu pewnie ze cialka nigdy za wiela jak sie jest chudym:-D jutro chcemy isc z moim na fitness, mamy mozliwosc w hotelu u mojego M. za polowe ceny korzystac tylko nie wiem czy nam sie to uda wszystko dopasowac bo dla Daana musimy opieke miec, oni tam zapewniaja opieke podczas gdy rodzice cwicza ale to nie jest we wszystkie dni.
Aneta w Holandii pracodawcy mozesz zawsze powiedziec co ci na sercu lezy (tak moj M. zawsze mowi) wiec sie nie przejmuj:-pa zwolnic cie nie moze bo jak dobrze pracujesz to na jakiej podstawie to zrobi. Masz racje nie daj sie:-D
ponizej nasze zimowe dzielo zrobione przez Daana z mala pomoca taty;-)

Obraz 006-M.jpg

Cześć

U nas też jest biało :-) Inga przeszczęśliwa :-) Wyszalała się na śniegu jak pijany zając :-) Teraz dogrzewa się pod kocykiem i ogląda bajkę :-) Bianka jeszcze śpi po spacerze, więc totalny spokój panuje :-)
Wy o prezentach piszecie a ja mam wielkie NIC. Muszę w czwartek pojechać, kiedy Inga będzie w przedszkolu. Zamówiła sobie lalkę, która ciućka smoczka, więc nie ma wyjścia ;-)

natka, pieknie wygladasz!!
gosia- jaki slodki Synus :D

a my juz w miare ustabilizowani. Malemu pdadl juz plasterek po operacji. minal tydzien. Dzidzi juz w pelni sil. Nawet smiem twierdzic ze jest NADaktywny :)

z nowosci innych...
w maju kupilismu tutaj auto od Polaka W Noordwijkerhout.... a 3 tygodnie temu zabrala je holenderska policja, bo okazalo sie, ze auto jest na miedzynarodowej liscie aut kradzionych! dziwne, bo mielismy je zarejstrowane na nasze nazwisko... okazalo sie ze chlopaczek bral auta od ludzi pod pretekstem naprawy- naprawial, przyjezdzal nimi do NL i tu je sprzedawał! Stad pelna dokumentacja...
i tak, nasza KIA na 6 osob zostala na parkingu policyjnym... Mąż był na zeznaniach w Poznaniu. już wylądował w Eindhoven i jest w drodze do domku :D
nie możemy się doczekać.
Aniu, zazdroszcze zakupów w Ikei! sama bym chciała wyskoczyć, ale wszędzie mamy daleko :p

Carinio, fajnie czytać, że z małym wszystko dobrze.
Co do auta to trochę kiepska sprawa. Kiedyś mojej koleżance zabrali auto, bo też było kradzione, tylko ona je kupiła po rzekomych testach.

natka- super wygladasz, w ogole nie widac ze masz rodzic :)

carino- dobrze ze z malym wszystko dobrze- siostry maly ma przepuchline i wybity caly pepek- ale w polsce na pogotowiu powiedzieli jej ze z tym sie da zyc i maja wazniejsze sprawy:/

a my dzisiaj tez po zakupach w ikei, niby tylko po firany pojechalam a caly kosz zakupow sie znalazl..
no ale juz jestesmy przeprowadzeni.. ostatnie drobnostki zostaly do zrobienia :)

aneta- pytalas sie dlaczego sie przeprowadzamy- a to dlatego ze maz pracuje dla holendra ktory wynajmuje pelno kamienic, a my mamy mieszkanie za "darmo" tylko ze gdy sprzedaje albo remontuje kamienice to my musimy sie przeprowadzic:/ ale to juz chyba ostatnia przeprowadzka tutaj..

dziewczyny szukam opiekunke dla malej, dostaje pelno ogloszen ale nie moge trafic w pelni na taka osobe jaka bym chciala:( szukam mame z dzieckiem poniewaz myslalam ze w taki sposob przekonam mala do pozostania z obca osoba- ale nie wiem czy uda mi sie kogos odpowiedniego trafic, a nie wiem czy mam mala dac w rece osoby tak z ogloszenia..?

reklama
Witam...

Niunia z ogłoszenia czy z przedszkola niania to nie ważne- ważne nastawienia dziecka i matki...oczywiście pozytywne... jak mała wyczuje ze sie wahasz albo boisz o nią bedzie jej trudniej sie zaklimatyzować z nową osobą...:tak:Powodzenia!

Carinio historia tym autem jak z filmu....:szok: u nas znajomy tez tak miał i sie sądził z tym panem...:-( bo kasy szkoda. A wy co postanowiliście?:confused:
Ja do Ikea popędziłam bo mój mi przed wyjazdem wytynkował pokój, podłoge położył..i musiał jechac do PL. To ja mu niespodzianke chciałam zrobić...kupiłam karnisz i lampe/ sama zamontowalam/ kanapy dostalismy od znajomych skórzane do tego dokupiłam dwa stoliczki i zasłonki plus 2 obrazy na ściane i oczywiscie lampke...i klaar!:-):-):-) To sie chlop zdziwi....

Mam pytanie jaki macie ubezpieczenia? rodzinne pakiety czy każdy osobno? i z jakich firm i ile miesięcznie płacicie... BARDZO proszę o jakąś podpowiedź bo musze zmienic a nie wiem na jakie i czy np rodzinny pakiet jest tanszy, lepszy czy nie?:-)

Do góry