reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

witamy u nas od rana spokoj !!!:-D:tak:

Paulina bidulko ja tez nadal sie mecze ale moja mala to aniol calutkie dnie spi moja mam wczoraj czekala godzine na skeypie zeby ona otwarla oczka tak mocno spala ze obudzic jej nie moglam.
w nocy spi ok 5-6 godzin ale ja poszlam na sposob polski bo Pani z kraamzorgu kapal mi ja w dzien i mala w nocy tak dawala mi czadu ze tez bylam nie przytomna bo do 3-4 plakala i zasypiala nad ranem to Mikolaj wstawal i zaczelam ja kapac sama wieczorem ,potem mleko Nutrilon i ok 2 godz spokojnie sobie lezy albo z tata patrzy na film albo zajmuje sie sama soba :-D:-)
potem zasypia ok 23 tak jak dzis i spala do 5 rana.Ja tez nie mam pokarmu bo jak sciagam to z calego dnia mam 1 butelke dla niej dlatego daje nutrilon z mikolajem tez sie tak meczylam spal mi po 15 min bo piersia kazali karmic teraz juz nie mam zamiaru meczyc siebie ani dziecka i nie zaluje mala jest najedzona a ja wyspana
Mi tez kaza karmic piersia czesto ale i tak ten pokarm jest malo tresciwy chyba bo po 15 min mala juz ciagnie smoka az chuczy ,wiec przystawiam ja zeby juz nie sciagac i zeby mogla sie jeszcze do mamy przytulic.Bardzo bym chciala ja karmic piersia ale co mamy zrobic jak nie wystarcza??? nie bede sie tym dolowac mam nadzieje ze jej krzywdy nie robie.:no::no:
a co do szwow to mnie strasznie ciagnal jeden ze tez nie moglam sie poruszac i tydz po porodzie wpadla polozna mi go zdjac i jak reka odjal taka ulga za mocno byl sciagniety,teraz jeszcze boli pupa ale juz idzie normalnie zyc :tak::tak:

Milego dnia mamusie !!!

reklama
Dzień dobry

Paulina odpoczywaj ile możesz,a spacerki sobie daruj ....jeszcze się nachodzisz:tak::tak:
Mamo Mikołaja ja też dokarmiałam ...krzywdy małej na pewno nie robisz:sorry2:
Aniu to nici z wczorajszego leniuchowania:confused: Ja też wole mieć wszystko wcześniej zrobione :tak:

Michaś ogląda bajkę a ja popijam kawke:tak:

Ostatnia edycja:
Mamo Mikołaja fanie że malutka tak Wam śpi
Ja już obiadek przygotowałam mężusiowi, a sama jadę zapoznać się z dziewczynką którą się będę opiekować. Nawet mama dziewczynki poprosiła abym z pieseczkiem przyjechała, co mnie nawet cieszy bo bidulek nie zostanie sam w domu. miłego dnia

Aniahaven ja nie mam takiego krawieckiego metra.Owijalam sie tasiemka i dopiero ja mierzylam metrem budowlanym.Pod koniec ciazy mialam 134cm;-)

Mama_mikolaja,ale masz fajnie,mi nasza mala do tej pory nie daje pospac,dzisiaj wstala o 5:30:-D

czesc dziewczyny
zaliczylam juz robote, do piatku mam spokoj. Teraz jak tylko 2 razy w tyg. robie to za kazdym razem mam nocke do d... bo sie boje ze rano zaspie i cala noc spie jak zajac pod miedza i ciagle sie budze
Mamo Mikolaja ja tez po 2 dniach powiedzialam babce z kraam ze sama go bede kapac bo mialam tak jak ty noce zarwane, a karmieniem butelka sie nie przejmuj moj ani kropli mleka ode mnie nie dostal i od poczatku na butli a chlop wyrosl ze ho ho i odpukac do teraz nie chorowal
Paulina odoczywaj na pocz. ile sie da to szybciej dojdziesz do siebie i szybciej bedzie sie goic a z malym jeszcze nadrobisz zaleglosci
ide po malego bo sie obudzil, sprobuje mu dac obiad moze cos zje :sorry2: nie mam pojecia czasami o ktorej mu dawac obiad bo o zadnej porze nie ma ochoty zje troche i tyle. Dobrze ze znowu mleko pije

hej, ja już po zapoznaniu z dziewczynką, zapowiada się fajnie a jak będzie w rzeczywistości to zobaczymy :). Była u mnie dziś Kasia z córcią, oraz jej koleżanka również z córcią. Także kawkę wypiłyśmy, poplotkowałyśmy :).Aż przyjemnie :)

Ostatnia edycja:
No w końcu sie zmierzyłam... i mam 105cm w pępku!!! :-D
Nie wiedziałam że taka metoda mierzenia jest jak w pepku....hihi!

Ja właśnie wstałam bo mnie ścieło po pracy... godzinna drzemka i człowiek całkiem inny...dzieciaczki ślicznie sie bawiły a zupka sama sie ugotowała!!!:-)

Erni był bardzo szczęśliwy dziś w CB, zrobił pięknie co go pani prosiła... waży 19,6kg i ma 105 wzrostu - tyle ile ja w pępku!!!:szok::-D

Hej a umnie wszyscy przeziębieni Zosia zaczyna kaszleć, męża tez już bierze ,a za tydzien do polski lecimy mam nadzieje ze opanujemy to przez tydzień:-( Robale jak tam Pedro pewnie ma juz dośc naszych dziewczyn:-)

reklama
Witam! dziewczyny, tak mnie nie ma ostatnio...wybaczcie.
nie odwiedzalam Was juz chyba 3 tygodnie! nie nadrobie niestety.. widze, ze nowe mamusie, nowe twarze.. super!
zycze wszystkim dobrej nocy i postaram odzywac sie czesciej!

Do góry