reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

witam laseczki

anna ja już myslałam że bede gratulowac a tu nic ;-)

ann to tylko się cieszyc i wysypiac :-)
a my w sobotę byliśmy witac sineklaasa ,pogoda nam dopisała wiec było fajnie
a tu wkleje fotki z mikołaja
16472017767.jpg

16464817767.jpg

16455417767.jpg

16452217767.jpg

16441617767.jpg

16434717767.jpg

16425417767.jpg

16421517767.jpg

16413017767.jpg

16402417767.jpg

dziewczyny mam buraki z barszczyku jak je zetre i włożę do słoików to coś mi sie z nimi stanie???tak chcę żeby było czasem do obiadu i nie wiem czy sie nie zepsują?

reklama
witamy
moje kolezanki nadal mecza co ze szczepieniem na N1H1 mowie ze nie szczepie i koniec ale moja jedna kolezanka dala mi straszna lekcje przez telefon, ona ma 6 msc.corke i domaga sie szczepionki ! nic nie czytala na temat szczepionki nie ma nawet pojecia czy sa mozliwe skutki uboczne ale chce mala zaszczepic i koniec!
Tak mnie zdenerwowala ze az makaron spalilam ..:wściekła/y::no::szok:

Witam
Anno jak za 3 dni nie urodzisz to na suwaczku pisz -1,-2.....:-D:-D:-D:-D
Olgunia fajne zdjecia,jaki Seba już duży:szok::tak:
U nas też cały dzień brzydko ,pada:crazy:
Dziś rozmawiałam z babką ( hol na 4 i 1,5 letnie dzieci) i ona też nie wie czy szczepić ,ale chyba pójdzie chodz do piatku może się jej zmienić.
My dzis na obiad zupa kartoflana i gulasz z kaszą i ogórkami:tak:

Witam....

U nas pogoda że ...lepiej z domu nie wychodzić!:szok:Nie każdy niestety ma tyle szczęścia!:-)
Aniu to już naprawdę końcówka!:tak:Lada chwila zostaniesz mamą!:-D
Olgunia ale Seba duży!:szok: I jaki odważny... a co do buraczków mój M czasami ściera je doprawia i...zjadamy ze smakiem do obiadu! Ale nie trzymaj ich za długo...:sorry:
Karola ja nie szczepie i moje Holenderki / a mam kontakt z conajmniej 12-stoma gdzie czasem dorabiam/ też nie szczepią z tych samych powodów co my!;-)
Moja siostra też pielegniarka powiedziała że by swoich dzieci niezaszczepiła!:eek:tą szczepionką...No wiec ja nie zmieniłam zdania!
Ann to super że tak śpią! w końcu!;-);-);-)
Sencilla u mnie ziemniaczki, mizeria i mięsko duszone w sosie własnym a do tego kompocik z gruszek made in AH!:-D

Ja wlasnie wstalam z poobiedniej drzemki, u mnie dzis krupnik i ryz zapiekany z jablami i bananem byl. O to chodzi, ze zadnych skurczy nie mam nic a nic i cos mi sie wydaje ze same nie przyjda:zawstydzona/y:Nie wiem dlaczego dzis mi nie zobaczyla czy mam np.rozwarcie. Termin na czwartek mam do porodu, ale na piatek ma wizyte na ktg, i wtedy zobaczymy jak cos to w sobote do szpitala pojde na ktg rowniez, zobaczymy jak sytuacja bedzie wygladac:eek:

A co do szczepionek to u mnie w szkole 1 babka zaszczepila corke ale dlatego ze ta jest w grupie ryzyka -urodzila sie z dziura w sercu- i ona konsultowala sie przed tym z az 3 lekarzami i wszyscy powiedzieli jej ze ze wzgledu an podwyzszoen ryzyko lepiej to zrobic, a corka wcale tej szczepionki tak dobrze nie przyjela. 2 dziewyna zaszczepila tez chyba 2 letnia corke, ale chyba bez zastanowienia a mala bardzo zle szczepionke zniosla-dziwne bo to szczepienie nei jest obowiazkowe a mala nie byla np szczepiona na zwykla grype-dla mnie troche nie odpowiedzialny krok. Ja w ciazy bylam szczepiona ale na grype zwykla i uwazam ze ta jest o wiele powazniejsza a szczepionki sa od dawna i sprawdzone wiec...na swinska bym nie pozwolila. Znajoma tez opowiadala, ze jej lekarz rodzinny zaszczepil siebie i zone-ona tez lekarka, ale dzieci powiedzial ze szczepic nie bedzie, wiec chyba o czyms to swiadczy.

Aniu sama widzisz nawet lekarze nie ufają to coś w tym jest:eek::eek::eek:...
Moja koleżanka zaszczepiła córkę w czwartek a w piątek mała dostała takiej gorączki:szok: i sie rozłożyła....:-(potem żałowała....
Co do skurczy to ja w dzień porodu jak patrze z perspektywy czasu to Aniu nic nie przeczuwałam...jeszcze myśleliśmy żeby zostać na kampingu:szok::-D...bo grilla znajomi robili i to nawet nie w Bredzie było...:-p
Nie zostaliśmy tylko ze względu na Karincie bo mała była i pampersów na noc nie wzięłam...:-D..i tak dzięki siostrze Erni urodził sie w odpowiedzniu mieście!:tak:pod odpowiednią opieką choćdo szpitala i tak nie zdążyłam - bo położna dotrzeć nie mogła/mieszkałam w centrum i to sobotniodyskotekowa noc była/:-D:-D:-D
Spokojnie...na wszystko przyjdzie czas...i przestań sie martwić - odpręż sie!

bry wieczor,
sencilla z listu wynika, ze masz za male zarobki zeby mogli wyliczyc zwrot. Nie wiem dokladnie w jakies sprawie ten list, wiec podejrzewam tak jak napisalam wyzej.
Z wymienionych kwot wynika ze oni ci wyplacili 2 tys ty im zwrocilas 2 tys i teraz ty nie musisz im juz nic oddawac TE BETALEN 0 EURO czyli jestescie kwita :tak:

reklama
Do góry