reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Znalazlam :-):-):-)
Ja to chyba musze sie do lekarza na jakies badania pamieci wybrac. Bo lezal w reklamowce miedzy kosmetykami, a ja nawet nie pamietam o tym, ze go tam wsadzilam :zawstydzona/y::eek::crazy:
Az mi ulzylo...

A wracajac do wit D to claudia dostawala ja tylko wtedy jak karmilam cycem. POzniej jak przestalam to mi powiedzieli w CB ze jak dziecko bedzie dostawac wiecej niz polowe karmiien z mleka w proszku to mam przestac z podawaniem. Wiec tereaz nie daje malej nic, bo dostaje tylko i wylacznie w proszku...

reklama
oj aniu, aż zaczęłam się smiac jak przeczytałam twojego posta, sorki, ale gdzie słyszałaś??? ja nazywam coś takiego plotką:-) ja wierzę w takich przypadkach sobie:tak: szczepionka i jej skład oraz powikłania są groźniejsze niż ta grypa i tego się trzymam.

Hello
Sencilla i jak poszło?
Agasta skleroza nie boli:-D:-D:-D co do wit D to pani w Cb mi powiedziała ,że jak przejde na zwykłe mleko to wtedy mam podawać 10 kropel na dzień:tak::tak:
Aneta dobrze że dzieciaczkom już lepiej:tak::tak: Martwiłąm się o was:sorry:
Gosia udanego urlopu i przywiez troche słońca:happy::tak:
Ja dziś słyszałam w tv że we włoszech było 190 powikłań po szczepionkowych :no::crazy::eek:

co do szcepionek to popieram zdanie natki :tak: bardziej boje sie tej szczepionki niz choroby... ogolnie jestem przeciwna wszystkim szczepieniom:sorry: bo im wiecej dziecko dostaje to organizm nie potrafi bronic sie..

aneta- dobrze że już chłopcy lepiej sie czują;-) chyba każda mama jak dziecko jest chore ma takie najgorsze mysli, ale to dlatego że się martwimy i chcemy jakos pomóc...

karola-10 kropli??? troszke duzo nawet jak na zwyklym mleku...

agasta-kto nie ma w głowie ten musi sie nachodzić:-D
co do zdjęcia małej to później jakieś znajde, ale szczerze od jakiegos czasu prawie nie robimy jej zdjęć:zawstydzona/y:

sencilla- też jestem ciekawa czy zdążyłaś?;-)

a mi wiktoria wyrwała guzik z klawiatury i chyba całą musze wymienić..:confused2:
ostatnio miałam gorsze dni bo cały czas czekamy za mieszkaniem, tam gdzie mielismy iść koleś nie chce się wyprowadzić, najpierw niby czekał na jakieś papiery, a teraz nie mogą go wyrzucić bo płaci za mieszkanie, ale miesiąc temu skończyli mu remontować inne i nie wiem na co czeka:wściekła/y:
teraz jesteśmy na 4piętrze więc wczoraj jak wiało to myslałam że okno do środka wrzuci:szok:

juz kończe...
miłego dnia;-)

karola zależy jakie masz kropelki z wit D, bo w każdych jest inne stężenie. ja daje Zosi wigantol 2 krople dziennie, ale teraz to juz w sumie jej nie daje codziennie, bo pije 3 butelki mleka Nutrilonu junior po 180 ml i na dworze codziennie jesteśmy, więc chyba nie potrzebuje już tak dużo.. do tego daje jej cebion multi albo multisanostol, ale tez jak zje dużo owoców i warzyw to nie daje, wole żeby miała naturalnie witaminy niż z tych kropelek..

Karola, Niunia ja tez dawalam 10 kropli jak karmilam cycem.Ale dawkowanie zalezy od tego jak stezone sa kropelki i pratycznie co inne producent to inne dawkowanie.
Ogolnie jest przyjeta zasaada ze dziecko powinno dostawac na dzien 10 microgramow
Ale czytalam na necie i pisze ze nie dotyczy to dzieci ktore pija dziennie wiecej niz 0,5 litra mleka modyfikowanego, nastepnego
*geldt niet voor kinderen die dagelijks meer dan een halve liter zuigelingenvoeding of opvolgmelk krijgen.
Vitamine D - Vitamine Informatie Bureau

reklama
zdziwiłam się bo jak ja karmiłam piersią to dawałam jedna kropelke wit D3 devikap-o ile sie nie myle...
teraz pije modyfikowane i w ogóle nie dajemy dodatkowych witamin, myślałam o vibowit ale powiedzieli mi że lepiej jak mała skonczy dwa latka...

Do góry