reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

No powiem Ci ze nad kolderka to tez sie zastanwialam i chyba raczej na poczatku uzywac nie bede a tym ochraniaczem to moze chodzi o to ze nie ma dobrego przeplywu powietrza? ja no tylko sie zastanawiam po co tyle tego w sklepach dzieciecych skoro moze byc niebezpieczne...Ty tez na poczatku uzywalas kocyka? jak znasz jakies jeszcze nowosci to pisz:tak:

reklama
Anna ja uzywalam kocyka do ok 3 miesiaca, nie pamietam dokladnie :eek: Teraz mala spi pod kolderka i nie ma najmniejszego problemu. A z ta kolderka chodzi o to ze niby jest za ciepla dla maluszka i ze nie przepuszcza dobrze powietrza, tak mi mowila pani z kraamzorg. Z ochraniaczem dokladnie ta sama historia, ale jak pani z kraamzorg odeszla to i tak zamontowalismy, bo skoro to jest takie niebezpieczne to dlaczego posiada atest i jest dopuszczone do uzytku? :sorry: Mam wrazenie, ze w niektorych przypdkach holendeski narod robi z igly widly.
Z nowosci hmmm, co jeszcze moglabym ci powiedziec...
Przez pierwsze 2 tyg po porodzie trzeba dziecko klasc na boczku po kazdym kamrmieniu na zmiane, czyli raz na lewym raz na prawym. Zapobiega ewentualnemu zakrztuszeniu sie wlasnymi wymiocinami i splaszczonym glowkom. tak jest w nl a jak jest u was nie mam pojecia :no:
Moze czarna wie cos na ten temat :-)

dzien dobry,
ja dzisiaj sie nie wyspalam, wstalam z bolem glowy, mlode spac nie chcialy...
pospaly tylko od 24 do 4, potem sie budzily o 7, 9 i dalej marudza, pewnie czuja co je czeka :eek: ja sie powoli szykuje bo wyjscie z nimi to cala wyprawa, a ja musze jeszcze glowe umyc... idziemy na 15:30 wiec potem dam znac co i jak...

Dobry :)

U nas zaczyna się chmurzyć :-(, a wczesniej było tak ładnie, prawdziwa jesień, nawet poszliśmy z małym na spacer do parku/lasu :-)

Anna, ja na to ciasto ślinie sie od momentu jak sie przepis na blogu pojawił, mam plan jutro je upiec:tak::tak:

Aneta, kuruj się dziewczyno. Sytuacji z autem nie zazdroszcze, tylko wam tak pomazali czy innym tez? Rany jak ja bym takich debili dorwala, to ....:wściekła/y:

Witam i ja:tak:
Ja już po pracy:tak:
Mój M tak się pochorował, że o 9:00 rano z pracy wrócił, gdybym wiedziała, że tak źle z nim to bym pojechała, bo padł mi w drzwiach:szok::-( W nocy miał temp i dreszcze, nie kazałam mu iść do pracy, ale on uparty jak osioł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I w pracy wymiotował, nadal ma temp (gdzieś się zapodział termometr, więc nie wiem ile, ale dużo), ma dreszcze:-:)-:)-(, bóle wszystkich mięśni. Już się zastanawiam czy to nie grypa meksykańska:confused::confused::confused::confused:, bo ja jakoś też ciężko przechodzę tą grypę, ale dziś już o niebo lepiej. Mój M zadzwonił do lekarza, a baba nam na to, że najwcześniej jutro na 13:30:szok::szok:, więc musimy czekać, bo w szpitalu też tyle pomogą co z Nikusiem się najeździłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Beauty tylko nam:-:)-:)-(, już drugi raz udowodniono nam, że Polacy w tym kraju nie są mile widziani, pierwszy jak mojemu M odmówili pracy bo jest Polakiem i teraz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Już zaczynam mieć wątpliwości czy chcę tutaj zostać na stałe :-:)-:)-(, ale w PL jaką mamy przyszłość??? A nasze dzieci???? Szkoda mi zaprzepaścić tego wszystkiego. Niko już tak fajnie z językiem sobie radzi i wiem, że tutaj nasze dzieci coś mogą osiągnąć, a w PL??? :no::wściekła/y::-:)-:)-(
Nasz Holender sąsiad powiedział, że to człowiek nie zrobił tylko zwierze, a ja jestem pewna, że to Marokańczyk lub Turek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jak dorwę kogoś ze sprayem w ręku pod moim domem to nie ręczę za siebie:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

...ale się rozpisałam, uciekam po Nikodema:tak:

reklama
Do góry