reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
dzien dobry
no Aneta ja na twoim miejscu tez bym byla wsciekla, a powiem Ci ze ostanio to czesto slychac o dyskryminacji Polakow w Holandii, np. teraz jak chodzilismy z mezem po agencjach to juz nie pytaja sie na poczatek w jakim jezyki mowisz tylko skad jestes?:szok: nestety czasem nasirodacy takie nam funduja nastawienei obcokrajowcow do nas bo zachowuja sie w pracy jak sorry za okreslenie"bydlo" i pozniej wszyscy mysla ze my to biali murzyni jestesmy i jak czlowiek chce normalnie kulturalnie pracowac to jest ciezko.
Agasta co do tesciowych to ty mi nic nie mow bo ja i tak uwierzcie mi mam najgorsza :wściekła/y:
Ania zycz powodzenia w szkole Twojej corci
Bira gratulacje z okazji spokojnych snow
A gdzie reszta? nowe mamy to rozumiem ale wszytskie inne pisac!!!!:-)

Dzien dobry
ja wlasnie zjadlam sniadanko :-)
Wstalysmy o 7 (tzn mala mnie zbudzila, bo zglodniala) dostala flache i spi dalej :-) Wiec mamuska polezala do 8:15 w lozku z gazetka w reku :tak:
Dzis zapowiada sie leniwy dzien, czekanie w domu na paczke a znajac zycie to rpzywioza ja dopiero ok 15 :eek:

Aneta strasznize mi przykro. Zastanawiam sie tlko po co Twojego meza zatrudniali na ten jeden dzien, skoro od poczatku wiedzieli ze jest Polakim a Polakow ne chca.
Tragioczne to co dzieje sie tutaj wobec Polakow.
Kolezanka szuka mieszkania juz od dluzszego czasu, ale za kazdym razem jak dzwoni i mowi ze chce wynajac mieszkanie i jest Polka to nagle mieszkanie okazuje sie juz wyjete, mimo, ze na poczatku rozmowy jeszcze nie bylo :-(

Ide sie odswiezyc i poprasowac poki mala spi :-)

witam,

mam pytanie czy któraś wie od kiedy można podawać dzieciom actimel???

bo zastanawiałam sie czy dać wiktorii:confused:

aneta- chyba wiedzieli kogo zatrudniaja do pracy, skoro dobrze pracuje to po co sie czepiaja:crazy:

agasta-chyba wiekszość teściowych i teściów taka jest:-D

karola-udanego urlopu w PL;-)

bira-moja wiktoria chyba tez wchodzi w bunt dwulatka:crazy: bo jak idziemy to lubi kopac kwiaty krzaki-nauczyla ja kolezanka w PL i teraz nie moge jej wytłumaczyc że tak nie wolno:-(
a ze zdjęć widać że masz słodką córeczke:tak:

miłego dnia;-)

w ogole to na temat traktowania Polakow na budowach tez moge cos sie wypowiedziec bo moj m. co prawda mial krotki czas dzialalnosc w Niemczech a nie w Holandii ale jak przychodzil do pracy na kantyne ( szef to Jugol byl i wiekszosc pracownikow tez) to starsi stazem pracownicy mu mowili jak podchodzil do kawy ze kawa nie dla Polaka, albo doslownie jeb..y Polaku, a mu z gory powiedzieli ze zrobia wszytsko zeby go wywalili z pracy, nabawil sie tam zreszta niezlych boli kregoslupa bo mu kazali za soba ciagac 600 kg!!!!!:szok:powaga:szok: wie teraz pracuje za co prawa duzo mniejsze pieniadze ( dlatego jak 1 z nas nie pracuje jest duzo ciezej) ale normalnie w zwyklej holenderskiej firmie choc i tam np jak robia zmiane to jedna jest Polakow druga holedrow, ale jest lepiej. A w Niemczech tez jak chodze po biurach to jednego dnia pani umie mowic po angielski a jak przychodze na 2 dzien to ta sama pani wmawia mi ze nie umie mowic juz jakos wiecie krotka pamiec maja , ale mma ich w nosie, zyje tu tylko dlatego ze jest o polowe taniej niz w holandii, a ich mam w nosie bo uwazam ze sa zacofani i maja psro w glowie( nie ze obrazam wszytskich ale wiekszosc taak jest )

Cześc

Ina ma gie do pasa. W nocy przemarzla i jak przyszla do nas do łóżka to była lodowata:eek: do tego ma kaszelek:no:

Dziewczyny, ja się jakoś nie spotykam z dyskryminacją. Może dobrze trafiamy na razie. Ostatnio tylko szwagier mój rozmawiał z facetem (holendrem) u którego pracował, który jest adwokatem i ten wygrał w imieniu swojej żony 100000 euro od firmy w której ta jest zarudniona (to polka), poniważ nie chcieli dac jej urlopu. Wszyscy dostawali a ta nie mogła się o kilka dni doprosić... No i w sumie raz nam się zdarzyło, że nie doczekaliśmy się na kawę i na ciasto (przez godzinę) w knajpie przy plaży. Ludzie, którzy przychodzili po nas zdążyli wypić czy zjeść i wyjśc a my siedzieliśmy jak te buraki i nic... W końcu wyszliśmy. Ale to tylko takie przypadki... Jestem w szoku...

Niunia, współczuję i życzę Ci cierpliwości :-)

Uciekam na śniadanie:-)

Agasta ja tez mialam zgrzyt z pseudo-tesciowa i od wczoraj przeszlam z nia na PANI.Wiecznie sie czepiala,ze daje Malej poplakac a nie lece przy njamniejszym kwileniu jej utulac czy dac smoka.Co wy o tym sadzicie,dawalyscie maluszkom czasami poplakac czy nigdy???

A do tego jeszcze nagle mi wyznala,ze od poczatku trudno jej sie bylo ze mna dogadac i ze nie moze zniesc tego jak traktuje jej synka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Bylam w MEGA SZOKU bo do tej pory jak tam bylismy to malo mi do D...nie weszli z tesciem jaka to ja super i wogole a teraz nagle okazuje sie ze to bylo wszystko na pokaz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oczywiscie synalek opowiedzial sie za Mamusia a dla mnie to oficjalnie rozwod.Ona sie na mnie wydarla a on ja jeszcze broni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Na szczescie pan P nie ma jeszcze zadnych praw do malutkiej bo nie zdarzylam tego zalatwic UFF i tak juz pozostanie

Ja mojej calej rodzince zlego slowa na niego niedalam nigdy powiedziec,a mama juz dawno miala przykazane,zeby komentarze zachowac dla siebie bo to moje zycie i moj wybor,a on swojej nie potrafil ustawic.

Na szczescie Pani mama jutro jedzie i mam nadzieje nigdy jej juz nie ogladac.A i jeszcze ona poszkodowana bo jej nikt towarzystwa na dole nie dotrzymuje i ona sie jak zbedna i niechciana czuje.Oczywiscie ryku przy tym narobila co nie miara.

Sorka dziewczyny ze wam marudze,ale nie mam sie komu wygadac bo teraz jestem przeciez ta najgorsza.Wyc mi sie chce doslownie.
Dobrze ze mam moje Malenstwo,jedynie to mi dodaje otuchy.

patki moze pozniej zajrze

reklama
Do góry