reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hity i kity

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kity:
-baldachim do łóżeczka-nie poręczny, wadzi mi
-wszelkie ceratki pod prześcieradło (w tej chwili zbędny wydatek)
-pieluchy Pampersa (wg mnie za miękkie, trudno założyć)
-octenisept (do niczego mi sie nie przydał, kilka razy na pepek i stoi nie używany)
-wszelkie pudry na pupę
-szczotka do włosków(jak na razie) i szczotka do butelek(nie używam)
-termometr do wanienki (lezy nie odpakowany)
-wszelkie body z krótkim rekawem, śpiochy nie zapinane w kroku, spodenki z gumką w pasie, koszulki, sukieneczki itp
-wszelkie mydła (wole płyny do kapieli)
-przewijak na łóżeczko (przeszkadza mi tego że go używam za kazdym razem)-lepszy byłby na komodzie
-karuzela nakręcana, lepsza na baterie by była
-osłonki na piersi
-maść majerankowa na brodawki
-wkładki laktacyjne jakiekolwiek oprócz babyono(te jedne dobrze trzymały, były duże i świetnie się je nosi)
-stanik do karmienia-tylko dlatego że jest niewygodny do wkładek laktacyjnych
-podgrzewacz (kilka razy sie tylko przydał, a tak to stoi i sie kurzy i mi wadzi)
hity:
-farelka :)
-suszarka
-pieluchy DADA, wszelkie chusteczki nawilżające (na żadne mielismy uczulenia a miałam wiele rodzai)
-huśtawka z melodyjkami i bujaniem (właśnie testujemy)
-krem przeciw odparzeniom nivea
-duża ilośc pieluch tetrowych (bez tego ani rusz)
-body zapinane na całą calość, pajace zapinane w kroku i śpiochy tak samo.
-rożki (mam dwa, nadal uzywam jak kocyka), kocyki wszelkie (mam 3, super sprawa)
-płyn do kąpieli johnsona na noc (pięknie pachnie, w ogóle fajny-to nie reklama:p)
-butelka TT-hit nad hity, kocham ją, i jak mała przestanie pić z niej to ja w niej będę pić kurde hehe:)
-wszelkie herbatki Hippa
-płatki kosmetyczne, patyczki-przydały się tylko do pępuszka)
-physiomer baby, frida do nosa, sól morska
-przybornik na łóżeczko - rzecz nie zastapiona jak dla mnie
-samochód w który mozna włożyc wózek żeby go nie znosić:)
-witaminy w kapsułkach
-karuzela w łóżeczku jest jednoczesnie hitem (kitem jest to że nakrecana)-chociaż tu też nie traci sie na baterie:p
-obcinacz do paznokci
-laktator reczny (pomógł mi gdy goiłam brodawki)

wiecej nie pamiętam w tej chwili:)

Ostatnia edycja:
reklama
Jak dla mnie hitem są:
- hit stulecia-kapturki silikonowe do karmienia Aventu- z powodu płaskich brodawek, mały nie mógł chwycuc cycka, nakładki chwycił i pije z nich do dzis, plusem jest to ze nie mialam nigdy poranionych brodawek
- herbatka Hipp na laktacje oraz laktator reczny Babyono - rozbujaly moja laktacje po cesarce
- pieluszki Rossmannowskie rozmiar "2"-wg mnie nie są gorsze od pampersów
- chusteczki Dada z Biedronki oraz Babydream z Rossmanna, Nivea sie nie sprawdziły - są za mało mokre
- Bepanthen - używamy cały czas do pupy mimo braku odparzeń, krem Nivea na odparzenia nie sprawdził się
- Frida
- rożek- mamy dwa, przydały sie w pierwszych dniach jak jeszcze sie nie oswoiłam z drobnym ciałkiem mojego Skarba :-) przydaja sie do teraz gdy jakas ciotka chce małego na rece (daje tylko w beciku), a także jako dodatkowy materacyk
- wszelkie pajacyki zapinane z przodu
- baldachim - myslalam ze bedzie tylko zbieral kurz, a chroni zasypiajacego malucha przed nadmiernym swiatłem
- stojak na wanienke
- materacyk z gabki do kapieli - juz nie uzywamy, ale bardzo sie przydał na poczatku gdy raczkowalismy z kąpielą
- pas poporodowy Pani Teresa- mam nadzieje ze jest hitem, poki co, dopiero 3 dzien go nosze
- wkładki laktacyjne Canpol PRemium

kity:
-sab simplex, esputikon, delicol, bobotic - wszystkie maja wlasciwie ten sam sklad a na kolki Mikolaja nie pomaga nic
- pajacyki wkładane przez glowe lub zapinane z tyłu (ten kto to wymyslil nie miał dziecka)
- karuzela z melodyjka Canpola nad łóżeczko- poki co, mały zaczyna płakac, bo melodyjka za głosna, no i wkurzajace jest to ciagle nakrecanie
- krem Nivea przeciw odparzeniom - za gesty, ciezko go domyc
- fotelik samochodowy z funkcja kolyski - bardzo niestabilny w aucie
- i kit nad kity: wkładki laktacyjne Bella, które bardziej nadają się na płatki kosmetyczne niż na wkładki laktacyjne

Ostatnia edycja:
W sumie zauwazyłam,że co dla jednych hitem,dla innych kitem,więc nic nie piszę.:-p

HITY:
-frida- nigdy nie pomyślałabym, że wciąganie smarków daje tyle radości dziecku ;p
-sól morska do noska- rozpuszcza gile i nawilża nosek
-pieluszki DADA!!!
- rożek
-niezliczona ilość tetrówek
-bepanten
-krem nivea baby przeciw odparzeniom- za to właśnie, że gęsty
-penaten
-puder, ktorym smaruje szyjkę i paszki, żeby sie nie odparzał Lulek i na zmianę na pupinę;
-nakładki na sutki babyOno-mega HIT!- chociaż lulek właśnie zrszygnował z nakładek i woli sam sutek teraz;
- SMOCZKI AVENTU!!!
-butelki TT i te wielkie sutkowe smoczki- rewelacja, jestem zakochana na maksa i będę wierna firmie, mam tez laktator i kubeczek niekapek
-szczotka do włosów TT:)

KITY:
-ciuszki w rozmiarze 52 i mniejsze- na szczescie z lumpa były
- oktanisept stoi i sie kurzy
-chusta- lulek jej nie lubi, a ja chciałam "szpanować" nosząc go w niej
-pampersy- śmierdzą chemią
-rossmanowskie chusteczki- są za mało mokre
-wanienka- kąpię go normalnie w duzej wannie

Co dla mnie jeste wielkim Hitem- balon z helem. Marcinek go uwielbia, patrzy sie w niego, śmieje się,to jets jego najlepsza zabawka. Najgorsze jest to, że zaczyna uchodzić powietrze.
Kolejny hit- laktator medela swing. Super wydajny. Nie zanika na nim laktacja, jeśli ktoś tylko odciąaga jak ja

Fiuufiuu- U nas ubranka 48cm byly hitem;) tylko z zakupem ich trzeba czekac do ostatniego usg zeby sprawdzic czy jest sens;) Co do smoczkow, to Victor akceptuje tylko te z Aventu;)
Do hitow dodaje elektryczny laktator Medela Symphony oraz podgrzewacz Avent IQ, ktory wciagu kilku minut rozmraza zamrozone mleko.
No i oczywiscie nasz przyajciel rogal do karmienia :):)

Kity- Wszelkiego rodzaju lekarstwa na kolke,niepotrzebnie tylko malego zatruwalam a i tak niec nie pomoglo.Trzeba przejsc przez to i tyle;)

Bujaczek, maly usiedzi w nim gora 10 minut(ale to zalezy od dziecka;)

reklama
a wiec u mnie KITY to -pieluszki , chusteczki dada (mala miala po nich odparzana pupe), ogołem kazdy rodzaj chusteczek dla mnie to nie wypal.
-podgrzewacz elektryczny
-wkładki laktacyjne bella
-body zapinane po boku i na okolo nozek
-kaftaniki i sukienki zapiane od tylu
-smoczki TT
-butelki TT (zakrywaly nosek) ale i tak czasem uzywam do herbatek)
-laktator TT

HITY TO- mata edukacyjna
-karuzela FP rainforest (mała uwielbia bacha)
-przewijak
-waciki plus woda przegotowana to przemywania pupy
-termos
-oliwka HIppa (fantastyczny zapach)
-pieluchy tetrowe
--pieluchy huggies, pampersy i babydreams
-płyn do kapieli gohnsons baby na dobranoc super zapach + nivea baby
-penaten
-sudokrem
-rogal
-grzechotki
-muzyka dla dzieci