reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hity i kity

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
HITY:
poduszka do karmienia
kapturki na brodawki
mąka ziemniaczana - nokautuje wszystkie maści i kremy
kołyska
pajace, ogrodniczki, śpioszki
śpiworki, kocyki
śliniaczki
sab simplex
wózek BIG FOOD

KITY:
wszystkie chusteczki
łóżeczko z ochraniaczem i baldachimem
body z krótkim rękawkiem,
rożki
wszelkie ciuchy niezapinane w kroku
wałeczki mające zapobiec przewracaniu się malucha na brzuch
skarpetki, spodenki z gumkami (odciskają się)
smoczki - mały pluje nimi w dal

Fajnie poczytać, że hity jednych to kity drugich. Tzn, że trzeba wszystko sprawdzić samu i nie ma się co sugerować opiniami innych :-)

Ostatnia edycja:
reklama
To ja jeszcze dodam, ze hitem jest podgrzewacz avent IQ - dzieki niemu nawet niedoswiadczony tatus bedzie umial podgrzac zamrozone mleko i podac je maluchowi. ;) oraz pojemniczki plastikowe aventu do przechowywania mleka. dzieki nim lacze z laktatorem i bezposrednio po odciagnieciu zamrazam. Pozniej mozna przylaczyc do nich smoka z awentu, ale ja przelewam do butelek TT. ;)
Hitem jest tez nosidelko/fotelik z funkcja bujania. ;)

kitem za to okazal sie (ktory wczesniej byl hitem) rogal. W ciazy byl super, bo odciazal podczas spania plecy. Teraz do niczego mi nie jest potrzebny. Dwa razy uzylam go do karmienia piersia. fakt, fajnie bylo, ale i tak go teraz nie uzywam, bo mi bez niego wygodniej no i przez to zawadza mi miejsce...

magda.wu, my za to body z krotkim rekawem caly czas uzywamy. ;)

to ja jeszcze dodam kit w postaci ochraniacza frotte na przewijak :p po tygodniu schowałam do szafy, bo i tak musiałam codzienne prać. wolę podłożyć pod główkę flanelkę, a jak ceratkowy przewijak się ubrudzi to po prostu go przecieram szmatką ;)

to ja jeszcze dodam kit w postaci ochraniacza frotte na przewijak :p po tygodniu schowałam do szafy, bo i tak musiałam codzienne prać. wolę podłożyć pod główkę flanelkę, a jak ceratkowy przewijak się ubrudzi to po prostu go przecieram szmatką ;)

o tak tez tak robie,po ochraniaczu kupowałam podkłady takie duze, ale na to szło kupe kasy i teraz maluch sobie wierzga na ceratce, a ja ja myje...........ochraniacze kit

Kitem dla mnie sa:
-wszelkie kropelki na brzusio( nic nie pomaga)
-pieluszki huggies(przeciekaja)
-wszelkie husteczki (oprocz haggisow)
-szczotka do wlosow(narazie nie potrzena)
-puder do pupci(nie uzywam)
-smoczki (ma odruchy wymiotne)
-termometr do wody(wole sprawdzic lokciem o maly woli cieplejsza:)

Hity
-pieluszki DADA
-oliwka
-kremik Bambino
-przewijak
-tetrowki(niezastapione)
-PLANTEX
-Marimer
-karuzela fischer price (maly ja uwielbia)
-body dlugi rekaw
-rajtuzy
-lezaczek
-mata edukacyjna
-baldachim

Hmmm jak cos mi sie przypomni to napisze:)

Ostatnia edycja:
Stanowczym i mega hitem są dla mnie:
WKŁADKI LAKATCYJNE JOHNSONA!!!!!!!!!!!!!!!!
termometr na podczerwień - kilka sekund i pomiar gotowy bez męczenia dziecka
paklanki - na wyjścia jak jest śmierdząca pieluch wkładam do woreczka i ludziom w koszu nie śmierdzi kupą:)
ALANTAN PLUS - radzi sobie ze wszystkim - z pupą, z ciemieniuchą - dobry na każdą krostkę
łańcuszki na smoczki - idealne do samochodu na spacer żeby dziecku smoczek nie wypadł i nie daj Boże nie było go gdzie wysterylizować
podkłady seni - na wyjścia jako podkład do przewijania - dziecku jest miękko, czysto i spokojnie jeden podkład na wiele razy można stosować...
mata edukacyjna
leżaczek

kitem, totalną porażką i stratą pieniędzy:
półśpiochy - lepiej kupować normalne spodenki - spodnie dresowe itd.
obcninacz do paznokci - zwykłe nożyczki wystarczą
wkładki bella
kaftaniki - zupełnie zbędna rzecz - w zupełności wystarczą body z długim rękawem ew. sweterki - a kaftaniki zwijają się są niewygodne i totalnie BEZ SENSU
ubranka w rozmiarze 56 - wystarczą dosłownie z 4 pary
WSZELKI UBRANKA ROZPINANE Z TYŁU - MASAKRA
oliwka dla dzieci - tłuste, zapychające pory
mobil nad łóżeczkiem - mam przewijak na łóżeczko i jak nad główką wisi mobil to dziecka nie mogę wyjąć z łóżeczka bo ciągle o niego zachacza..może i tam coś się nim zainteresuje, ale nie jest to jakiś szał...
rożek - na szczęście mam tylko jeden:) użyty dosłownie parę razy...może jako kołderka posłuży...
smoczek TT - chodzi mi głównie o to, że mój Olek nie zaakceptował prostych smoczków - bez sensu kupować od razu dwie sztuki - dziecko może odrzucić smoczek i wtedy to strata pieniędzy - przeszliśmy na smoczki NUK z anatomicznym kształtem...

Ostatnia edycja:
Kitem są:
- kropelki sab simplex - Adaś miał po nich jeszcze większe kolki
- ubranka które nie rozpinają się w kroku - mega uciążliwe przy przebieraniu jak dla mnie
- kiedy Adaś był zupełnie malutki to kitem były wszelkie rękawiczki - niedrapki (zsuwały się z raczke) i czapeczki po kąpieli (te zwykłe bawełniane)
- kaftaniki wrrrrr
- zwykłe butelki wrrrrr

Hity to:
- "biedronkowe" pieluszki DADA (podobnie jak u luizki) - o wiele tańsze niż pampersy Pampers, a równie dobre, zero odparzeń, zero przeciekania
- herbatka plantex (znowu podobnie jak u luziki) - pomaga nam przy problemach z brzuszkiem
- rajstopki i półspiochy - o wiele wygodniejsze przy przebieraniu
- btelki avent - Adaś po p[rzejśiu z piersi na butelkę zwykłych butelek nie chciał chwycić a aventu załapał odrazu, bo mają fajny prosty smoczek przypominający brodawkę (wedłgu mnie oczywiście)

KITY:
-wszelkiego rodzaju body, jak sie usrał nie wiedziałam jak przebrać, nienawidzi nic ubierac przez głowe
-ubranka rozpinane z tyłu porażka
-ubranka nierozpinane na dole
-karuzela nakręcana
-majtki ceratowe poporodowe

HIT:
-rożek, używany był jeszcze niedawno, rewelacja
- wszelkie kaftaniki i spiochy oraz pajace ,wszystko z rozpinaniem na dole
-butelka dr Browna
-półśpiochy
-oliwka HIPPA niepowtarzalny zapach bobasa
-marimer
-frida nooo cudo , co to potrafi za sztuki z nosa wyciągnąć heh
-wszystkie chusteczki nawilżane
-bujaczek na akumulator,zbawienie
-leżaczek
-linomag masc, rewelacja, mała ciemieniucha nad brwiami zeszła w pół dnia
-bepanthen
-przewijak
-sudocrem
-podgrzewacz
-pieluchy tetrowe i flanelowe
-pieluchy Pampers-cudownie mięciutkie choc jeszcze nie sprobowałam DADA musze zakupic

Ostatnia edycja:
KIT - pieluchy z Tesco GAGA
Nożyczki Canpol z plastikową rączką.

Mało tych kitów,bo po pierwszym dziecku miałam nauczkę.

HITY
-Podgrzewacz do butelekCanpol
Karuzela z kołysankami Fisher Price (ojj, Olimpia i Lilka zasypiają przy niej w mgnieniu oka)
Nose Frida + woda morska
Oliwka Hipp
Pieluchy z Rossmana i Dady z Biedronki
Pokrowce na przewijak :) Aż żałuję,że katowałam Olimpię tym zimnym przewijakiem.

reklama
A u nas:

Hity
- kropelki BioGaia pomogły na bolący brzusio
- pieluszki Pampers
- półśpiochy - u nas sprawdzają się bardzo dobrze
- pieluszki falnelowe - mała ma delikatną skórę i trzeba jej podkładać, bo jak nie to od razu krostki
- sudocrem - zawsze pomaga pupci
- krochmal - kąpię w nim małą codziennie dzięki czemu jej wrażliw skóra ma się w miarę dobrze;)
- termometr mierzący temp w parę sekund
- karuzela Tiny Love - Little Princess mała ją uwielbia
- Nose Frida
- butelka antykolkowa Dr Browns:)

Kity:
-wszystkie chusteczki do przemywania pupy - tylko odparzenia od nich mała dostała - w domu najlepsza ciepła woda!
- rożki... mam dwa i nie używam, teraz jak się robi zimny jednym przykrywam dziecko w wózku
- nożyczki do paznokci Canpola... nie wiem co się da nimi obciąć, ale paznokci na pewno dobrze nie!
- ubranka zapinane z tyłu - totalna masakra

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry