reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

HITY i KITY - czyli co warto kupić a czego nie :D

reklama
U mnie hitem jest chusta natibaby :-) Jagusia ma problem z wyciszeniem się by zasnąć i chusta to świetna metoda by z jednej strony się wyciszyła, a dla mnie ulga dla rąk i kręgosłupa :-) poza tym daję radę sprzątać (nawet odkurzać) czy rozwieszać pranie z nią :-)
:-)

sama nauczyłaś się wiązać? ja bardzo bym chciała kupić chustę ale boję się, ze nie będę potrafiła prawidłowo zawiązać bo straszna ze mnie gapa

wiem, że o nie ten temat.

zyrraffka - to jest proste jak jedzienie, i bycie gam nie ma nic do tego :-);-);-):-). Ja za pierwszym razem tez miałam kupe w gaciach, ale teraz już spokojnie daje rade. Na youtube sa instrukcje, ja miałam w pudełku z chustą instrukcje.

zyrraffka są instrukcje w necie,

Moje hity
- dostawka Babybay
51crdQ10YwL.jpg

- baza do fotelika samochodowego- montaż i demontaż fotelika trwa 3 sekundy

- niania Anglcare- jak Malutki miał 2 tyg z 5 razy załaczył mi się alarm, do teraz nie wiem czy urządzenie szwankowało, czy faktycznie Mały nie oddychał

- lusterko do obserwacji dziecka w samochodzie

-grająca zawieszka z baby ono, mamy hipcia i żyrafkę, młody oczu nie moze od tego oderwać
1111-1-N.png1110-1-N.png
-wózek Roan Marita- rewelacyjna amortyzacja, ten wózek płynie na wybojach,

Muszę się zastanowić nad KITAMI

Załączniki

• 2267806261.jpg
    2267806261.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 97
Ooo wlasnie - Jelsa w 100% musze sie z Toba zgodzic co do wozka Roan Marita. Ja rowniez uwazam go za absolutny HIT:-D ani razu nie pozalowalam tego zakupu:cool2:

mała zbytnio nie interesuje się karuzelką - może jeszcze za wcześnie , ale upodobała sobie misia z baby ono, kiedy kładę ja na przewijak aby przebrać to zawsze się kręci czasem płacze bo tego nie lubi.. na stelazu od baldachimu zawisiłam tego misia, włączam muzyczkę a ona patrzy w niego jak zaklęta, i się do misia usmiecha :)
2528101105.jpg

no i mogę zacząć powoli polecać huśtawkę elektryczną. moje zdanie jest takie że dziecko musi się z nią oswoić, u nas był ryk i wrzask jak ja do niej wsadzałam, a teraz niunia sobie słodko w niej śpi , muzyczka leci:) tylko wsadzam ją jak jest już zmęczona bo tak to nie da rady:)
2571232655.jpg a tu dowód :) 530915_472073679477221_481792885_n.jpg

Żyrafka absolutnie sama :biggrin2: to znaczy z instrukcją dołączoną do chusty :-D Mała początkowo jej nie lubiła, ale teraz jest super :tak:

Moim HITEM są jeszcze pieluchy tetrowe - przy moich tryskających piersiach niezbędne, no i przy przewijaniu jako zabezpieczenie przewijaka.
Super sprawdzają się też podkłady do przewijania. używamy podczas wietrzenia na łóżku rodziców, masażu, czyli wszędzie tam gdzie goła pupa :-D

Kitem butelka suavinex Leci z niej w niesamowitym tempie i Jaguśka mało się nie udusiła (pomijam fakt, że moje dziecie nie butelkowe :-( ale tryskała koszmarnie)

Hity:
- moskitiera - jesteśmy z P pogryzieni przez komary, mała nie ma ani jednego śladu
- wózek Babyactiv El Nino, znosi jazdę po każdej powierzchni łącznie z polną drogą i kocimi łbami
- śpiworek, bo rożek rozkopuje a tu mam pewność, że jej ciepło
- podkłady do przewijania, świetne jak się gdzieś jedzie i przyjemne dla małej pupci, nie trzeba na nich kłaść pieluchy jak na ceratowym przewijaku więc mniej prania
- płatki kosmetyczne dla niemowląt - myję nimi pupę, wycieram buzię i nie mamy żadnych uczuleń czy podrażnień.
- fotelik samochodowy i leżaczek - idealnie ją usypiają
- kojec MOTHERHOOD - w ciąży się super sprawdził, teraz mała w nim śpi czasami, albo podkładam go przy brzegu łóżka jak czasem śpi ze mną, żeby nie spadła

KITY:
- smoczek - nie chce żadnego
- małe ręczniczki zamiast myjki - nie da się tym myć dziecka
- łóżeczko turystyczne - niby przydatne ale mała nie lubi w nim spać, poza tym cholerstwo potrafi się samo złożyć, dobrze że pożyczone
- letnie sukienki w rozmiarze 62/68 - nie wiem czy je kiedykolwiek założy (prezent od teściów)
- pluszowy kombinezon w rozmiarze 56, we wrześniu już będzie za mały
- krem LINOMAG Sun - tzn jest dobry ale ciężko się rozsmarowuje po buzi i malutka się złości i płacze

Nasza chusta kółkowa póki co jest po środku, mała za nią nie przepada bo w tej pozycji za mało widzi, poza tym jak ją wkładam jest zbyt blisko mojego biustu i natychmiast żąda jedzenia ;-)

reklama
Hity:

Wózek Jedo Bartatina, dmuchane, nieskrętne kółeczka - sprawdził się nawet na kilku wycieczkach do lasu.
Kropelki Delicol - Odkąd używamy ich Zośka nie ma w ogóle kolki :)
Herbatka uspokajająca /koperkowa Hipp - Moja mała czasem nie chce mleka tylko herbatkę, nasza pediatra kazała dopajać malutką i dawaliśmy jej te herbatki, teraz jak jest problem z kupką to wystarczy że przepoję troszkę herbatką i po następnym karmieniu wszystko wychodzi :)
Chusteczki Dada Sensitive - tanie, miłe w dotyku, Zosia nie ma na nie uczulenia.
Laktator Medela Mini Electric - gdyby nie on Zosia nie wypiłaby ani raz mleczka mamy, a tak to półtora miesiąca była karmiona moim mleczkiem.
Bujaczek-leżaczek FP - coś wspaniałego - życie mi ratuje :) Kładę sobie Zoche na przeciw siebie i mogę sprzątać, wieszać pranie, firanki etc.
Karuzelka - bardzo chętnei patrzy w nią i słucha samego szumu ruszającej się karuzeli jak nawet wyłączamy melodyjki - bardzo wygodna sprawa to pilot do karuzelki, chociaż moja jest jakaś dzika, bo sie włącza jak podgłaśniam telewizor :D
Termos na butelki!!! na drogę coś wspaniałego.
Podkłady do przewijania - to samo.
BALNEUM Baby Basic kojący olejek do kąpieli 200ml - Apteka internetowa i-Apteka.pl
Rewelacja!
Mustela - chusteczki i żel do mycia ciałka i główki również rewelacja, tyle że te dwie ostatnie pozycje mega drogie...

Kity:

Chusteczki pampers- malutka ma uczulenie na pupie :/
Ziajka krem przeciw odparzeniom- nie działa, Zochę odparzyło po nim, po linomagu i sudocremie nie ma ani śladu odparzeń.
małe flanelkowe pielusie z allegro od naszego sprzedawcy - z flanelka niewiele ma to wspólnego, a po kilku praniach wyglądają jak szmatki do podłogi :<
kilka sztuk bodu zapinanych przy główce tylko z jednej strony - normalnie się Zosi łepetynka nie mieści przez tę dziurkę :(
Enfamil - u nas straszne ulewanie
NEstle NAN 1- zatwardzenie na 3 dni ! MASAKRA! zdanie moje i dwóch innych mam.

Mam również mieszane uczucia co do Infacolu, co prawda w końcu pomógł Zosi buścić bączka i rozprawić się z kolką, ale używany systematycznie przed każdym jedzeniem przestał działać po dwóch dniach i kolki wróciły...

Do góry