reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

HITY i KITY - czyli co warto kupić a czego nie :D

reklama
HITY:
-Wozek za male pieniadze a sprawdza sie we wszystkich warunkach. Gondola duza wiec przy moim klockusz powinna starczyc na dluzej.
-Stojak z przewijakiem i wanienka, chociaz wanienka dosc mala i niestety za niedlugo bedziemy musieli cos kombinowac bo Wojtek zaczyna wyrastac.
-Smoczki z nuka, koniecznie gumowe. Polecam tez butelki z nuka z gumowym smoczkiem Gosia byla antybutelkowa i tylko ta jej podpasowala.
_wkladki laktacyjnez Aaventa, jak na razie najbardziej chlonne i najwygodniejsze. Sa stozkowe wiec lepiej dopasowuja sie do piersi i mniej widac je spod stanika.
-lezaczek z FP. Rewelacja, Maly spedza w nim wiekszosc dzni i dzienne drzemki tylko przy wibracji, jak sie ja wylaczy od razu sie budzi.
-kolyska. Super sprawa, zajmuje mniej miejsca a Wojtek lubi w niej zasypiac zawsze przy odglosach z lona matki. Niestety nie posluzy nam juz dluzej niz miesiac, bo juz jest w sam raz.
KITY
-butelki a raczej smoczki z aventu. Gosia mi sie dlawila, przy Wojtku nie probowalam od razu podpasowal mu Tommee tippee.
-wkladki laktacyjne baby dream, tanie, ale grube i bardzo male,mocno widoczne pod ubraniem.
Chyba na tyle reszta rzeczy to taka raczej neutralna.

Hity:+ pampersy dada2:) choc kupowalismy pampers premium care to teraz dada i zadne inne.
+ wkladki laktacyjne babyone , nieprzemakaja a mleko zamienia sie w nich wzel...
+ koszyk wiklinowy ktory ma 56 lat:) po mojej mamusi
+
Kity:
wozek mutsy 4 rider/ twardy bez amortyzacji, czuc najmniejsszy kamyk.. cena3000zl pytam za co bo oprocz wygladu mnie nie zachwyca
nosidelko to tegoz wozka... ciezkie od cholery i malemu niewygodnie
pampersy huggies1 szkoda slow

Hity: Kosz mojzesza..laze z nim po calym domu, pieluszki Dada1 premium...rewelacja! Pledy-kocyki jednostronne firmy bobobaby(mam 2), butelki i smoczek-uspokajacz Lovi, karuzela.do lozeczka..najwspanialsza.zabawka.do zajecia malemu czasu jak.go przewijamy...a i kosmetyki Cien z Lidla( na.99% stwierdzam ze to robi Nivea z ta roznica.ze.wsio.za.1/3ceny)
Kity: Laktator reczny

No własnie mi sie przypomniało , że parasolka do wózka to kit jak nic.
Jak dla nas hitem jest mata fisher price rain forest , mała ją uwielbia i śmieje sie do zwierzatek a ja mam dziennie godzinkę dla siebie:)

Hity :
-Pampersy Dada
-Łóżeczko turystyczne
-Karuzelka z Tiny Love
- Wszelkie zabawki które mają duże wyraźne oczy. Mały wtedy patrzy na nie jak zahipnotyzowany i coś tam do nich próbuje gadać

Kity :
- Pampersy Huggies - przelewane non stop
- Chusteczki Dada - zamiast jednej wychodzi po pare sztuk co mnie strasznie denerwuje

reklama
HIT
+ moje ręce:-p
+ smoczek z aventu z okrągłą końcówką
+ "ćwicznia" zamiast maty edukacyjnej, co prawda jest niby od 6 miesiąca, ale Mati ją uwielbia :tak:
+ leżaczek fisher price
+ mleczo johnsons, top to toe również na plus:tak:
+ proszek dzidziuś - u nas usuwa wszelkie plamy:tak:
KIT
- póki co karuzela fisher price z projektorem, raczej starszego interesuje bo ma pilota:-p
- smoczki canpol
- chusteczki z huggies- okropne, twarde, kupione na spacerze bo pampersowe się " w drodze" skończyły
- octanisept - nadsl mamy pępek, ale od 3 dni stosujemy tradycyjny spiryt

Do góry