reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

HITY i KITY - czyli co warto kupić a czego nie :D

U nas absolutne HITY zabawkowe:
FISHER PRICE LEZACZEK FOTELIK WIBRACJE MODEL 2012 (2735496754) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
rewelacja!-sam sprężynuje, nie trzeba bujać:-)
Ostatnio ulubiona zabawa Lidusi to tak rozbujać leżaczek, żeby się zabawki o siebie obijały:-) jest radocha!
do tego ukochana zawieszka żaba z Bright Starts, wiecznie ciągana za nogi
Bright Starts Zawieszka żaba, ptaszek i biedronka 8808.
Polecana chyba przez AsięK-K dwustronna książeczka Książeczka interaktywna TINY LOVE dwustronna (2754437206) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (kupiłam używaną i wyprałam)
mata edukacyjna: Mata edukacyjna pałąk Fisher Price (2762931439) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., używamy tylko pałąka, który kładziemy na normalnej macie albo przy leżaczku (można pałąk składać i rozkładać) - żyrafa z maty rządzi!

a ostatnio największym hitem kosmetycznym został:ZIAJKA kremowy olejek dla dzieci na ciemieniuchę (2738226479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jest naprawdę skuteczny i cena niewygórowana

HITEM są też dla mnie pieluszki BABYDREAM z Rossmanna, chociaż na noc i spacery i tak używamy tylko Pampersów Actove Baby, ale Rossmanowskie też fajnie dają radę
Natomiast KITEM okazały się u nas pieluszki DADA, parę sików i mokre na całej powierzchni..

reklama
Mela pokazala i kupiłam tą Kula Hula- faktycznie rewelka, jedno co mnie strasznie drażni to głos tej kobiety(mam wersje polską) moim zdaniem nieprzyjemny, ale Młodemu się podoba i o to chodzi:tak:

Pamiętam że niektóre marcowe dzieci bały się tej kuli do raczkowania, ale ja nie wiem, nie kupiłam. Teraz chyba też nie kupię raczej, u nas w domu duzo bodźów jest - starsza siostra, pies :-D Wojtek juz oczu od nich nie odrywa.

HIT nasza mała to uwielbia karuzelę. Może wpatrywać sie w nią goodzinami, tylko ona ją uspokaja. Kopie w pluszaki, łapie je. I sporo gada hehe. Rewelka. Mozna ustawic tak ze reaguje na płacz dziecka.
INTELIGENTNA KARUZELA~~ REAGUJE NA PŁACZ DZIECKA (2741595989) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
My mamy tylko inne pluszaki. Niektóre z nich są z trzeszczącego materiału. No i kontrastowe kolorki.

IMG_0598.jpgIMG_0604-001.jpg

HIT pieluchy z rossmanna. nic nie przecieka, uwiera, odparza. Idealne

KIT Dada roz 3. Dwojki byly super. Trójki przeciekały i było czuć moczem...

Mamcia - no własnie nam identycznie :tak: Póki co będę kupować Dady, bo są tańsze od Pamprsów,a dla mnie różnicy nie ma za wielkiej. Najważniejsze, ze Wojtek nie ma zadnego uczulenia, nie odparzają go itp.

a u nas tak jak hitem były Dady 1 tak 2 to kompletna lipa (przynajmniej u nas) kupa nam z nich wylatuje, a pupa mokra w cholerę jasną (Nadia ma wrażliwą skórę i od razu jest odparzona, nawet chusteczek nawilżonych nie możemy używać, no chyba że dokładnie osuszymy po nich pupcię). 3 Dady nie miałam i nie wiem czy kupię.

Dla nas absolutny hit to Pampers Premium Care (w każdym rozmiarze), ale używamy także teraz Sleep&Play i activ baby - w zależności jakie nam się dostaną w promocji.

Hit dla Naszej Nadiowej pupci to też maść TORMENTIOL - rewelacyjna na odparzenia - poleciła nam położna

Hitem też jest u nas leżaczek bujaczek Fisher Price Cudowna Planeta Fisher Price Bujaczek Cudowna Planeta T4145 - Ceneo.pl.

reklama
Nam też dada 3 pasuja. Chyba tylko z 3 razy mieliśmy sytuacje, że nie daly rady. A tak to super: ) jestem bardzo zadowolona: )

Do góry