Klaudiaaa98
Zaciekawiona BB
Witam czy jak mam ciśnienie 160/100 to powinnam się niepokoic? Dodam że jestem w 32 tyg ciąży a brzuszek małego wyliczył na 28 czy to aż tak poważne?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czy mogłybyśmy porozmawiać jakiś w prywatnej wiadomości?Za cztery miesiące skończy dwa latka.
Ja też płakałam całe dnie o noce. Ale myślę że gdyby było aż tak źle to nie pozwolili by mi wyjść. A co tydzień na pewno będę robiła pomiary małego. Ale z dziecinka u Pani jest teraz wszystko dobrze?Gdyby nie to, że wyszłam na takich warunkach, że codziennie ktg i przepływy to inaczej bym została do końca z tym, że ja jeszcze z innej przyczyny potem byłam. Ale ciśnienie też ma negatywny wpływ i na dziecko i na Ciebie i jest bardzo niebezpieczne. Dla mnie pobyt w szpitalu był straszną traumą i stresem, ciągle płakałam bo zagrożone było życie dziecka i w każdej chwili mogłam mieć cesarkę. Nawet psycholog mi nie pomagał. Dziecko też było nerwowe bo co chwilę ktg nawet w nocy, nie raz żal było mi małej bo co chwilę była spięta pasami. Czasem w ciąży musi się iść do szpitala chociaż się nie chce ale o tym decydują lekarze.
Właśnie tak robię. A czy można prosić o rozwiązanie ciąży czy to już lekarze decydują?Wiesz, jak się wypisujesz na własne żądanie, to lekarze nic nie mogą zrobić. Jakby było dobrze, to by sami wypisali.
Ale skoro już się wypisałaś, to kontroluj sytuację, mierz ciśnienie i rób badania, żeby wszystko było ok i żeby nic nie przegapić.
Decyzja należy do lekarzy (ale skąd takie pytanie? Chcesz urodzić wcześniej?) i tak jak poprzedniczka pisała najlepiej jest dziecko donosić bo im wcześniej urodzisz tym gorzej dla maluszka. Ja też urodziłam w 36 tygodniu i niby nie duże problemy bo tylko ostra żółtaczka i dużą utrata masy ciała ale pierwsze 2 miesiące były przez to mega ciężkie dla nas i dla małej. Drugie dziecko urodziłam już w terminie - 39 tydzień i jest to ogromna różnica. Jednak maluszek ma się najlepiej w brzuszku mamy aż do 38 tyg.Właśnie tak robię. A czy można prosić o rozwiązanie ciąży czy to już lekarze decydują?
Nikt nigdy przed 38 tygodniem nie prosil o rozwiazanie ciazy. Chyba nie zdajesz sobie sprawy czym grozi wczesniactwo.Właśnie tak robię. A czy można prosić o rozwiązanie ciąży czy to już lekarze decydują?
Nie do końca tak jest. Pacjent wypisuje się na własne żądanie i pacjent idzie nawet konający i w stanie krytycznym, trochę na ten temat wiem. Tak, z córeczka jest wszystko w jak najlepszym porządku teraz.Ja też płakałam całe dnie o noce. Ale myślę że gdyby było aż tak źle to nie pozwolili by mi wyjść. A co tydzień na pewno będę robiła pomiary małego. Ale z dziecinka u Pani jest teraz wszystko dobrze?
Lekarze decydują. Nikt bez wskazań ciąży szybciej nie rozwiąże.Właśnie tak robię. A czy można prosić o rozwiązanie ciąży czy to już lekarze decydują?
Witam czy jak mam ciśnienie 160/100 to powinnam się niepokoic? Dodam że jestem w 32 tyg ciąży a brzuszek małego wyliczył na 28 czy to aż tak poważne?