Klaudiaaa98
Zaciekawiona BB
Witam czy jak mam ciśnienie 160/100 to powinnam się niepokoic? Dodam że jestem w 32 tyg ciąży a brzuszek małego wyliczył na 28 czy to aż tak poważne?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czy mogłybyśmy porozmawiać jakiś w prywatnej wiadomości?Za cztery miesiące skończy dwa latka.
Nie można. To jest decyzja lekarzy. I tak jak pisałam - jednak co donoszona ciąża, to donoszona ciąża.Właśnie tak robię. A czy można prosić o rozwiązanie ciąży czy to już lekarze decydują?
Pani Aniu a jeżeli ciśnienie nie wzrasta mi powyżej 140/70 jest okeyNie do końca tak jest. Pacjent wypisuje się na własne żądanie i pacjent idzie nawet konający i w stanie krytycznym, trochę na ten temat wiem. Tak, z córeczka jest wszystko w jak najlepszym porządku teraz.
Jeśli nie ma skoków ciśnienia powyżej 140/90 tto jest dobrzePani Aniu a jeżeli ciśnienie nie wzrasta mi powyżej 140/70 jest okey
Chyba leki zaczynają działaćJeśli nie ma skoków ciśnienia powyżej 140/90 tto jest dobrze
Też miałam nadciśnienie pod koniec ciąży. Mały przestał rosnąć, pogorszyły mi się wyniki (białko w moczu). Niestety trafiłam do szpitala ze złym ktg i w 37 TC miałam CC. Uważaj na siebie bardzo, rób często nadanie moczu i ktg. Dbaj też o to, żeby wynik z ktg zawsze analizował lekarz lub położna. Tak żeby niczego nie przegapić.Chyba leki zaczynają działać
No ja mam ciśnienie tylko z takich objawów 140/150/70. U mnie ktg wyszło bardzo dobrze miałam robione przepływy i też jest okey. Kazali co tydzień przyjeżdżać na kontroli jak nie zostałam w szpitalu. Ale teraz jak jest, wszystko okey?Też miałam nadciśnienie pod koniec ciąży. Mały przestał rosnąć, pogorszyły mi się wyniki (białko w moczu). Niestety trafiłam do szpitala ze złym ktg i w 37 TC miałam CC. Uważaj na siebie bardzo, rób często nadanie moczu i ktg. Dbaj też o to, żeby wynik z ktg zawsze analizował lekarz lub położna. Tak żeby niczego nie przegapić.
Mały urodził się z hipotrofia. Waga 2450, potem jeszcze trochę spadło. Miał tylko 5 pkt i był mocno niedotleniony. Kilka dni na neonatologii, inkubator... Na szczęście póki co jest wszystko ok. Mieliśmy kilka kontroli na patologii noworodka, do tego neurolog itp. na chwilę obecną jest bardzo drobny, ale fizycznie i umysłowo rozwija się rewelacyjnie.No ja mam ciśnienie tylko z takich objawów 140/150/70. U mnie ktg wyszło bardzo dobrze miałam robione przepływy i też jest okey. Kazali co tydzień przyjeżdżać na kontroli jak nie zostałam w szpitalu. Ale teraz jak jest, wszystko okey?
Za cztery miesiące skończy dwa latka.Mały urodził się z hipotrofia. Waga 2450, potem jeszcze trochę spadło. Miał tylko 5 pkt i był mocno niedotleniony. Kilka dni na neonatologii, inkubator... Na szczęście póki co jest wszystko ok. Mieliśmy kilka kontroli na patologii noworodka, do tego neurolog itp. na chwilę obecną jest bardzo drobny, ale fizycznie i umysłowo rozwija się rewelacyjnie.
Czy mogłybyśmy porozmawiać jakiś w prywatnej wiadomości?Za cztery miesiące skończy dwa latka.