reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Hipotrofia

Klaudiaaa98

Zaciekawiona BB
Witam czy jak mam ciśnienie 160/100 to powinnam się niepokoic? Dodam że jestem w 32 tyg ciąży a brzuszek małego wyliczył na 28 czy to aż tak poważne?

reklama
Jesli lekarz z fmf, bo czasem i w klinikach tego nie maja, to tylko kontrolowac, czeste wizyty i do przodu. Pilnuj cisnienia.
A dlatego Ci tak mowie, bo u mnie mowili, ze dziecko 3800, a urodzila sie 3100 w 40 tygodniu. Wiec to nawet za blad pomiaru nie mozna brac. Dobry lekarz to podstawa. Ze wzgledu na cisnienie ktore mialam tylko tydzien wywolywali porod
Ja straciłam zaufanie do swojego lekarza prowadzącego bo wiem że już wcześniej mógł to zauważyć a nic z tym nie zrobił i mówił że wszystko jest w porządku. Najbardziej chciałabym wiedząc czy malutki mój ma rozwinięte narządy tak aby mógł w razie porodu dać sobie radę.

reklama
Ja straciłam zaufanie do swojego lekarza prowadzącego bo wiem że już wcześniej mógł to zauważyć a nic z tym nie zrobił i mówił że wszystko jest w porządku. Najbardziej chciałabym wiedząc czy malutki mój ma rozwinięte narządy tak aby mógł w razie porodu dać sobie radę.
Tego sie nie dowiesz tak serio. Chodzi o wydolnosc oddechowa najbardziej. Moze usg 3d, mialas ? No i wybierz szpital, ktory ma dobry oddzial neonatologii.

No u mojego małego zdjagnozowali w 32 tyg. Czyli on ma rozwinięte narządy tak? Przepraszam że tak wypytuje ale jestem w podobnej sytuacji w jakiej pani była. Bo lekarz powiedział że tylko brzuszek ma mniejszy bo na 28 tydzień.
Nie, dziecko jest rozwinięte na tydzień ciąży w którym jest aktualnie a nie który z usg wychodzi. U mnie już się zaczynało od 22 tygodnia. Pytaj o co chcesz, co będę mogła to pomogę :)

Cisnienie pojawia sie w ciazy czesto, ja jeszcze po porodzie musialam brac depogyt
No ja właśnie teraz biorę bo brałam w szpitalu ale jak się wypisalam to kazali brać w domu. A jeśli kobieta choruje na nadciśnienie już przed ciąża to przecież nie leży 9 miesięcy w szpitalu pod obserwacja.. Trochę to skomplikowane. Bo ja ciśnienie mam dopiero od tygodnia

Nie, dziecko jest rozwinięte na tydzień ciąży w którym jest aktualnie a nie który z usg wychodzi. U mnie już się zaczynało od 22 tygodnia. Pytaj o co chcesz, co będę mogła to pomogę :)
Bo nawet dziś w szpitalu powiedzieli mi że oprócz mniejszej wagi małego nie widzą nic innego niepokojącego u niego. Przepływy okey i wgl. Pani doktor powiedziała że jak nie chce zostać w szpitalu to raz w tyg mam robić ktg o co dwa tygodnie badać masę ciała małego. Czyli jeśli brzuszek ma na 28 tydzień to jest rozwinięty na 28 tydzień? Bo wszystko inne jest okey. Dziękuję bardzo :) uspokaja mnie trochę rozmowa z Panią

No ja właśnie teraz biorę bo brałam w szpitalu ale jak się wypisalam to kazali brać w domu. A jeśli kobieta choruje na nadciśnienie już przed ciąża to przecież nie leży 9 miesięcy w szpitalu pod obserwacja.. Trochę to skomplikowane. Bo ja ciśnienie mam dopiero od tygodnia
W ciazy na poczatku cisnienie sie stabilizuje. Mialam wiele lat nadcisnienie. W ciazy 120/80. Pod koniec sie zaczyna.
Zle moim zdaniem, ze sie wypisalas. Tym bardziej, ze to nie jest jeszcze bezpieczny tydzien. Teraz wazne jest dziecko.

reklama
Do góry