Klaudiaaa98
Zaciekawiona BB
Witam czy jak mam ciśnienie 160/100 to powinnam się niepokoic? Dodam że jestem w 32 tyg ciąży a brzuszek małego wyliczył na 28 czy to aż tak poważne?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czy mogłybyśmy porozmawiać jakiś w prywatnej wiadomości?Za cztery miesiące skończy dwa latka.
Ja straciłam zaufanie do swojego lekarza prowadzącego bo wiem że już wcześniej mógł to zauważyć a nic z tym nie zrobił i mówił że wszystko jest w porządku. Najbardziej chciałabym wiedząc czy malutki mój ma rozwinięte narządy tak aby mógł w razie porodu dać sobie radę.Jesli lekarz z fmf, bo czasem i w klinikach tego nie maja, to tylko kontrolowac, czeste wizyty i do przodu. Pilnuj cisnienia.
A dlatego Ci tak mowie, bo u mnie mowili, ze dziecko 3800, a urodzila sie 3100 w 40 tygodniu. Wiec to nawet za blad pomiaru nie mozna brac. Dobry lekarz to podstawa. Ze wzgledu na cisnienie ktore mialam tylko tydzien wywolywali porod
Tego sie nie dowiesz tak serio. Chodzi o wydolnosc oddechowa najbardziej. Moze usg 3d, mialas ? No i wybierz szpital, ktory ma dobry oddzial neonatologii.Ja straciłam zaufanie do swojego lekarza prowadzącego bo wiem że już wcześniej mógł to zauważyć a nic z tym nie zrobił i mówił że wszystko jest w porządku. Najbardziej chciałabym wiedząc czy malutki mój ma rozwinięte narządy tak aby mógł w razie porodu dać sobie radę.
Tak miałam 3d w 20 tyg ciąży i lekarz powiedział że wszystko jest książkowo więc nie wiem skąd nagle się to wzięło bo nigdy nie miałam problemów z ciśnieniem.Tego sie nie dowiesz tak serio. Chodzi o wydolnosc oddechowa najbardziej. Moze usg 3d, mialas ? No i wybierz szpital, ktory ma dobry oddzial neonatologii.
Cisnienie pojawia sie w ciazy czesto, ja jeszcze po porodzie musialam brac depogytTak miałam 3d w 20 tyg ciąży i lekarz powiedział że wszystko jest książkowo więc nie wiem skąd nagle się to wzięło bo nigdy nie miałam problemów z ciśnieniem.
Nie, dziecko jest rozwinięte na tydzień ciąży w którym jest aktualnie a nie który z usg wychodzi. U mnie już się zaczynało od 22 tygodnia. Pytaj o co chcesz, co będę mogła to pomogęNo u mojego małego zdjagnozowali w 32 tyg. Czyli on ma rozwinięte narządy tak? Przepraszam że tak wypytuje ale jestem w podobnej sytuacji w jakiej pani była. Bo lekarz powiedział że tylko brzuszek ma mniejszy bo na 28 tydzień.
No ja właśnie teraz biorę bo brałam w szpitalu ale jak się wypisalam to kazali brać w domu. A jeśli kobieta choruje na nadciśnienie już przed ciąża to przecież nie leży 9 miesięcy w szpitalu pod obserwacja.. Trochę to skomplikowane. Bo ja ciśnienie mam dopiero od tygodniaCisnienie pojawia sie w ciazy czesto, ja jeszcze po porodzie musialam brac depogyt
Nie, dziecko jest rozwinięte na tydzień ciąży w którym jest aktualnie a nie który z usg wychodzi. U mnie już się zaczynało od 22 tygodnia. Pytaj o co chcesz, co będę mogła to pomogę
Bo nawet dziś w szpitalu powiedzieli mi że oprócz mniejszej wagi małego nie widzą nic innego niepokojącego u niego. Przepływy okey i wgl. Pani doktor powiedziała że jak nie chce zostać w szpitalu to raz w tyg mam robić ktg o co dwa tygodnie badać masę ciała małego. Czyli jeśli brzuszek ma na 28 tydzień to jest rozwinięty na 28 tydzień? Bo wszystko inne jest okey. Dziękuję bardzo uspokaja mnie trochę rozmowa z PaniąNie, dziecko jest rozwinięte na tydzień ciąży w którym jest aktualnie a nie który z usg wychodzi. U mnie już się zaczynało od 22 tygodnia. Pytaj o co chcesz, co będę mogła to pomogę
W ciazy na poczatku cisnienie sie stabilizuje. Mialam wiele lat nadcisnienie. W ciazy 120/80. Pod koniec sie zaczyna.No ja właśnie teraz biorę bo brałam w szpitalu ale jak się wypisalam to kazali brać w domu. A jeśli kobieta choruje na nadciśnienie już przed ciąża to przecież nie leży 9 miesięcy w szpitalu pod obserwacja.. Trochę to skomplikowane. Bo ja ciśnienie mam dopiero od tygodnia
Tak ja to rozumiem, ale narzeczony rozmawiał z Panią doktor i powiedziała że z małym jest okey a chodzi tylko o moje ciśnienie.W ciazy na poczatku cisnienie sie stabilizuje. Mialam wiele lat nadcisnienie. W ciazy 120/80. Pod koniec sie zaczyna.
Zle moim zdaniem, ze sie wypisalas. Teraz wazne jest dziecko.
Koleznka lezala w 36 tygodniu. Nadcisnienie. Byla tydzien wszystko ok. Nagle po ktg dezycja o cieciu. W 5 minut. Tam jest sie monitorowanym chociaz. To juz koncowkaTak ja to rozumiem, ale narzeczony rozmawiał z Panią doktor i powiedziała że z małym jest okey a chodzi tylko o moje ciśnienie.