Klaudiaaa98
Zaciekawiona BB
Witam czy jak mam ciśnienie 160/100 to powinnam się niepokoic? Dodam że jestem w 32 tyg ciąży a brzuszek małego wyliczył na 28 czy to aż tak poważne?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czy mogłybyśmy porozmawiać jakiś w prywatnej wiadomości?Za cztery miesiące skończy dwa latka.
Właśnie przed chwilą byłam na ktg w szpitalu i zapisy wyszły bardzo dobrze, mały jest ruchliwy ja doskonale czuje jego ruchy. Przepływy też mi sprawdzała i powiedziała że są w porządku. Ze poza mniejsza waga nie widzi nic innego i ciśnienie też się trochę unormowalo bo było 129/70.Wiesz czasem musi się iść do szpitala. Ja leżałam miesiąc w prawie bo zagrożone było życie dziecka. Też było mi emocjonalnie ciężko nawet bardzo ciężko ale to dla dobra dziecka. Wagą się nie martw tak jak pisałam moja córeczka miała hipotrofię a po porodzie tą wagę szybko nadrobiła. Sprawdziłam właśnie w 33 tygodniu ważyła 1700g więc podobnie jak u Ciebie a urodziła 2645g w 39 tygodniu . Najważniejsze w hipotrofii aby sprawdzać często przepływy i stan łożyska.
Oby tak dalej! Wagą się naprawdę nie martw, maleństwo po porodzie nadrobi.Właśnie przed chwilą byłam na ktg w szpitalu i zapisy wyszły bardzo dobrze, mały jest ruchliwy ja doskonale czuje jego ruchy. Przepływy też mi sprawdzała i powiedziała że są w porządku. Ze poza mniejsza waga nie widzi nic innego i ciśnienie też się trochę unormowalo bo było 129/70.
A czy on teraz jeszcze urośnie? Czy już nieOby tak dalej! Wagą się naprawdę nie martw, maleństwo po porodzie nadrobi.
Spokojnie, teraz też będzie rósł tylko troszkę wolniej. Moja córka przestała przybierać na wadze dopiero od 34/35 tygodnia.A czy on teraz jeszcze urośnie? Czy już nie
Z takim cisnieniem powinnas byc w szpitalu. I to nawet mowy nie ma. 140/90 to juz granica w ciazy. Powinnas miec robione czesto przeplywy i badania na zatrucie ciazowe. No i stan przedrzucawkowy. Nie bagatelizuj tego !. Cisnienie w ciazy jest bardzo niebezpieczne, dla ciebie i dziecka.Witam czy jak mam ciśnienie 160/100 to powinnam się niepokoic? Dodam że jestem w 32 tyg ciąży a brzuszek małego wyliczył na 28 czy to aż tak poważne?
Spokojnie, teraz też będzie rósł tylko troszkę wolniej. Moja córka przestała przybierać na wadze dopiero od 34/35 tygodnia.
Czy Twoj lekarz ma ceryfikat fmf ? Warto w takiej sytuacji wlasnie do takiego sie udac na usg. Hipotrofia moze byc wlasnie przez slabe przeplywy spowodowane cisnieniemNo u mojego małego zdjagnozowali w 32 tyg. Czyli on ma rozwinięte narządy tak? Przepraszam że tak wypytuje ale jestem w podobnej sytuacji w jakiej pani była. Bo lekarz powiedział że tylko brzuszek ma mniejszy bo na 28 tydzień.
Byłam w klinice w Warszawie. Robili mi przepływy i powiedzieli że jest okeyCzy Twoj lekarz ma ceryfikat fmf ? Warto w takiej sytuacji wlasnie do takiego sie udac na usg. Hipotrofia moze byc wlasnie przez slabe przeplywy spowodowane cisnieniem
Jesli lekarz z fmf, bo czasem i w klinikach tego nie maja, to tylko kontrolowac, czeste wizyty i do przodu. Pilnuj cisnienia.Byłam w klinice w Warszawie. Robili mi przepływy i powiedzieli że jest okey